بیش از ۲۵ میلیون نفر از مردم جهان به مشکلات و اختلالات بینایی نظیر آب مروارید مبتلا هستند که این مشکلات میتوانند عامل نابینایی در افراد بالای ۵۵ سال باشند.
این بیماریها اغلب به دلیل پدیده اکسیداسیون و بروز التهاب در چشمها ایجاد میشوند، اما تحقیقات حاکی از آن است که مواد خوراکی حاوی ریزمغذیهایی موسوم به «لوتئین» و «گزانتین» میتوانند احتمال ابتلا به بیماریهای مزمن چشمی را کاهش دهند.
به گزارش ریدرز دایجست، در برخی مطالعات نیز آشکار شده است که رژیمغذایی حاوی ویتامین ث و ای، بتاکاروتن، روی و اسیدهای چرب امگا ۳ میتواند از بیماریهای چشمی ناشی از افزایش سن و سالخوردگی پیشگیری کند.
برخی از خوراکی های مفید در این زمینه عبارتند از:
-
- تخم مرغ: یکی از سالمترین مواد خوراکی برای شروع کردن روز مصرف تخم مرغ است. بنابراین مصرف این ماده خوراکی پروتئینی به دلیل دارا بودن لوتئین، ویتامین ای و اسیدهای چرب امگا ۳ و دیگر مواد مغذی و ویتامینها توصیه میشود.
- ذرت: این ماده خوراکی نیز حاوی لوتئین و گزانتین بوده و در درمان و پیشگیری از بیماریهای مزمن چشمی موثر است.
- بروکلی: این سبزی سرشار از فیبر خوراکی حاوی مقدار قابل توجهی ویتامین ث و بتاکاروتن همچنین لوتئین و گزانتین است که برای سلامت چشم مفید هستند.
- اسفناج: یک فنجان اسفناج حاوی ۲۰٫۴ میلیگرم لوتئین و گزانتین است که مصرف آن به صورت پخته باعث میشود بدن لوئتین موجود در آن را بهتر جذب کند.
کلم پیچ: کلم پیچ منبعی غنی از آنتیاکسیدانها و ویتامینهایی است که مصرف آنها برای مقابله با سرطان ضروری است. همچنین این سبزی حاوی مقدار قابل توجهی بتاکاروتن، لوتئین و گزانتین است.- پرتقال: این میوه که حاوی ویتامین ث است به بهبود سلامت بافتهای چشم کمک میکند.
منبع : ایسنا