بالا
 تعرفه تبلیغات




 دانلود نمونه سوالات نیمسال دوم 93-94 پیام نور

 دانلود نمونه سوالات آزمونهای مختلف فراگیر پیام نور

نمایش نتایج: از شماره 1 تا 10 از مجموع 10

موضوع: عطر و عرقیات

Hybrid View

  1. #1
    Borna66 آواتار ها
    • 55,397
    مدير بازنشسته

    عنوان کاربری
    مدير بازنشسته
    تاریخ عضویت
    Mar 2009
    محل تحصیل
    خيام-سهراب
    شغل , تخصص
    طراح و تحلیل گر حرفه ای وب
    رشته تحصیلی
    مهندسي نرم افزار
    راه های ارتباطی

    پیش فرض

    شيمي عطر



    تركيبات زير طي آزمايشاتي كه روي نمونه عطرهاي تجارتي انجام شده بدست آمده است.

    وزن مخصوص در 30 درجه سانتيگراد 865/0 - 849/0

    چرخش نوري به درجه (5-) ـ (1-)

    ضريب انحراف نوري در 25 درجه سانتيگراد 466/1 ـ 452/1

    نقطه ذوب بر حسب درجه سانتيگراد 24 ـ 15

    الكلها بعنوان درصد ژرانيول 84 ـ 63

    سيترونلول بر حسب درصد رودينول 64 ـ 24

    درصد استاروپتن 25 ـ 7

    ارزش اسيدي 8/3 ـ 5/1

    ارزش استري 5/17 ـ 7/3

    ارقام فوق از عطر رز حاصل از روش استخراج دوار به دست آمده است عطر حاصل از اين روش داراي استاروپتن كمي است.

    نمونه‌اي كه از يك خريد عمده توسط شركت ياردلي مورد آزمايش قرار گرفته است 55% سيترونلول را تقويت نمود. براي اثبات اين هدف در سال 1932 اقاي اي جي پاري حداكثر ميزان سيترونلول موجود از عطر بلغارستان را 35% ذكر نموده است و پس از 8 تا 10 سال بعد همين شخص نمونه‌هايي را به دست آورد كه بي‌ترديد داراي 40-50% سيترونلول بود. اين عقيده با كار استاندارد آقايان هفمن و گيلدميستر كه رقم 37% را به دست آوردند مستحكم شد. اگرچه پس از آن تاريخ بيانيه‌اي توسط آقاي اكريسيس در سال 1924 متشر شد كه ميزان سيترونلول را تا 48% ذكر نمود. در سال 1929 نمونه ديگر و در سال 1930 روي تعداد زيادي نمونه خالص رقمي حدود 55% سيترونلول گزارش گرديد. دستيابي به ارقام بالاتر مثل آنچه باني آزمايشات فوق به آن دست يافت در اثر بررسيها و تحقيقات بيشتر حاصل شد و اين تحقيقات بوسيله شيميستهاي ديگر تكميل گرديد. آقايان چارلز و روبرت گارنير چندين سال بعد اعلام نمودند كه توسط دستگاههاي مدرن ميتوان عطر با 45 تا 55% سيترونلول تهيه نمود. با استفاده از دستگاه دوار ميتوان به رقمي حدود 63% سيترونلول دست يافت آقايان اي جي پاري و جي اچ سيگر با آزمايشات جامعي از نمونه‌هاي تأييد شده عطر رز كه در سال 1932 توليد و شامل بيش از 75% از كل محصول مزرعه بود، حدود 45 تا 61% سيترونلول به دست آوردند كه اين ارقام بسيار بالاتر از ارقامي بود كه تا آن تاريخ به دست آورده بودند. ضمناً آنها دريافتند كه الكل اتيليك نيز يكي از تركيبات تشكيل دهنده عطر رز است چيزي كه تا آن تاريخ مورد تأييد دانشمندان قرار نگرفته بود. علامت بهترين عطر رز در حال حاضر داشتن 45 تا 55% سيترونلول است و نمونه‌هائيكه داراي كمتر از 40% باشد مورد ترديد هستند.

    به نظر نمي‌رسد كه عطرهاي خوب داراي اختلاف عمده‌اي در مواد متشكله باشند. شكي نيست كه شرايط آب و هوايي، نوع خاك، ناحيه، ‌زمان برداشت گل، مدتي كه گل در انتظار تقطير مي‌ماند و تخمير گل قبل از تقطير، نسبت گلهاي قرمز به سفي،ـ نوع دستگاه تقطير و طرز كار گلابگير حتي روي تركيبات روغنهاي عطر اثر مي‌گذارد چه رسد به بوي عطر.

    اختلاف ميزان سيترونلول عطرهاي توليدي سالهاي قبل و سالهاي اخير به شرح زير قابل توجيه است:

    1- توسعه دستگاههاي بزرگ و اينكه گلابگيران در سالهاي اخير رقابت بيشتري براي توليد و فروش عطرهاي خالص داشته‌اند و تغيير روشي كه هدفش توليد هرچه بيشتر عطر بود نه مرغوبيت آن.

    2- در گذشته عطر را به طور عمد يا از روي عادت با ژرانيول و يا استاروپتن مصنوعي مخلوط مي‌كردند. و لذا به علت تقلبي بودن عطرها ميزان سيترونلول اندازه‌گيري شده پائين بوده است.

    هرچند بالا بودن ميزان سيترونلول دليل بر بالا بودن كيفيت عطر است تا مدت زيادي شناخت عطر با استفاده از روش اندازه‌گيري سيترونلول دانشمندان را به بيراهه كشانده و خريداران را نيز به اين روش مردد ساخته بود. بطوريكه گاهي اوقات عطر خالص با سنجيدن ميزان سيترونلول رد شده و عطرهاي ساختگي مورد قبول واقع مي‌شد. حتي امروزه نيز بخاطر وجود تسهيلات علمي ساخت عطرهاي تقلبي آسانتر شده است. چند سال پيش آقاي جي اچ سيگر اقدام به ساخت عطر رز با مشخصات زير نمود كه بسيار به عطر طبيعي شبيه و از نظر مشخصات قابل قبول است.



    وزن مخصوص در 30 درجه سانتيگراد 8547/0

    چرخش نوري -7/1-

    ضريب چرخش نوري در 25 درجه سانتيگراد 4624/1

    درجه انعقاد به سانتيگراد 8/21

    ارزش اسيدي 9/1

    ارزش استري 6/11

    اي ـ وي پس از استيله نمودن 3/212

    (Stearoptene)استاروپتن به درصد 18

    سيترونلول به درصد 2/31

    در گذشته تصوير مي‌شد كه فنيل اتيل الكل موجود در گل رز در جريان تقطير از بين ميرود اما آزمايشات عملي كه توسط اي اس گانتر و ارگارنير انجام شد ثابت نمود كه اين ماده در پس آب گل حل شده و با تخليه تفاله از محيط عمل خارج مي‌شود. پس آب گل بعد از تقطير با روغنهاي فرار مخلوط شده و توسط دو نفر بنامهاي اچ و ال باون و ار رودنتال آزمايش شد و وجود مقدار زيادي فنيل اتيل الكل با مقدار كمي اوژنول در آن به اثبات رسيد.




    فروشگاه نمونه سوالات پیام نور با پاسخنامه تستی و تشریحی



    دانلود رایگان نمونه سوالات دانشگاه پیام نور





    http://up.pnu-club.com/images/00ld7yux3ay3itvspd7n.png
    برای دانلود رایگان نمونه سوالات پیام نور با جوابهای تستی و تشریحی در مقطع نمونه سوالات کارشناسی ارشد پیام نور - نمونه سوالات پیام نور کارشناسی - نمونه سوالات پیام نور دکترا- نمونه سوالات آزمونهای فراگیر پیام نور( دانشپذیری)

    به ادرس زیر مراجعه کنید

    نمونه سوالات رایگان پیام نور




  2. #2
    Borna66 آواتار ها
    • 55,397
    مدير بازنشسته

    عنوان کاربری
    مدير بازنشسته
    تاریخ عضویت
    Mar 2009
    محل تحصیل
    خيام-سهراب
    شغل , تخصص
    طراح و تحلیل گر حرفه ای وب
    رشته تحصیلی
    مهندسي نرم افزار
    راه های ارتباطی

    پیش فرض

    نسبت گل به عطر توليد شده



    با روش تقطير با بخار آب در كشورهاي مختلف به شرح زير است:

    بلغارستان ------- 3500 كيلوگل ------ 1 كيلو عطر

    مراكش ------ 3500 كيلو گل ------- 1 كيلو عطر

    آناتولي ------ - 4000 كيلو گل ------- 1 كيلو عطر

    فرانسه -------- 12000 كيلو گل ------- 1 كيلو عطر

    توليد كم عطر در جنوب فرانسه بخاطر اينستكه منظور اصلي در فرانسه تهيه گلاب است و عطر به عنوان يك توليد جنبي در نظر گرفته مي‌شود. اگرچه آزمايشاتي در شهر گراسه انجام و از لحاظ نسبت گل به عطر توليدي همان نتايج بلغارستان به دست آمده است مشابه همين آزمايش در بلغارستان انجام شده و ارقام زير از نتيجه آزمايشات انجام شده به دست آمده است:

    الكلهاي حلقوي ----- سيترونلول ------ استاروپتن

    عطر مستقيم از گل 9 ------ 5/5 ------- 3/71

    عطر گلاب 9/91 ------ 8/75 ------- بندرت

    مجموع هردو عطر 4/28 - ------ 3/17 ----- 8/59

    بر طبق آزمايشات انجام شده مقدار 12000 كيلو گل براي توليد يك كيلو عطر مستقيم بعلاوه 9000 ليتر گلاب لازم است. نتايج آزمايشات مشابه بشرح زير است.

    الكلهاي حلقوي 2/12 درصد، سيترونلول 3/6 درصد، استاروپتن 7/76 درصد




    فروشگاه نمونه سوالات پیام نور با پاسخنامه تستی و تشریحی



    دانلود رایگان نمونه سوالات دانشگاه پیام نور





    http://up.pnu-club.com/images/00ld7yux3ay3itvspd7n.png
    برای دانلود رایگان نمونه سوالات پیام نور با جوابهای تستی و تشریحی در مقطع نمونه سوالات کارشناسی ارشد پیام نور - نمونه سوالات پیام نور کارشناسی - نمونه سوالات پیام نور دکترا- نمونه سوالات آزمونهای فراگیر پیام نور( دانشپذیری)

    به ادرس زیر مراجعه کنید

    نمونه سوالات رایگان پیام نور




  3. #3
    Borna66 آواتار ها
    • 55,397
    مدير بازنشسته

    عنوان کاربری
    مدير بازنشسته
    تاریخ عضویت
    Mar 2009
    محل تحصیل
    خيام-سهراب
    شغل , تخصص
    طراح و تحلیل گر حرفه ای وب
    رشته تحصیلی
    مهندسي نرم افزار
    راه های ارتباطی

    پیش فرض

    درباره عرقیات و عصاره


    عرقيات[1]

    عرقيات آبهاي مقطعر معطري هستند كه محلول‌هاي اشباع شده از اسانس‌هاي فرار يا ديگر مواد معطر در آب بوده و از تقطير مواد فرار موجود در اندامهاي مختلف گياهان تازه يا خشك بدست مي‌آيند.



    عصاره[2]

    عصاره‌ها فراورده‌هايي هستند كه به صورت جامد، نيمه جامد (نرم و كش‌دار) و مايع وجود داشته و به طور كلي از استخراج مواد تام گياهي و حيواني و يا غير تام به وسيله حلالهاي مناسب (نظير الكل اتيليك با درجه‌هاي الكلي مختلف، آب، اتيلن گليكول، اتر و يا مخلوطي از آنها) بدست مي‌آيند. عصاره‌هائي كه به مصرف خوراكي مي‌رسند مي‌بايست بوسيله آب و يا اتانول عصاره‌گيري شوند و بقيه حلال‌هاي غير خوراكي، به روشهاي گوناگون عصاره‌گيري نظير ماسراسيون[3] (خيساندن) پركولاسيون[4] (استخراج بدون حرارت) و سوكسله[5] (استخراج با حرارت) بدست مي‌آيند.



    1- عصاره مايع

    در صورتيكه حلال از مواد استخراج شده گياه جدا نشود، عصاره به حالت مايع مي‌باشد.



    2- عصاره جامد

    در صورتيكه حلال از مواد استخراج شده گياه جدا شود، عصاره به حالت غليظ و خميري و يا بحالت جامد تبديل مي‌شود.

    تذكر: شكل فيزيكي عصاره در صورتي كه بدون حلال باشد به مواد موجود در آن، بخصوص به ميزان روغن و يا مواد محلول در آن، بستگي دارد.



    3ـ عصاره تام[6]

    در صورتيكه كليه مواد موجود در گياه عصاره‌گيري شده و عصاره حاوي همه مواد تركيبي گياه باشد، عصاره تام ناميده مي‌شود.



    4ـ عصاره غير تام[7]

    در صورتيكه شرايط استخراج (حلال، روش و دستگاه‌ها) به نحوي انتخاب شود كه قسمتي از مواد گياه عصاره‌گيري شود، عصاره داراي بعضي از خواص گياه مي‌باشد. همچنين در صورتيكه گياه بوسيله تجزيه به دو يا چند قسمت تقسيم شود و يا قسمتي از مواد مورد نظر از آن استخراج شود، غير تام ناميده مي‌شود.



    5- تنطور[8]

    تنطورها عصاره‌هائي هستند كه حلال آنها اتانول بوده و درجه الكلي آنها 80- 60 درجه مي‌باشد.



    تبصره:
    عواملي كه در كيفيت و كميت در استخراج اسانسهاي گياهي بسيار مؤثرند:

    ـ رعايت اصول صحيح كشت گياه و مراقبت دقيق

    ـ توجه به بهترين و مناسب‌ترين زمان برداشت

    ـ نحوه حمل صحيح و سريع به كارخانه (در صورت امكان با استفاده از ماشينهاي داراي سيستم سردكننده)

    ـ نحوه نگهداري مناسب گياه در انبار

    ـ سرعت عمل كارخانه در امر توليد

    يادآوري:

    تنها محصولات عرقيات گياهي، مجوز توليد دريافت خواهند نمود كه در فهرست كميته مشترك اداره غذا و دارو يافت شوند.


    1. Aromatic distilled water.

    2. Exteract.

    3. Maceration.

    4. Perculation.

    5. Sucxcelet.

    6. Total Extract.

    7. Partial Extract.

    8. Tincture.




    فروشگاه نمونه سوالات پیام نور با پاسخنامه تستی و تشریحی



    دانلود رایگان نمونه سوالات دانشگاه پیام نور





    http://up.pnu-club.com/images/00ld7yux3ay3itvspd7n.png
    برای دانلود رایگان نمونه سوالات پیام نور با جوابهای تستی و تشریحی در مقطع نمونه سوالات کارشناسی ارشد پیام نور - نمونه سوالات پیام نور کارشناسی - نمونه سوالات پیام نور دکترا- نمونه سوالات آزمونهای فراگیر پیام نور( دانشپذیری)

    به ادرس زیر مراجعه کنید

    نمونه سوالات رایگان پیام نور




مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • شما نمی توانید به پست ها پاسخ دهید
  • شما نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • شما نمی توانید پست های خود را ویرایش کنید
  •