به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا حاجیان‌زاده ظهر پنج‌شنبه در آیین اختتامیه هفدهمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی که در محل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کرمانشاه برگزار شد گفت: قصه‌گویی هنری است که با آفرینش انسان پیوند خورده و خداوند بهترین نمونه آن را در کتاب‌های آسمانی آسمانی خود بر بشر نازل کرده است که از آن جمله می‌توان به قصه‌های قرآنی اشاره کرد.
وی افزود:  همه کس نمی‌تواند هنر قصه‌گویی داشته باشد و این هنر و مهارت از آن کسانی است که بتوانند راهی به دورن دل  انسان‌ها باز کنند و بر عواطف و احساسات آنها اثربگذارند.
حاجیان زاده تصریح کرد: اکثر مربیانی که در 900 مرکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان کشور حضور دارند از هنر قصه‌گویی بهره‌مند هستند.
انتقال میراث نیاکان به نسل کنونی با قصه‌گویی
مدیرعامل کانون پروش فکری کودکان و نوجوان کشور با اشاره به تاریخچه قصه  و قصه‌گویی در در ایران گفت: قصه‌گویی در ایران سابقه‌ای طولانی دارد و مادران و مادربزرگان ما از قدیم برای کودکان خود قصه می‌گفتند و با این کار هم کودک را سرگرم می‌کردند و هم میراث نیاکان ما را به نسل‌های بعد منتقل می‎‌کردند.
حاجیان زاده بر نقش تربیتی و تعلیمی قصه تاکید کرد و گفت: قصه‌گویی در تربیت صحیح کودکان نیز نقش زیادی دارد و خانواده‌ها می‌توانند بخش قابل توجهی از تربیت کودکان خود را از طریق قصه‌گویی انجام دهند.
وی تصریح کرد: به خاطر اثرگذاری ناخودآگاه قصه، کودکان از سر اختیار و لذت و نه از سر اجبار به قصه گوش می‌کنند و درس‌های زندگی را به شکل غیرمستقیم از آن فرا می‌گیرند.
مطلع شدن از احوال مردم روزهای دور و نزدیک، آشنایی با شخصیت‌های تاریخی، آشنایی با آداب و رسوم سرزمین مادری و دیگر سرزمین‌ها از جمله مزایای قصه‌گویی برای کودکان است که حاجیان زاده به آن اشاره کرد.
قصه به کودکان می‌آموزد در مشکلات شکست نخورند و در پیروزی‌ها مغرور نشوند
وی  شناخت و تجربه گرفتن از زندگی را از دیگر پیامدهای خوب قصه برای کودکان دانست و گفت:  کودکان با قصه می‌آموزند در برابر سختی‌ها و مشکلات شکست نخورند و از هر پیروزی دچار غرور نشوند.
وی تقویت قوه تخیل کودکان را از دیگر مزایای قصه‌گویی برای آنان برشمرد.
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان کشور با بیان اینکه  اندیشمندان عرصه فرهنگ و هنر همواره بخشی از مفاهیم خود را در قالب هنر قصه به مخاطب ارائه ‌می دادند گفت:  این کار باعث شده ادبیات شفاهی و مکتوب ما پیوندی ناگسستنی با قصه‌ها داشته باشد.
وی افزود:  قصه در ادبیات و فرهنگ عامه مردم نیز جایگاه ویژه‌ای دارد و بخش عمده‌ای از قصه‌های ما از ادبیات و فرهنگ عامه مردم جوهره گرفته‌‎اند.
امروزه والدین فرصت قصه‌گویی را برای کودکانشان ندارند/ کانون دستاوردهای خود را در اختیاز قرار می‌دهد
حاجیان زاده با اشاره به ویژگیهای قصه‌های فرهیختگان گفت: این قصه‌ها معمولا در قالب ادبیات شفاهی، کوتاه وطنزآمیز هستند و پایانی خوشی دارند و در این قصه‌ها عدالتی شاعرانه که معمولا کودکان به دنبال آن هستند، تحقق پیدا می‌کند.
مدیرعامل کانون پروش فکری کودکان و نوجوان کشور با اشاره به نقش قصه‌گویان در این زمینه یادآور شد: این قصه‌گو است که با هنر خود بزرگ و کوچک را کنار هم جمع می‌کند و همه را سرگرم می‌کند و از این روش است که به تقویت ارتباط نسل‎‌ها کمک می‌کند.
وی تصریح کرد: این کار همواره در دستور کار مربیان ما در کانون‌های پرورش فکری کودکان و نوجوان سراسر کشور بوده و به خصوص در دو دهه اخیر با برپایی جشنواره‌های ملی و بین‌المللی بیشتر مورد توجه قرار گرفته‌است.
مدیرعامل کانون پروش فکری کودکان و نوجوان کشور با انتقاد از اینکه امروزه به دلایل مختلف پدر و مادران کمتر وقت می‌کنند برای فرزند خود قصه بگویند گفت:  کانون‌های پرورش فکری کودک و نوجوان آمادگی  کامل برای قصه‌گویی برای کودکان را دارند و هم‌چنین ما آماده‌ایم دستاوردهای خود را در اختیار خانواده‌ها قرار دهیم.