به گزارش خبرگزاری مهر، تحقیقاتی که در گذشته انجام شده نشان می دهد گاز دی اکسید کربن تأثیر مثبتی بر رشد درختان دارد و درحقیقت فرآیند رشد و  نمو آنها را تحریک می کند. از این رو پیش بینی می شود همزمان با افزایش غلظت دی اکسید کربن در اتمسفر زمین در دهه های آینده، جنگل ها نیز وضعیت بهتری پیدا کنند.
طی این فرآیند طبیعی قابل پیش بینی خواهد بود که جنگل های سراسر زمین در قالب عمل فوتوسنتز، دی اکسید کربن بیشتری را جذب و به کار گیرند. بدین ترتیب می توان جنگل ها را جاذب طبیعی این گاز گلخانه ای به شمار آورد. مطالعاتی که در گذشته انجام شده حکایت از آن دارد که افزایش سطح این گاز در زمین، سرعت فرآیند فوتوسنتز را تا حدود 50 درصد افزایش می دهد.
اما به تازگی گروهی از زیست شناسان دانشگاه وسکونسین – مدیسون پی به مشکل عجیبی برده اند. آنها متوجه شده اند که انبوه حشرات ساکن جنگل ها که معمولا هم همیشه گرسنه هستند با استفاده از برگ درختان به عنوان غذایی دلچسب، سرعت عمل درختان در جذب دی اکسید کربن را کاهش داده و حتی ممکن است به نصف نیز برسانند.
درحقیقت این محققان دریافته اند واکنش حشرات به افزایش سطح گاز گلخانه ای همچون دی اکسید کربن چیزی متفاوت از درختان است و در این شرایط تمایل بیشتری به خوردن پیدا می کنند و از این رو بیشتر از گذشته به برگ درختان جهت سیر کردن خود هجوم می آورند.
بدین ترتیب درختان دیگر همچون گذشته کارایی لازم در جذب دی اکسید کربن زمین را نخواهند داشت.