-
-
مدير بازنشسته
۵. ماهی:سلنیوم و اسیدهای چرب امگا۳ که به وفور در ماهی و انواع منابع غذایی دریایی پیدا می شوند هم یکی دیگر از ترکیب های مفید و موثر برای افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن هستند. این ترکیب ها، کمک زیادی به سیستم دفاعی بدن برای دفع بیماری های عفونی می کنند. از این رو، توصیه می شود که حداقل هفته ای ۲ بار و هربار حدود ۳۰۰ گرم ماهی یا سایر غذاهای دریایی را در برنامه خود داشته باشید.
۶. قارچ: تحقیقات جدید ثابت کرده اند که مصرف متعادل و مستمر قارچ می تواند باعث افزایش تولید و فعالیت گلبول های سفید در بدن بشود. این مساله کمک زیادی به دفع بیماری های عفونی و ارتقای سطح سلامت سیستم دفاعی بدن می کند. به همین دلیل، محققان دانشگاه واشنگتن به تمام افراد توصیه می کنند که هفته ای ۴ ۳ مرتبه و هر بار به اندازه یک مشت پر، قارچ مصرف بکنند.
۷. منابع انواع آنتی اکسیدانی: تمام میوه ها و سبزی های تازه، گوشت های کم چرب سفید.
۸. منابع ویتامین های C و E: فلفل دلمه ای، میوه ها و سبزی های رنگی خام، گوجه فرنگی، مرکبات، چغندر، توت فرنگی، کیوی، نخود، هویج، تخمه آفتابگردان، سیب، بادمجان و پیاز قرمز.
۹. منابع بتاکاروتن و سایر کاروتنوییدها: زردآلو، مارچوبه، چغندر، بروکلی، طالبی، هویج، ذرت، فلفل سبز، کلم پیچ، انبه، شلغم، هلو، گریپ فروت صورتی، کدو حلوایی، اسفناج، سیب زمینی شیرین، گوجه فرنگی، هندوانه و نارنگی.
۱۰. منابع روی: گوشت قرمز، گوشت ماکیان، مغزها، حبوبات، غذاهای دریایی، غلات سبوس دار و لبنیات.
۱۱. منابع سلنیوم: مغزها، ماهی تن، گوشت ماکیان، ماهی، میگو و حبوبات.
۱۲. منابع اسیدهای چرب امگا۳: ماهی های قزل آلا، سالمون، خال مخالی، ساردین و کیلکا، میگو، گردو، روغن کانولا، روغن زیتون، روغن هسته انگور و دانه کتان.
۱۳. عادت های غذایی سالم: به طور کلی، افرادی که عادت دارند روزی 8 الی 10 لیوان آب ساده بنوشند، روزی 6 تا 9 وعده میوه و سبزی خام مصرف بکنند، روزی 3 تا 5 وعده شیر و لبنیات کم چرب را در برنامه غذایی خود داشته باشند، تندتند غذا نخورند، غذا را پیش از بلعیدن به خوبی بجوند و بیشتر غذاهای خود را به صورت بخارپز مصرف کنند، سیستم ایمنی به مراتب قوی تری نسبت به سایر افراد خواهند داشت و کمتر هم در معرض ابتلا به انواع بیماری های عفونی، باکتریایی، میکروبی یا انگلی قرار می گیرند.
۱۴. درمان اضافه وزن: چاقی و اضافه وزن می توانند زمینه ابتلا به بیماری های قلبی، دیابت و حتی انواع سرطان را در فرد افزایش بدهند. تمام این بیماری ها، تاثیر مستقیمی بر کاهش قدرت سیستم دفاعی بدن خواهند داشت.
۱۵. تغذیه سالم: مصرف بیش از اندازه خوراکی های حاوی مواد افزودنی و نگهدارنده مانند گوشت های فرآوری شده و غذاهای کنسروی و آماده هم خطر کاهش قدرت سیستم دفاعی بدن را در پی دارد.
۱۶. پرهیز از مشروبات الکلی: مشروبات الکلی هم به شدت بر قدرت سیستم ایمنی بدن تاثیر منفی می گذارند و باعث تضعیف آن می شوند.
۱۷. محدودیت در مصرف غذاهای چرب و سرخ کرده: مصرف بیش از اندازه چربی ها، خوراکی های چرب و غذاهای سرخ کردنی هم بر میزان تولید و عملکرد گلبول های سفید خون در بدن، تاثیر منفی دارد. به همین دلیل افرادی که عادت به مصرف غذاهای چرب و سرخ کرده دارند، سیستم ایمنی بدنشان قدرت چندانی در مقابله با عوامل عفونی و ویروسی ندارد و بنابراین، بیشتر از سایرین بیمار می شوند.
ترجمه: ندا احمدلو در روزنامه سلامت
برچسب برای این موضوع
مجوز های ارسال و ویرایش
- شما نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
- شما نمی توانید به پست ها پاسخ دهید
- شما strong>نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
- شما نمی توانید پست های خود را ویرایش کنید
-
قوانین انجمن