-
۱۰۰۰ دوره آموزشی فناوری نانو در کشور برگزار شد
به گزارش خبرنگار مهر، حسین ساعدی پیش از ظهر امروز در مراسم افتتاحیه نخستین آزمایشگاه علوم و فناوری نانو که در مجتمع آزمایشگاهی تیزهوشان سنندج برگزار شد، گفت: این آزمایشگاه ها به منظور آشناکردن بیشتر دانش آموزان با فناوری ناو، پایدارسازی جریان تربیت نیروی انسانی در زمینه فناوری نانو و ایجاد انگیزه در دانش آموزان راه اندازی شده و می شود.
وی با اشاره به اینکه این آزمایشگاه ها بستر مناسبی برای شناسایی استعدادهای درخشان در کشوراست، عنوان کرد: فعالیت های دانش آموزی در حوزه فناوری نانو در سایتی با عنوان سایت باشگاه نانو انجام می شود.
وی با بیان اینکه ستاد توسعه فناوری ناو در کشور از سال ۸۰ راه اندازی شده است، بیان کرد: سمینارها و نشست های علمی در سطح دانش آموزی برای تبلیغ فعالیت در حوزه فناوری نانو در سطح کشور برگزار شده است.
معاون پژوهشی شبکه آزمایشگاهی ستاد نانو کشور اظهارداشت: تا کنون ۵ دوره المپیاد فناوری نانو در سطح کشور با حضور استانهای مختلف برگزار شده است.
ساعدی با بیان اینکه تاکنون ۵۰ آزمایشگاه نانو در سطح کشور راه اندازی شده است، گفت: از ابتدای تاسیس ستاد توسعه فناوری ناو تاکنون یک هزار و ۵۰۰ دوره آموزشی این فناوری با حضور ۱۳۸ هزار دانش آموز در کل کشور برگزار شده است.
وی ادامه داد: ماهنامه زنگ نانو از سال ۸۸ با انتشار بیش از ۵۰ شماره و توزیع رایگان در بین دانشآموزان فعالیت خود را آغاز کرده است.
وی بیان کرد: دانشآموزان استان کردستان در پنجمین دوره مسابقات بسیار خوب درخشیدند و یک نفر از آنها توانست مقام چهارم کشوری را از آن خود کند و این نشان از استعداد وتوانایی دانش آموزان این استان است.
معاون پژوهشی شبکه آزمایشگاهی ستاد نانو کشور ساعدی اعلام کرد: برای راهاندازی آزمایشگاه فناوری ناو در شهرستان قروه ۲۷ میلیون توسط ستاد نانو کشور و آموزش و پرورش و ۳۶ میلیون تومان هم توسط معاونت علمی ریاست جمهوری هزینه شده است.
وی افزود: از دیگر برنامه های این ستاد امکان دسترسی آسان تمام دانشآموزان به فناوری نانو، توسعه همگام زیر ساختهای آزمایشگاهی، حمایت از ساخت دستگاههای آزمایشگاهی نانو و توسعه همکاریهای بینالمللی در زمینه آزمایشگاههای دانشآموزی فناوری نانو است.
معاون پژوهشی دانشگاه کردستان هم در این مراسم با اشاره به اینکه توجه به فناوری نانو تکنولوژی در دو دهه گذشته در سطح کشور بیشتر شده است، گفت:فناوری نانو یک شاخه بین رشتهای و به معنی توانمندی تولید مواد در سطح مولکولی و اتمی است.
عبدالله سلیمی با اشاره به پیشرفتهای فناور نانو در ۱۰ سال گذشته افزود: نانو تکنولوژی مرطوب، نانو تکنولوژی خشک و نانو تکنولوژی محاسبهای از جمله شاخههای فناوری نانو هستند.
وی ادامه داد: استفاده از فناوری نانو در ترکیبات تمیز شوندهها، تهیه لباسهای ضد چروک و ضد آب، مصالح ساختمانی مستحکم از جمله تهیه شیشه و آجر با استحکام بالا و استفاده در صنعت ماشین و شاخه پزشکی از جمله کاربردهای فناوری نانو است.
وی از فعالیت فناوری نانو در دانشگاه کردستان اشاره کرد و اظهارداشت: در حال حاضر رشته نانو شیمی در دانشگاه کردستان تدریس می شود و در سال تحصیلی آینده رشته نانو فیزیک هم در این دانشگاه تدریس خواهد شد.
وی با بیان اینکه آزمایشگاه دانشگاه کردستان مجهز به دستگاههای تخصصی و مخصوص رشته فناوری نانو است، بیان کرد: امیدواریم بتوانیم با استفاده از ظرفیتهای موجود در استان شاهد پیشرفتهای خوبی در زمینه فناوری نانو باشیم.
دو آزمایشگاه علوم و فناوری نانو در شهرستانهای قروه و سنندج با حضور جمعی از مسئولان کشوری و استانی راهاندازی شد.
مجوز های ارسال و ویرایش
- شما نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
- شما نمی توانید به پست ها پاسخ دهید
- شما strong>نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
- شما نمی توانید پست های خود را ویرایش کنید
-
قوانین انجمن