به گزارش خبرنگار مهر، حسینقلی قوانلو، عصر شنبه، در نشست با رسانه های استان، اظهار کرد: اولویت توسعه استان به توسعه صنعتی با تاکید بر صنایع تبدیلی کشاورزی، ماشین آلات کشاورزی، صنایع پاک به ویژه الکترونیک و صنایع فرآورده های معدنی است که پیش بینی اعتبار برای طرح های با پیشرفت فیزیکی بالای ۱۰ درصد ۲۰ هزار میلیارد ریال است.
وی تصریح کرد: تکمیل طرحهای نیمه تمام صنعتی در دست اقدام استان در صورت اختصاص تسهیلات دو هزار میلیارد ریالی (طبق مصوبات سفر هیئت محترم دولت)، ساماندهی صنایع استان برای رقابت پذیری، ارتقاء بهره وری و ایجاد ارزش افزوده، الزام به استقرار و تمرکز صنایع در شهرکها و نواحی صنعتی از جمله اولویت صنایع در شهرک ها و نواحی صنعتی از جمله اولویت های سازمان صنعت، معدن و تجارت استان در سال آینده است.
وی افزود: تکمیل زنجیره تولید، تقویت خوشه های صنعتی برای صنایع موجود استان و امکان سنجی استقرار صنایع مرتبط با نفت و گاز و پتروشیمی در محور حاشیه اترک با توجه به منابع نفتی دریای خزر و زیر ساختهای موجود و آتی (بویژه خطوط لوله گاز) از دیگر اولویت های ماست.
قوانلو، توسعه اكتشاف و بهره‌برداری از ذخاير و منابع معدنی، افزايش ظرفيت بهره‌برداری از معادن موجود و ساماندهی وتجهيز نواحی بهره برداری معدنی در مناطق مستعد استان را از برنامه های مهم بخش معدن استان نام برد.
وی تعداد واحدهای تولیدی صنعتی استان را تا پایان دی ماه سال جاری، ۹۰۵ فقره با سرمایه گذاری کل نفر عنوان کرد و افزود: تعداد پروانه های بهره برداری صادره تا دی ماه سال جاری  ۷۲ فقره با سرمایه گذاری ۷۳۹ میلیارد ریال و اشتغال هزار و ۱۹۶ نفر بوده است.
وی وضعیت پروانه های بهره برداری در واحدهای با اشتغال کمتر از ۵۰ نفر را در استان، ۸۲۰ فقره با سرمایه گذاری شش هزار و ۵۴۴  میلیارد ریال و اشتغال  ۱۱ هزار و ۷۵۵ نفر و در واحدهای با اشتغال ۵۰ تا ۱۵۰ نفر  ۶۹ فقره با سرمایه گذاری سه هزار و ۶۱۴ میلیارد ریال و اشتغال ۵ هزار و ۵۱۳ نفر عنوان کرد.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تصریح کرد: تعداد پروانه های بهره برداری در واحدهای با اشتغال بالای ۱۵۰ نفر در استان ۱۸ فقره با سرمایه گذاری سه هزار و ۲۲۵ میلیارد ریال و اشتغال چهار هزار و ۱۰۲ نفر است.