-
9 مرحله برای مدیریت ریسک شرکتهای بورسی
محمد آزاد در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در رابطه با موضوع مدیریت ریسک بنگاههای اقتصادی و شرکتهای بورسی اظهار داشت: بهجز برخی از بانکهای کشور که اقداماتی در رابطه با ریسک اعتباری انجام دادهاند اکثریت بنگاههای اقتصادی و شرکتهای بورسی چنین اقدامی نکرده و واحدی به نام مدیریت ریسک ندارند.
وی ادامه داد: مدیریت ریسک براساس نظام راهبری پیاده میشود و با تکیه بر آن میتوان به هدفگذاریها نایل آمد و از طرف دیگر در مواقع بحرانی به درستی از آن استفاده کرد.
آزاد در پاسخ به این سؤال فارس که مدیریت ریسک دارای چه جایگاهی در مدیریت شرکتها است پاسخ داد: شاید مدیریت و هیئت مدیره شرکت ها ریسکهای ذاتی و میزان آنها را بپذیرند اما تصمیمات اتخاذ شده بدون بیان مواضع متناقص خواهد بود و نتیجهای در مورد سلامت شرکت بهوجود نخواهد آمد.
این کارشناس شرکت بورس با بیان اینکه شناسایی ریسکها با توجه به دیدگاه هر شرکتی میتواند ساده یا پیچیده باشد ادامه داد: در مباحثی مانند اهداف شرکت و تعیین استراتژی جهت تحقق این اهداف باید شناخت مشخصی در راستای رسیدن به این اهداف وجود داشته باشد.
آزاد مدیریت ریسک بنگاهها را فرایندی مستمر که توسط کمیته اجرایی مشترک هدایت میشود ارزیابی کرد و گفت: برای پیادهسازی مدیریت ریسک باید 9 مرحله شامل تعیین و انتقال اهدا، تعیین اشتها و چارچوب ریسک ، شناسایی و ارزیابی ریسک، انتخاب و اجرای واکنش به ریسک، فعالیتهای کنترلی و واکنش ، گزارش ریسکهای شرکت و هماهنگی و پایش مرکزی طی شود.
وی ادامه داد: اجرای فرایند مدیریت ریسک باید با تعیین اهداف در کلیه سطوح سازمان و اطمینان از همتراز بودن اهداف شروع شود و هیئت مدیره شرکت باید اشتهای ریسک یک فعالیت را مشخص کند.
آزاد افزود: علاوه براین دو مورد باید چارچوب ریسک که شامل آموزش کارکنان در زمینه مفاهیم، تعاریف و واژگان فنی است نیز برطرف شود.
من همچنان بی امضاء
برچسب برای این موضوع
مجوز های ارسال و ویرایش
- شما نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
- شما نمی توانید به پست ها پاسخ دهید
- شما strong>نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
- شما نمی توانید پست های خود را ویرایش کنید
-
قوانین انجمن