به گزارش خبرگزاری مهر،‌ محبعلی با اشاره به دور دوم پایش، خاطر نشان کرد: نخستین دور نظام پایش از مرداد ۹۲ آغاز و در مرداد ۹۳ نتایج در قالب ۷ کتاب منتشر و توزیع شد، و در دور دوم بنا داریم هم حجم کار را گسترده تر کنیم و هم با توجه به سال ۹۴ به عنوان سال پایانی برنامه پنجم توسعه، مجموعه ای از تکالیف محوله در حوزه ICT را احصا کنیم.
مدیرکل برنامه ریزی و کنترل برنامه های سازمان فناوری اطلاعات با اشاره به آماده شدن پرتال ملی جامع اطلاعاتی ایران افزود: تمامی فعالان و علاقه مندانی که خواستار بررسی وضعیت کشور از منظر شاخص‌های توسعه حوزه فاوا هستند، می توانند آخرین اطلاعات و مطالعات تطبیقی وضعیت کشور با کشورهای منطقه و جهان را در این وب سایت به آدرس Mis.iran.ir ملاحظه کنند.
وی با تاکید بر اینکه این پروژه طبق تبصره ۳ ماده ۴۶ قانون برنامه پنج ساله پنجم به عهده وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نهاده شده است، گفت: در پروژه پایش تلاش شد وضعیت توسعه ict کشور از منظر شاخص های ملی و بین المللی ارزیابی شود.
مدیرکل برنامه ریزی و کنترل برنامه های سازمان فناوری اطلاعات، توسعه اینترنت و پهن باند سیار (Broad band) را از جمله دلایل توسعه نیافتگی کشور در جهت رسیدن به جایگاه مطلوب در منطقه و جهان بر شمرد و گفت: البته به نظر می رسد با اقدامات خوب صورت گرفته، در زمینه بحث اعطای مجوز به همراه اول و ایرانسل در زمینه ۳G و ۴G ، انشاء الله این فاصله بهبود پیدا خواهد کرد.
وی در عین حال اظهار داشت: نتایج و تحلیل‌هایی که عملاً به نظر می رسد باید در برنامه ششم توسعه دیده شود را به وزارت، منعکس می شود تا مورد استفاده قرار گیرد.
وی با اشاره به تهیه و ارایه گزارش های تحلیلی مرتبط اظهار داشت: در زمینه شاخص های idi اتحادیه جهانی مخابرات و شاخص های توسعه دولت الکترونیکی از منظر آمادگی شبکه مجمع جهانی اقتصاد تهیه و برخی نیز در اختیار ITUقرار گرفته است.
مهندس محبعلی در زمینه تعامل با نهادهای بین المللی به منظور ظرفیت سازی فنی پروژه پایش گفت: در سال گذشته تفاهمنامه ای با بخش آمار و اطلاعات ITUامضا کردیم و سازمان فناوری به عنوان هماهنگ کننده ملی نظام پایش معرفی شد.
وی گفت: به دنبال آن، اتحادیه جهانی مخابرات گزارش عملکرد حوزه فناوری ارتباطات و اطلاعات مرتبط با ایران را از سازمان فناوری اطلاعات استعلام می کند و سازمان هم داده ها را در موعد مقرر و طبق استانداردهای موجود در اختیار آنها قرار می دهد.
مجری طرح نظام پایش شاخص های فناوری اطلاعات کشور، با اشاره به استفاده از نظرات مشورتی ITUدر مورد شاخص برنامه پنجم افزود: در اتحادیه جهانی مخابرات در خصوص پایش شاخص هایی که دنیا قرار است در سال ۲۰۲۰ برسد، همکاری می کنیم.