آیا تا به حال به آدرس های صفحات وبلاگ و یا وبسایت خود دقت کرده اید؟ آیا می دانید تا چه حد این آدرس ها می توانند در رتبه صفحات شما در موتور های جستجو نقش داشته باشند؟اکثر وبلاگ نویسان دقت چندانی به آدرس صفحات وبی خود ندارند و تعداد کمی هستند که در هنگام پیاده سازی وبلاگ و وبسایت خود این موارد را مد نظر قرار می دهند.
یک آدرس وب بد و نامتعارف می تواند باعث شود که صفحات مربوط به شما در دنیای وب کمتر مورد بازدید قرار بگیرند و یا کمتر در پایگاه های اجتماعی وب منتشر شوند. اینجاست که نقش طراحان و پیاده سازان صفحات اینترنتی بیشتر به چشم می آید و واژه
SEO معنا پیدا می کند.
اما اگر بخواهیم تا ده مورد از اشتباهات رایج در پیاده سازی صفحات وب را مورد بررسی قرار دهیم می توانیم به این موارد اشاره کنیم:
اولین مورد شناسنه های سشن (Session ID) هستند ، شاید تا به حال به صفحات مختلفی مراجعه کرده اید که در انتهای آدرس صفحه مربوطه یک شماره و یا شناسه مانند e967ef2d7f923aab20e10ddb4164a351 مشاهده کرده اید ، این عدد برای هر کاربر که از صفحه مربوطه بازدید می کند متغییر است ، به این معنا که هر مرتبه یک آدرس مجزا برای صفحه مورد نظر ایجاد می شود!
دوم: اپوستروف و کاراکتر های خاص هستند (%e2%80%93) این کاراکتر ها باعث بروز مشکل در آدرس ها می شوند یا در برخی از سایت های اشتراک گذاری اطلاعات نمی توانید آن آدرس ها را ثبت کنید ، به عنوان مثال شما نمی توانید آدرسی که دارای اپوستروف است را در StumbleUpon ثبت کنید!
سوم: نام های موجود در آدرس ها بسیار مهم هستند ، از خود شما می پرسم ، بر روی کدام آدرس کلیک می کنید: post_125.html و یا angelina-jolie-twins-first-pictures.html ؟!؟
چهارم: وجود چند آدرس برای یک صفحه به عنوان مثال:
www.example.com, example.com, example.com/, example.com/index.php?, example.com/index.php اکنون شما 5 صفحه خانگی دارید!
پنجم: قرار گرفتن پارامتر های مختلف در آدرس ها و تغییر آنها که باعث می شود مشکلی شبیه مشکل چهارم پیش بیاید:
کد HTML:
کد:
http://www.weblogina.com/2008/06/27/...in&oref=slogin
http://www.weblogina.com/2008/06/27/...=1&oref=slogin
http://www.weblogina.com/2008/06/27/.../27google.html
ششم: قرار گرفتن فقط کلمات کلیدی در آدرس ها به عنوان مثال من هیچ وقت برروی لینکی شبیه 2008/06/27/google کلیک نمی کنم ، این لینک می تواند چیزی شبیه این آدرس باشد: google-files-for-bankrupcy
هفتم: استفاده از دایرکتوری های زیاد و قرار دادن صفحه مورد نظر در آنها به عنوان مثال: world/politics/asia/korea/local/
هشتم: استفاده از عبارات php در آدرس ها ، اگر CMS شما جوملا یا مامبو باشد حتما به این مورد برخورد کرده اید ، آدرس های ساخته شده توسط این CMS ها چیزی شبیه این آدرس option=com_content&view=article&id=72&Itemid=37 خواهد بود ، که این آدرس ها به سختی در موتورهای جستجویی مثل گوگل ذخیره و آرشیو می شوند.
نهم: استفاده از تاریخ در آدرس ها ، به عنوان مثال استفاده از عبارت 2008/06/27/ در آدرس ها نکته خاصی را نشان نمی دهد ، بلکه فقط باعث طولانی شدن آدرس ها می شود.
دهم: تغییر آدرس ها بعد از انتشار نوشته ، این کار باعث می شود که حجم عظیمی از خوانندگان را از دست بدهید ، مخصوصا هر چه فاصله بین انتشار و تغییر آدرس بیشتر باشد.
اما راه حل هایی برای تصحیح این ده مورد:
1- آدرس هایی تمیز و بدون هیچ کاراکتر اضافه ایجاد کنید.
2- آدرس ها تا حد امکان ساده باشند.
3- آدرس ها را به نحوی ایجاد کنید که برای کاربران و جستجو کننده های اینترنتی قابل درک و فهم باشند.
4- یک صفحه فقط دارای یک آدرس باشد.
5- از کاراکتر های خاص استفاده نکنید.
6- سعی کنید اسلش ها به عنوان دایرکتوری های واقعی استفاده کنید به این معنا که اگر آدرس صفحه شما چیزی شبیه world/politics/asia/ می باشد ، حتما این دایرکتوری ها بر روی سایت شما وجود داشته باشند.
7- هیچ وقت سعی نکنید از اعداد به عنوان استناد کننده به صفحه هایتان استفاده کنید.
8- از نمایش تاریخ ها در آدرس صفحه هایتان اجنتاب کنید ، اطلاعات جالب و مفیدی ارائه نمی کنند.
9- به هیچ وجه آدرسی که ایجاد و منتشر شد را تغییر ندهید.
10- اگر مجبور به تغییر آدرس صفحه های خود شدید از تغییر مسیر "
301 permanently moved" استفاده کنید.
با توجه به توضیحاتی که ارائه شد ، اکنون می توانید دریابید که ایجاد و استفاده از یک سری استاندارد های انتشار نوشته ها در سطح وب دانش زیادی نمی خواهد ، بلکه با کمی دقت و توجه به وضعیت انتشار نوشته هایتان می توانید موفقیت بیشتری کسب کنید.