جامعه شناس افسردگی در زنان را زاییده یکسری عوامل اجتماعی، اقتصادی در جامعه دانست .
به گزارش ایونا ، امان الله قرایی مقدم ، جامعه شناس و استاد دانشگاه در پاسخ به سووال خبرنگار ایونا مبنی بر اينكه علل افسردگی در زنان چیست، گفت : وقتی در جامعه زن باید دوشادوش مرد برای تأمین مایحتاج زندگی و ازدواج و اشتغال کار کند و فشار اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، روحی و روانی شوهر و فرزندان را در جامعه تحمل کند، چون زن حساس تر، عاطفی تر است و با درد و رنجی که مرد پخته می شود کمتر برخورد می کند، در نتیجه بیشتر در معرض افسردگی قرار دارد .
وی وجود افسردگی در زنان را زاییده عوامل متعدد اجتماعی و اقتصادی دانست و افزود: افسردگی ذاتی و فطری نیست بلکه عوامل اجتماعی از قبیل رنگ پوشش، رفتار مردان به زنان، رفتار جامعه با زنان، مسایل حقوقی و قضایی که نسبت به زن در جامعه وجود دارد همه باعث می شود که زنان بیشتر به افسردگی دچار شوند .
قرایی مقدم تصریح کرد: زنان به علت احساسی و عاطفی بودن بیشتر دچار افسردگی می شوند و هر چه زمان می گذرد، افسردگی در زنان حادتر می شود و یکی از عوامل خودکشی در زنان همان افسردگی است .
وی از دیگر عوامل افسردگی در زنان را ازدواج های اجباری، رفتارهای بد خانواده با زنان دانست و گفت: در برخی استان های کشور به دلیل رفتارهای بد خانواده و سنتی برخورد کردن با زنان میزان افسردگی در بین زنان بیشتر است .
به گزارش ایونا ، این جامعه شناس در ادامه بیان داشت: وقتی زن باید با حداقل درآمد شوهر مدیریت خانه را به نحو احسن انجام دهد و هرگونه رفتاری را از سوی شوهر و یا فرزندان و اطرافیان تحمل کند و سنگ صبور همه باشد، ولی کسی که به حرف او گوش ندهد معلوم است که افسردگی در بین این قشر بیشتر می شود .
وی افزود: زنانی که از طبقه اشراف و متمول جامعه هستند نیز به افسردگی دچار می شوند زیرا افسردگی دیگران را می بینند و طبق مطلب اصالت و خود می گوید من شادی آنها را احساس می کنم بدون اینکه غمی داشته باشم .
قرایی مقدم در پایان از جمله راهکارهای کاهش افسردگی در جامعه و در بین زنان را متعادل کردن عوامل گوناگونی دانست که افسردگی را در زنان تشدید می کند و خاطرنشان کرد: برنامه های تلویزیون، رادیو، کتاب های درسی همه باید به سمتی بروند که زن را در جایگاه اصلی اش به جامعه معرفی کنند .