-
بازار صنایع دستی را به چینیها باختهایم/ پژوهش دولتی خروجی ندارد
به گزارش خبرنگار مهر، سورنا ستاری در همایش سیاست های فناوری و نوآوری در برنامه ششم توسعه با اشاره به دلایلی که سبب به نتیجه نرسیدن اهداف پنجم توسعه شد، گفت: یک مشکل فرهنگی جدی در کشور وجود دارد و اگر می خواهیم اقتصاد دانش بنیان را حل کنیم باید این مساله فرهنگی را رفع کنیم.
وی با بیان اینکه عوض کردن فرهنگ وابستگی به نفت از جمله چالش های موجود در کشور بر سر راه رسیدن به اقتصاد دانش بنیان است، افزود: دانشگاه هایی ایجاد کردیم که بودجه آن از دولت گرفته می شود. همچنین پژوهشکده های زیادی از بودجه های دولتی ایجاد شده اند که هیچگونه خروجی ندارند، اما از طرف وزارتخانه ها حمایت می شوند.
ستاری ادامه داد: تا دلتان بخواهد دانشگاه تاسیس کردیم و دست مردم مدرک داده ایم؛ این فرهنگ نفوذ فرهنگ نفتی و بچه پولداری است که تا زمانی که این تغییر نگرش ایجاد نشود، پایه های اقتصاد دانش بنیان شکل نمی گیرد.
معاون علمی فناوری رئیس جمهور با بیان اینکه هیچ سرمایه گذاری ارزشمندتر از سرمایه گذاری در پژوهش نیست، گفت: هم اکنون در کشور مشتری پژوهش مشخص نیست و در دانشگاه ها استارتاپهایی شکل می گیرند که بازاری برای بزرگ شدن ندارند.
وی با بیان اینکه در یکسال گذشته تمام تمرکز ما بر این بوده که قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان را اعمال کنیم، اضافه کرد: هم اکنون بیش از یک هزار و ۳۰۰ شرکت دانش بنیان شناسایی شده و برای دریافت تسهیلات به صندوق نوآوری شکوفایی معرفی شده اند.
ستاری از ستاد نانوفناوری به عنوان نمونه موفق در حوزه فناوری های نوین اشاره کرد و گفت: این ستاد با ۳۰ نفر عضو خوراک پژوهشی ۹۰ پژوهشکده را فراهم می کند و فروش میلیاردی دارد به نحوی که ایران یکی از پیشرفته ترین کشورها در بخش دستگاه های نانو به حساب می آید و اگر سیاستگذاری پژوهش در کل کشور مانند فناوری نانو اجرایی شود، شاهد پیشرفت های بسیاری خواهیم بود.
معاون علمی فناوری رئیس جمهور خاطرنشان کرد: اشتباه ما این است که به یک استاد دانشگاه پول می دهیم، در حالی که باید از توان دانشگاه، استاد و دانشگاهیان در جهت پژوهش بهره ببریم؛ در حوزه پژوهش های بنیادی مانند موشک و هسته ای موفق عمل کرده ایم چون پایه آن مربوط به قیمت نمی شود و پول در آن مطرح نیست، اما وقتی که کار تجاری انجام می دهیم و پول بلاعوض می دهیم هیچ موفقیتی نخواهیم داشت و این سم است.
وی با تاکید بر اینکه کار تجاری باید در قالب تسهیلات باشد و برای نیروی انسانی ارزش قائل شویم، تصریح کرد: باید سیستم خلاقیت نوآوری ایجاد کنیم تا فارغ التحصیلان به استخدام دولتی فکر نکنند.
ستاری با اشاره به اینکه جهت گیری از اقتصاد نفتی به دانش بنیان باید در برنامه ششم توسعه دیده شود و فرهنگ اقتصاد دانش بنیان شکل گیرد، تاکید کرد: در حوزه مدیریت واحد فناوری با هدف مدیریت بر واردات و پتانسیل های اقتصادی کشور نیز باید تمرکز ویژه ای داشته باشیم و کل بودجه کشور را درگیر بحث فناوری کنیم.
معاون علمی فناوری رئیس جمهور خاطر نشان کرد: در صورتی که اقتصاد دانش بنیان را جدی نگیریم، بازارهای هدف از دستمان خارج می شود، گفت: هم اکنون بازار صنایع دستی و سوغات مشهد ۵۰۰ میلیارد تومان است که این بازار را چینی ها تسخیر کرده اند و ۱۰بر صفر به چینی ها باختهایم.
ستاری در اهمیت به فارغ التحصیلان و پژوهش و ایجاد کسب و کارهای نوپا به عنوان برنامه های معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری تاکید کرد.
مجوز های ارسال و ویرایش
- شما نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
- شما نمی توانید به پست ها پاسخ دهید
- شما strong>نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
- شما نمی توانید پست های خود را ویرایش کنید
-
قوانین انجمن