مکمل غذایی


<H3>مکملهاي غذايي

</H3>مصرف مکملهاي غذايي ممکن است براي سلامتي وتندرستي افراد به دلايل زيادي مفيد واقع شوند و کمک نمايند. آنها کمبود ويتامينها و مينرالهاي ايجاد شده را جبران مي نمايند وقتي که رژيم غذايي فرد کافي نبوده ومواد مغذي ضروري تامين نمي گردد. مکملهاي غذايي درمقادير زيادتري ممکن است بر عليه بيماريهاي پيش آمده درآينده که از کمبود مواد مغذی ناشی می شود پيشگيري نمايد.
مردم بعضي از مناطق دنيا باتوجه به نوع خاک ومحصولات مصرفي وعادات غذايي ورژيم هاي خاص ممکن است دچار کمبود کلسيم -منيزيم -آهن -روي واحتمالا" مس ومنگنز ويد گردند.
افرادي که کاهش وزن انجام مي دهند - گياهخواران ورژيم گيرندگان ماکروبيوتيک ورژيم هاي ديگر دربعضي از نقاط دنيا کمبودهايي باتوجه به نوع رژيم غذايي مصرفي دارند.
به ويژه مردم سالمند که تنها زندگي مي کنند اغلب کمبودهايي از ويتامين A و E وکلسيم وروي وگاهي مواقع ويتامين D وB دارند وزنان درطول دوران يائسگي اغلب درمعرض کمبود کلسيم ، آهن ويتامين A و C قرار دارند. وبيماران بدحال در مراقبتهاي ويژه ممکن است دچار يکسري کمبودهاي خاص مواد مغذي گردندو... که همه به مصرف مکملهاي غذايي را زير نظر متخصصين تغذيه و پزشكان نياز دارند.




مكملهاي ويتاميني :

امروزه سازندگان توليد داروئي و مكملهاي غذايي انواع ويتامينهاي مورد نياز انسان را روانه بازار كرده اند . اغلب آنها دوز هاي متفاوتي دارند . و بر اساس RDA مورد سنجش قرار گرفته اند . و در درمان و پيشگيري بسياري از بيماريها كه توسط متخصصين تغذيه و پزشكان به افراد مورد نياز توصيه مي گردد . و يا در بعضي از مواقع از دو يا چند ويتامين بصورت يك تركيب جدا گانه ساخته مي شوند كه بيشتر بخاطر جذب موثر تر است و به اشكال مختلف ( جوشان – قرص كپسول – شربت – آمپول تزريقي ) مورد استفاده قرار مي گيرند .

ü ويتامين A
ü ويتامين B6
ü بيت كازوتين
ü نياسين
ü ويتامين B كمپلكس
üويتامين C
ü ويتامين وB1
üویتامين E
ü ويتامين B2
üويتامين D

مواد معدني

سازندگان مكملهاي غذايي و دارويي انواع مواد معدني را به شكل شربت– آمپول – تزريق – جوشان – كپسول توليد كرده اند و يكسري از مواد معدني ممكن است با يك يا چندين تركيب با همديگر ساخته شوند . بدليل آنكه آن تناسب جذب بهتري از مواد معدني را در بدن ايجاد نمايد و براي رفع كمبودهاي تغذيه اي مواد معدني توسط متخصصين تغذيه و پزشكان به بيماران و افراد در صورت نياز توصيه مي گردد و به شرح زير هستند .

ü روي
ü يد
üبرم
ü آهن
üسديم
üمنيزيم
ü پتاسيم
üمنگنز
üسلنيوم
ü فلور



گياهان مفيد و مكمل گياهي


واژه گیاه (herb) به مواردی اطلاق می گردد که مصرف پزشکی و داروئی دارند، ولی در علم تغذیه فواید گیاهان صرفا بخاطر مواد فیبری و آنزیم های زنده و ویتامینها و بعضی املاح بوده (مثلا گزنه حاوی ویتامین C و آهن) و مواد موثره ی گیاهی اطلاق می گردد. فواید پزشکی گیاهان مدتها است که شناخته شده، انسان ها همیشه به گیاه وابستگی داشته اند.
قدرت شفابخشی گیاهان مدتها است که تغییر نکرده و هر چه بوده مربوط به صدها سال قبل بوده که بصورت تجربی تا به امروز مورد استفاده قرار می گیرد. بسیاری از گیاهان هنوز مطالعات علمی روی آنها کاملا انجام نگرفته است. در ایران و چین گیاه درمانی سنتی یکی از شیوه های درمانی در بین عموم بوده (مخصوصا در چین) و امروزه مورد پذیرش مردم در اقصی نقاط دنیا، مخصوصا کشورهای غربی قرار گرفته- گیاهان پزشکی امروزه محبوبیتشان افزایش یافته، زیرا گیاهان ملایمتر از داروهای سنتنیک (شیمیایی) هستند و عوارض جانبی کمتری به همراه دارند. به هر حال آنها کاملا ایمن نیستند، بعضی از آنها می توانند بسیار خطرناک باشند اگر به مدت طولانی مصرف گردند.
وقتی که گیاهان پزشکی به طور مناسب مورد استفاده قرار گیرند- موثر- مفید- ملایم و ایمن (safe) هستند، می توانند خواص درمانی داشته باشند در صورتی که مثل داروها دوز مصرفی آنها رعایت گرددند.