-
محققان ايراني موفق به رفع عوارض بينايي ناشي از ديابت شدند
براي اولين بار در جهان محققان كشورمان توانسته اند با استفاده از آمپول «اوستين» عوارض بينايي ناشي از ديابت را رفع كنند. دكتر حسن رزمجو مجري اين پروژه ضمن اعلام اين خبر به خراسان گفت: پس از ٥/١ سال آزمايش بر روي ٣ هزار فرد ديابتي كه در معرض خطر ابتلا به نابينايي و كم بينايي قرار داشتند، اين موفقيت بزرگ حاصل شده است.رئيس گروه چشم دانشگاه علوم پزشكي اصفهان گفت: «اوستين» دارويي است كه براي سرطان روده بزرگ استفاده مي شده است بنابراين عوارض ناشناخته اي ندارد. از اين دارو همچنين براي خونريزي هاي چشمي ناشي از كهولت سن استفاده ميشده است ولي ما براي اولين بار در جهان از اين تركيب براي جلوگيري از بروز كم بينايي و نابينايي در بيماران ديابتي استفاده كرده ايم.وي گفت: «اوستين» مانع پيشرفت امراضي مي شود كه در چشم ايجاد خونريزي مي كنند، ديابت نيز باعث ايجاد عروق جديدي در چشم مي شود كه بسيار شكننده هستند و در پي پاره شدن باعث خونريزي در چشم مي شوند و اين خونريزي هاي مكرر باعث كدر شدن شبكيه و در نهايت نابينايي مي شود و حتي ليزردرماني نيز نمي تواند در اين مورد موثر واقع شود.
رئيس انجمن چشم اصفهان با اشاره به اين كه ديابت از عوامل مهم نابينايي در جهان محسوب مي شود، گفت: نتيجه تحقيقات ما بر روي ٣ هزار فرد ديابتي كه داراي تورم شبكيه و خونريزي در چشم بودند نشان داد كه «اوستين» با جلوگيري از ايجاد رگ هاي جديد و نيز از بين بردن عروق زايد در چشم، مانع بروز كم بينايي و نابينايي مي شود و در نتيجه ديد شخص ثابت مي ماند و در مواردي حتي بهتر هم ميشود.دكتر رزمجو گفت: اين دارو زماني تزريق مي شود كه چشم شروع به خونريزي مي كند. در اين مرحله ما ٣ بار به فاصله يك ماه «اوستين» را در چشم تزريق مي كنيم، سپس هر ٤ ماه يك بار بيمار را تحت نظر قرار مي دهيم. عكس هايي كه از شبكيه بيماران ديابتي تحت معالجه گرفته شده است نشان مي دهد عروقي كه باعث خونريزي شده اند، به طور كامل از بين رفته اند.وي در ادامه خاطرنشان كرد: در حال جمع آوري نتايج تحقيقات و ارسال آنها براي چاپ در مجلات معتبر بين المللي هستيم.
رئيس انجمن چشم اصفهان گفت: ميزان مصرف «اوستين» براي چشم يك درصد ميزان مصرف آن در سرطان روده بزرگ است، بنابراين عوارضي ندارد و همچنين هزينه استفاده از آن در ايران بسيار پايين است. هر آمپول 750 هزار تومان قيمت دارد كه با هزينه دولتي با يك دهم قيمت در اختيار ديابتي ها قرار مي گيرد. وي از ديابتي ها خواست با مشاهده تورم شبكيه و يا خونريزي چشم، حتما براي تزريق آمپول «اوستين» و در نتيجه جلوگيري از عوارض چشمي ديابت به مراكز درماني مراجعه كنند.دكتر اسدا... رجب رئيس انجمن ديابت ايران در تشريح بيماري ديابت مي گويد: هرگاه انسولين يا هورمون تنظيم كننده قند خون ترشح نشود، كم ترشح شود و يا با وجود كافي بودن ميزان آن در خون، تاثيرگذاري لازم را نداشته باشد، قند خون بيش از حد طبيعي افزايش پيدا مي كند و در نتيجه فرد مبتلا به ديابت مي شود.وي در مورد اندازه طبيعي قند خون مي افزايد: ميزان طبيعي قند خون بين 60 تا 140 ميلي گرم در دسي ليتر است كه بايد قبل از وعده اصلي غذا يا در حالت ناشتا زير 100 و ٢ ساعت بعد از غذا كمتر از 140 باشد.رئيس انجمن ديابت ايران با اشاره به اين كه ديابت داراي انواع مختلفي است، مي گويد: دو نوع ١ و ٢ اين بيماري شايع است. بيشتر كودكان، نوجوانان و افراد زير 30 سال به نوع ١ مبتلا مي شوند و به ندرت ممكن است افراد بالاي 30 سال به اين نوع ديابت دچار شوند. وقتي فردي مبتلا به اين نوع ديابت مي شود سلول هاي انسولين ساز در لوزالمعده توانايي ترشح انسولين مورد نياز بدن را از دست مي دهند بنابراين درمان اين بيماران از همان شروع تشخيص باانسولين انجام مي شود. افراد بالاي 30 سال بيشتر ديابت نوع ٢ را تجربه مي كنند. در اين بيماران چون تمام سلولهاي لوزالمعده يا پانكراس (انسولين ساز) از بين نرفته اند، در صورت تشخيص به موقع با تغيير در شيوه زندگي و ورزش، تا سال ها نيازي به استفاده از دارو يا انسولين نيست، چون با رژيم غذايي مناسب و فعاليت مي توان قند خون را تنظيم كرد. البته اين افراد در نهايت ممكن است نياز به انسولين پيدا كنند.دكتر رجب اضافه مي كند: در كشور ٦ ميليون ديابتي داريم كه نزديك به 90 درصد آنها را مبتلايان به ديابت نوع ٢ تشكيل مي دهند. اين بيماري با تغذيه صحيح و ورزش قابل پيشگيري است.ديابت داراي ٢ دسته عوارض زودرس و ديررس است كه عارضه زودرس آن افزايش قند خون و عوارض ديررس آن كم بينايي و نابينايي، نارسايي كليه، بيماري هاي دستگاه گوارش و مجاري ادراري و امراض قلبي و عصبي است. اگر فرد بتواند قند خون خود را در حد طبيعي نگاه دارد، به اين عوارض دچار نمي شود.
وي درمورد كم بينايي و نابينايي ناشي از ديابت مي گويد: اگر قند خون به طور مستمر بالاتر از حد طبيعي باشد، در درازمدت 90 درصد ديابتي ها با مشكل تورم شبكيه، خونريزي چشم و در نتيجه كم بينايي و نابينايي مواجه مي شوند.
رئيس انجمن ديابت ايران توضيح مي دهد: ديابت شايع ترين عامل نابينايي در جهان است و در صورتي كه يك ديابتي به عوارض چشمي دچار شود به سختي مي توان آن را درمان كرد. در اين حالت بايد ابتدا قند، چربي و فشار خون تنظيم شود و وزن شخص كاهش پيدا كند. در مرحله آخر از ليزر براي درمان استفاده شود كه در بسياري مواقع از ليزر هم كاري ساخته نيست.علايمي نظير پرخوري، پرنوشي، پرادراري و احساس خستگي و تشنگي زياد از علايم اوليه ابتلا به ديابت مي باشند.لازم به ذكر است كه نتايج يك تحقيق كه اخيرا توسط پژوهشگران دانشگاه علوم پزشكي همدان انجام شده، نشان داده است كه مصرف سير در رژيم غذايي افراد ديابتي به درمان اين بيماري كمك مي كند. دكتر «محمدرضا صفوي» عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي كه اين طرح پژوهشي را به انجام رسانده است، دراين باره گفت: مطالعه ساختار سير نشان مي دهد كه تركيب شيميايي آن غني از تركيبات آنتي اكسيدان است كه مانع از اتصال مولكول هاي قند به پروتئين ها و اكسيداسيون آنها مي شود.
طاهره ساعدي
برچسب برای این موضوع
مجوز های ارسال و ویرایش
- شما نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
- شما نمی توانید به پست ها پاسخ دهید
- شما strong>نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
- شما نمی توانید پست های خود را ویرایش کنید
-
قوانین انجمن