عطر فرانسه


عطر رز در فرانسه در يك مقياس كم توليد مي‌شود و اصولاً نمي‌تواند از نظر مقدار با عطر بلغار رقابتي جدي داشته باشد. به طور كلي گياه رز براي استفاده از گل و شكوفه‌هايش كاشته مي‌شود و عطر با روشهاي استخراج از طريق روغنهاي فرار و روش Maceration تهيه مي‌گردد. مراكز اصلي توليد گل رز، لاكول، كراسه، اس تي پاول، ونس، پگوماس ترتز، مونتاركس ل ويگنال، اوپييو و مرگينز مي باشد.

رويهم دو منطقه لاكول و اس تي پاول دو منطقه مهم كاشت رز در فرانسه هستند كه بعلت كمي بارندگي و كمبود آب در اين مناطق كشت محصولات ديگر با كمبود آب مواجه گرديده و سودمند نيست. گل كاشته شده از نوع رزا سنتي فوليا مي‌باشد كه در فرانسه به رزماري معروف است كه واريته دارد.

واريته‌هاي ديگر مثل لوئيس وان هوت و ماري وان هوت نيز اخيراً مورد استفاده قرار گرفته‌اند. روي ساير واريته‌هاي رز زينتي نيز كار مي‌كنند زيرا داراي محصول زيادتري نسبت به رزماري است. و از طرفي عطر و كانكريت حاصله داراي بو و رايحه بهتري است.

چنانچه نتيجه خوبي مورد نظر باشد مراقبتهاي ويژه‌اي براي كاشت و نگهداري گل رز لازمست بخصوص كه در خاكهاي بكر كاشته شده باشد.

زمين در ماه شهريور شخم سطحي شده و سپس در مهرماه به عمق شصت سانتيمتر با تراكتور شخم مي‌شود.

با اضافه نمودن كود شيميايي و دامي زمين تقويت ميشود و در ماه اسفند اقدام به نشاء ‌مي‌كنند ولي چنانچه مقدار كشت زياد باشد بهتر است از بهمن‌ماه شروع نمايند تا در آخر فروردين كشت پايان يافته باشد. چنانچه مدت يكسال گياه در خزانه كاشته و نگهداري شود با موفقيت بيشتري روبرو خواهد بود.

فاصله رديفها 40/1 متر و روي رديفها 50 سانتي‌متر مي‌باشد و براي كاشت هر هكتار زمين حدود 10000 درختچه لازمست. آبياري بايستي به خوبي انجام شود و در سال اول گل كمي توليد ميشود. در پاييز مزرعه وجين شده و كود دامي داده مي‌شود. در ارديبهشت ماه سال بعد اولين محصول گل رز برداشت مي‌شود. و در سالهاي چهارم و پنجم توليد گل به حداكثر مي‌رسد و تا سال دهم ادامه دارد. بر حسب موقعيت آب و هوا، واريته گل و مواظبت از گياه 2 تا 5 تن در هكتار گل توليد مي‌شود. گل چيني توسط زنها و بچه‌ها در صبح زود و موقعيكه شبنم روي گلهاست انجام مي‌گيرد. دستمزد گل چين بر حسب مقدار گل چيده شده پرداخت و گل سريعاً به كارخانجات حمل و در آنجا روي زمين پهن مي‌شود تا خشك شود. حدود هفتاد درصد گل با روش استفاده از روغنهاي فرار و 20% با روشmaceration و 10% بوسيله تقطير با بخار آب عطرگيري مي‌شود. در گذشته از اتر نفت به عنوان حلال استفاده مي‌شد. اما امروزه از حلالهايي استفاده مي‌شود كه راندمان بهتري دارند.

هرچند كه عطر حاصله داراي بوي ملايم‌تر بوده و قدرت عطر توليدي با اتر را ندارد. عطر حاصله هم در عطرسازي استفاده مي‌شود و هم مستقيماً به صورت عطر در اختيار مشتري قرار مي‌گيرد.

مقدار كمي گلاب نيز در آلمان غربي، هندوستان، تونس و ايران توليد مي‌شود. در كشورهاي مذكور روش گلابگيري مشابه دستگاههاي گلابگيري موجود در ميمند فارس است. در اين كشورها موقعي اقدام به تهيه عطر مي‌شود كه سفارش قبلي داده شده باشد. در ايتاليا واريته‌ رزماري كاشته مي‌شود و از حدود شش تا ده هزار كيلو گل يك كيلو عطر توليد مي‌كند.