نکات مهم در پرورش مرغ
برخي از مهمترين نکاتي که در بخشهاي گوناگون سايت آمده بودند جهت مروري دوباره در زير ذکر مي گردند:
1ـ تراكم جوجهريزي: از نظر اقتصادي حدي براي تراكم وجود ندارد. ولي بخاطر داشته باشيد كه از نظر حفظ سلامتي و رفاه طيور تعداد جوجهريزي محدود است.
2ـ فضاي دانخوري: ميتواند باعث محدوديت رشد و صدمه زدن به كيفيت محصول گردد.
3ـ فضاي آبخوري: بايد تعداد آبخوري كافي باشد 10ـ8 آبخوري گرد بازاء هر 1000 قطعه طيور و يا 1 آبخوري نيپل (بدون فنجانك با جريان كم) بازاء هر 9 قطعه طيور.
4ـ ضايعات دان: تعميرات لازم دانخوريها را انجام دهيد و از ميزان بودن ارتفاع دانخوريها و درستي سطح دان در دانخوريها مطمئن شويد.
5ـ حشرات: روشهاي مناسب كنترل حشرات را در كل فارم اعمال نمائيد.
6ـ تهويه: تهويه ضعيف ممكن است منجر به بروز آسيب و مشكلات تنفسي گردد.
7ـ كنترل درجه حرارت: درجه حرارت بالا در سالن باعث كاهش مصرف دان و نتيجتاً كاهش ميزان رشد ميگردد. همچنين جهت حفظ درجه حرارت بدن، در درجه حرارت پائين طيور دان بيشتري مصرف مينمايند.
8ـ طيور تلف شده: طيور تلف شده باعث انتشار بيماريها ميگردند و بايد بلافاصله از محوطه خارج و سوزانده و يا دفن شوند.
9ـ حذف: طيور بيمار و همچنين طيور زخمي را از سالن خارج نمائيد.
10ـ گرفتن طيور: گرفتن طيور بايد به آرامي و با كمال دقت و با نظارت كامل انجام شود.
11ـ كنترل بيماريها: بمنظور پيشگيري از بروز بيماري در فاصله جوجهريزيها كل محوطه را با يك برنامه بهداشتي تائيد شده پاكسازي نمائيد.
12ـ طيور كم وزن: پرورش و مديريت خوب، تعداد اين نوع جوجهها را بحداقل ميرساند.
13ـ لزوم ايجاد تغييرات مديريتي: به همراه پيشرفت در تكنولوژي و تغييرات ژنتيكي، ممكن است لازم باشد تغييراتي در برنامههاي مديريتي ايجاد گردد.
14ـ تجربيات غيرضروري: از روي حدس و گمان تغييراتي در برنامههاي مديريتي ايجاد ننمائيد. از انجام چندين آزمايش همزمان در گله خودداري نمائيد.