به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا پورابراهیمی عصر شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه جایگاه علمی ایران را مورد تایید همه کشورهای جهان دانست و گفت: ما در زمینه های سلول های بنیادی، هسته ای، هوافضا و بسیاری زمینه های دیگر به موفقیت های چشمگیری دست یافته ایم.
وی گفت: در حالی امروز ایران اسلامی به قدرت غالب علمی تبدیل شده است که در اوایل انقلاب توان تخصصی ارائه گفتمان دینی را نداشتیم.
نماینده مردم کرمان و راور در ادامه تصریح کرد: امروز ایران ترکیه و عربستان را پشت سر گذاشته و به رتبه اول تولید علم در منطقه تبدیل شده است.
وی به اقتدار نظامی ایران اشاره و تصریح کرد: در حال حاضر ایران قدرت بازدارندگی در منطقه داشته و حرکت دشمنان را در نطفه خفه می کند.
پورابراهیمی اثرات توان نظامی ایران در معادلات نظامی منطقه را بسیار موثر دانست و ادامه داد: در جلسه مشترک ۳۵ نماینده عراق با نمایندگان مجلس در تهران بارها از سوی نمایندگان عراق این نکته بیان شد که امروز اگر جمهوری اسلامی نبود عراق به طور قطع توسط داعش نابود شده بود.
وی از سردار حاج قاسم سلیمانی به عنوان افتخار کرمان، ایران، شیعیان و مسلمین جهان نام برد و افزود: رشادت های سردار سلیمانی باعث شکست داعش در عراق شده است.
ایران قلب مسلمین جهان را تسخیر کرده است
پورابراهیمی با اشاره به اینکه امروز جمهوری اسلامی ایران قلب مسلمین جهان را تسخیر کرده است، ابراز داشت: رویکرد ایران دفاع از جبهه مقاومت بوده و جنگ نیابتی ایران در مرزهای سوریه است که در این زمینه نیز رشادت های سردار سلیمانی بسیار تاثیرگذار و تعیین کننده است.
وی به شهادت شهید سردار الله دادی و شهید مغنیه اشاره کرد و افزود: در آن زمان اولین گروهی که این جنایت رژیم صهیونیستی را محکوم و برای پاسخگویی به آن اعلام آمادگی کرد حماس بود.
ایران از مرزهای خود فراتر رفته است
نماینده مردم کرمان و راور ادامه داد: این مسائل گویای این واقعیت است که ایران از مرزهای خود فراتر رفته و امروز صدور انقلاب از طریق تسخیر قلب های مسلمانان و آزادی خواهان در حال انجام است.
وی در ادامه به برخی مشکلات و کمبودهای موجود در کشور اشاره و تصریح کرد: باید فعالیتهای اقتصادی کشور ساماندهی شده و در صدد کاهش آسیب های ناشی از اقدامات دشمنان در زمینه تحریم ها باشیم.
وی با اشاره به اینکه باید تمام توان خود را برای به حداقل رساندن این آسیب ها بکار گیریم، ابراز داشت: باید مدیریت مسائل اقتصادی در زمان جنگ را الگو قرار دهیم.
حمایت از تیم مذاکره کننده هسته ای ایران
نماینده مردم کرمان و راور همچنین با تاکید بر لزوم استمرار مذاکرات هسته ای تاکید کرد و گفت: ما نیز از تیم مذاکره کننده ایران حمایت می کنیم.
وی با اشاره به اینکه عزت نظام با هیچ چیز قابل معاوضه نیست، بیان داشت: نباید به قیمت از دست رفتن عزت مردم به تفاهم برسیم.
پورابراهیمی اقدامات وزیر امور خارجه ایران را مطلوب و قابل قدردانی دانست و افزود: تنها زمانی می توانیم طرفین مذاکره را مجبور به تن دادن به خواسته های قانونی و به حق ایران کنیم که به اقتدار درونی رسیده باشیم و آنها احساس نکنند که از سر ضعف بر سر میز مذاکره حاضر شده ایم.
وی یادآور شد: تا امروز فرمایشات مقام معظم رهبری در مذاکرات مبنای تصمیمات بوده است.
نماینده مردم کرمان و راور با اشاره به اینکه باید با انجام یکسری اقدامات در راستای کاهش آثار ناشی از تحریم ها برآییم، ادامه داد: ایران در گذشته فاقد بسیاری از امکانات و تکنولوژی ها بود اما در زمان تحریم ها با استفاده از توانمندی های داخلی توانستیم به این تکنولوژی ها دست پیدا کنیم.
توجه به اقتصاد مقاومتی راهکار کاهش آثار تحریم ها
پورابراهیمی با اشاره به اینکه تحریم های می توانند آثار شکوفایی اقتصادی را به همراه داشته باشند، ابراز داشت: دومین راهکاری که برای کاهش آثار تحریم ها می توان بکار گرفت توجه به رویکرد اقتصاد مقاومتی است.
وی با اشاره به اینکه دولت در ابتدا بیشترین توان خود را معطوف مذاکرات هسته ای کرد، گفت: دولت در حال حاضر اقدامات خوبی را در خصوص اقتصاد مقاومتی آغاز کرده و باید بندهای مهم اقتصاد مقاومتی در کشور اجرایی شود.
انتقاد از عدم اجرای کامل قانون مبارزه با مفاسد اقتصادی
نائب رئیس کمیسیون ویژه اقتصادی مجلس در ادامه سخنانش به بحث پیرامون حوزه مبارزه با مفاسد اقتصادی پرداخت و افزود: رویکرد اقتصادی برخی ها به دلیل یا به بهانه تحریم ها ناشفاف بوده است.
پورابراهیمی با اشاره به اینکه طرح برخی موارد در خصوص مفاسد اقتصادی طی چند ماه اخیر باعث نگرانی مردم شده است، گفت: در حالی که مردم برای اخذ وام های با رقم های اندک و رفع مشکلات معیشتی خود تلاش می کنند ناگهان خبر از اختلاس ها با رقم های بزرگ به گوش می رسد.
نائب رئیس کمیسیون ویژه اقتصادی مجلس با بیان اینکه مردم ما تحمل این قبیل اخبار در حوزه مفاسد اقتصادی را ندارند، تصریح کرد: باید اقدام جدی در این خصوص صورت گیرد.
وی با انتقاد از عدم اجرای کامل قانون مبارزه با مفاسد اقتصادی خواستار برخورد قاطعانه قوه قضائیه با مجرمین این حوزه شد و بیان داشت: اینگونه رویدادها اعتماد عمومی به نظام را دچار خدشه می کنند.
پورابراهیمی گفت: جرمی بزرگ تر از سوء استفاده مالی و ایجاد عدم اعتماد عمومی نسبت به نظام وجود ندارد.
مجرم اقتصادی همانند دشمن است
نماینده مردم کرمان و راور ضربه زدن به اعتماد عمومی را از جمله اهداف دشمنان نظام دانست و تصریح کرد: در واقع یک مجرم اقتصادی مانند دشمن عمل می کند و مجازات آن باید حوزه اعتماد عمومی به جامعه برگردد که قطعا حکم ان اعدام مفسد فی الارض است.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاران در خصوص ماده ۱۸۰ گفت: کرمان یکی از استان هایی است که موفق شد ۸۰ درصد منابع مالی این ماده را به زیرساخت ها اختصاص دهد.
پورابراهیمی گفت: در بحث اعتبارات ماده ۱۸۰ ما تقسیم کننده نبوده و تنها اولویت ها را اعلام کردیم و این مسئله در شورای برنامه ریزی مصوب شد.
نایب رئیس کمیسیون ویژه اقتصادی مجلس در خصوص بحران آب در استان کرمان گفت: موضوع اصلی در این زمینه مدیریت منابع آب استان است.
وی از برداشت سالانه یک میلیارد مترمکعب آب در استان کرمان خبر داد و افزود: سالیانه ۱.۵ متر سطح آب های زیرزمینی در استان کرمان کاهش پیدا می کند.
وی گفت: توزیع آب استان کرمان اینگونه است که ۹۵ درصد به بخش کشاورزی، سه درصد به بخش شرب و دو درصد نیز به بخش صنعت اختصاص پیدا می کند.
نماینده مردم کرمان و راور تصریح کرد: کرمان در زمینه مصرف آب در بخش کشاورزی سه درصد بالاتر از میانگین کشوری است.
وی یادآور شد: در این زمینه هیچ گونه هماهنگی بین وزارت نیرو و وزارت کشاورزی وجود ندارد.
صرفه جویی در بخش کشاورزی را جدی بگیریم
پورابراهیمی ضمن تقدیر از اقدامات استاندار کرمان در بحث آب استان، گفت: باید صرفه جویی در بخش کشاورزی را جدی بگیریم چرا که طرح های انتقال آب مشکل را حل نکرده و تنها می توانند به عنوان مسکن عمل کنند.
وی با تاکید بر لزوم تغییر سیستم های آبیاری از سنتی به مکانیزه، گفت: معتقدم در این زمینه ارائه تسهیلات ۸۵ درصد پاسخگو نخواهد بود.
پورابراهیمی ادامه داد: پیشنهاد کرده ایم که در طرحی کرمان به عنوان پایلوت انتخاب شده و براساس آن طبق قانون کشاورز ملزم به جایگزینی سیستم آبیاری نوین به صورت رایگان شود.
وی ادامه داد: صرفه جویی که در این بخش انجام می شود به اندازه ۱۰ برابر آب انتقال شرب و صنعت است که قابل قیاس نیست.
نماینده مردم کرمان و راور ادامه داد: براساس این طرح هرکس بعد از گذشت مدت قانونی تعیین شده از آبیاری غرق آبی استفاده کننده کند خلاف قانون عمل کرده و جرم محسوب می شود.
وی یادآور شد: این طرح می تواند همزمان با طرح همیاران آب انجام شود.
پورابراهیمی در خصوص عملکرد شورای شهر کرمان نیز گفت: اعضاء شورای شهر باید با هم دلی و وحدت به مردم خدمت کنند.
وی با اشاره به اینکه مردم رفتار مسئولین را رصد می کنند، تصریح کرد: نباید اختلافی در شورای شهر باشد که مردم متضرر شوند.
در حوزه مشکلات شهری برخی مسائل مربوط به کمبود بودجه بوده و که شورا در این زمینه ورود پیدا کرده و اقدامات خوبی در حال انجام است و ما نیز باید در این زمینه کمک کنیم.
نگران بحران اقتصادی شرکت مس هستیم
وی در ادامه در خصوص انتقال منابع مالی شرکت های بزرگ به استان کرمان چنین گفت: هنوز این مساله در خصوص شرکت مس در کرمان محقق نشده و سپرده گذاری طولانی مدت که بتواند در اقتصاد کرمان تاثیرگذار باشد را نداشته ایم.
پورابراهیمی دلیل اختلافات با مدیرعامل قبلی مس را عدم شفافیت دانست و ابراز داشت: در این خصوص تذکراتی داده شد و نهایتا بعد از طرح مسئله در صحن علنی مجلس آن فرد دستگیر و مبلغی به کرمان بازگشت داده شد.
پرداخت سالیانه ۶۰۰ میلیارد تومان سود استقراض توسط شرکت مس
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به اینکه منابع مازاد شرکت مس در گذشته به اندازه ای بود که در بانک های سپرده می شد، بیان داشت: امروز این شرکت دو هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان وام با سودهای بالای ۲۵ درصد دریافت کرده که سود سالانه استقراض آن ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلیارد تومان است.
پورابراهیمی با اشاره به اینکه نگران بحران اقتصادی شرکت مس هستیم، افزود: باید ابهامات موجود در این شرکت برطرف شود.
۴۵ میلیلون نفر دارنده سهام عدالت در کشور
وی در ادامه یکی از زمینه های بروز فساد را مافیای سهام عدالت دانست و ابراز داشت: ۴۰ درصد سهام شرکت های بزرگ سهام عدالت است.
پورابراهیمی تعداد افراد دارنده سهام عدالت در کشور را ۴۵ میلیون نفر عنوان کرد و ابراز داشت: هیئت مدیره های سهام عدالت در کشور دو نفر هستند که از کارمندان مدیرعامل مس بوده و همین امر باعث شده نظارت بر آن وجود نداشته باشد.
وی با هشدار در خصوص اینکه اینها زمینه های بروز فساد اقتصادی هستند، بیان داشت: اگر امروز ریشه های این مفاسد را نخشکانیم مشخص نیست در آینده این جریان چه سرانجامی داشته باشد.
هر چه سریعتر آزادسازی سهام عدالت صورت گیرد
وی با ابراز نگرانی در خصوص سهام  عدالت، تصریح کرد: باید هر چه سریعتر آزادسازی سهام عدالت صورت گیرد که این کار در دست اقدام است.
پورابراهیمی تصریح کرد: از ۹۵ هزار میلیارد تومان سهام عدالت ۳۵ هزار میلیارد تومان مربوط به دولت و ۶۰ هزار میلیارد تومان مربوط به مردم است.
وی ادامه داد: پیشنهاد داده ایم که سهم مردم آزاد شده و سهم دولت نیز داده شود و ۶۰ هزار میلیارد تومان سهم مردم به اوراق بهادار تبدیل شده و به مردم تحویل داده شود.
پورابراهیمی با اشاره به اینکه لایحه آزادسازی سهام عدالت به اتمام رسیده و در دستور کار هیئت وزیران قرار دارد، بیان داشت: طی نامه ای خواستار تسریع تصویب این لایحه شده ایم.
وی ادامه داد: اخیرا وزیر اقتصاد با ابلاغ بخش نامه ای اعلام داشته تا زمان تعیین تکلیف آزادسازی سهام عدالت؛ مالکیت کامل آن در اختیار دستگاه متولی دولت خواهد بود.
پورابراهیمی با اشاره به اینکه ما از این اقدام دولت حمایت می کنیم، افزود: با این اقدام نمایندگان مس تا زمان تعیین تکلیف آزادسازی سهام عدالت نمایندگان وزیر صنعت، معدن و تجارت خواهند بود.
نماینده مردم کرمان و راور یادآور شد: از زمان صدور این بخشنامه متولی سهام عدالت دستگاه های متولی خواهند بود.
تقسیم استان کرمان در دستور کار قرار ندارد
پورابراهیمی در خصوص مساله تقسیم استان کرمان ابراز داشت: علیرغم اثرات مثبتی که این مساله می تواند برای شمال و جنوب استان داشته باشد اما به دلیل مسائل منطقه ای و امنیتی طبق اعلام نتیجه نهایی وزارت کشور این مساله فعلا در دستور کار نبوده و دولت و مجلس آن را پیگیری نمی کند.
وی در خصوص استانی شدن انتخابات مجلس ابراز داشت: براساس این طرح نمایندگان در مراکز شهرستان ها ثبت نام می کنند اما مردم سراسر استان باید به آن افراد رای دهند.
پورابراهیمی با اشاره به اینکه حوزه انتخابی به قوت خود باقی خواهد ماند، بیان داشت: رای گیری برای نمایندگان مجلس هر حوزه از کل استان گرفته خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه دو فوریت طرح گفته شده رای آورده است، افزود: این طرح بعد از بودجه در دستور کار مجلس قرار خواهد گرفت.
پورابراهیمی یادآور شد: چنانچه این طرح قبل از تابستان ۹۴ به تصویب برسد انتخابات آینده مجلس به همین شیوه برگزار خواهد شد.
وی در خصوص طرح از کجا آورید نیز ابراز داشت: در حال حاضر این طرح برای مسئولان رده بالای نظام در حال اجرا بوده و اگر بعد از پایان دوره مسئولیت در دارایی های مسئولان تفاوت مشاهده شود آن فرد باید پاسخگو باشد.
حمایت از اقدامات استاندار در زمینه حاشیه شینی در کرمان
وی از حمایت خود از اقدامات استاندار کرمان در زمینه حاشیه نشینی خبر داد و تصریح کرد: حاشیه نشینی باعث عقب ماندگی کرمان شده بود که با جمع شدن این مساله کرمان قدرت می گیرد.
پورابراهیمی با اشاره به اینکه در بحث مبارزه با حاشیه نشینی دو موضوع تصرف اراضی ملی و تغییر کاربری مطرح است، افزود: برخی از مراجعان در مستنداتی ارائه می دهند که مسئولان وقت تصویب کرده و برخی موارد در خصوص آن بخش از حاشیه نشینی که دولت های قبلی برای آنها ایجاد حق کرده اند باید بررسی شود.
وی ادامه داد: باید بررسی های لازم در این زمینه صورت گرفته و هیچ حقی از افرادی که سند داشته و حقی برای آنها ایجاد شده است، ضایع نشود.
وی به بحث پیرامون ظرفیت های عددی و رقمی بودجه و احکام بودجه ای پرداخت و بیان داشت: در حال حاضر سالانه هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان سوخت در کرمان مصرف می شود.
پورابراهیمی گفت: طبق قانون چنانچه در بخشی صرفه جویی صورت گیرد ۵۰ درصد از محل صرفه جویی به استان اختصاص پیدا می کند که ظرفیت خوبی است.
وی ادامه داد: احکام بودجه ای که در سال ۹۳ اجرا نشده را تعیین و دستگاه های متولی را مشخص کرده ایم که آنهایی که ناقص اجرا شده اند باید کامل شوند و عدم اجرا نیز برای ما قابل قبول نیست.
نماینده مردم کرمان و راور با اشاره به اینکه ۸۵ درصد بودجه اعتبارات تملک ملی و ۱۵ درصد در اختیار استان هاست، ابراز داشت: از این ۱۵ درصد ۸۰ درصد جاری و ۲۰ درصد اعتبار و تملک است.
رشد دوبرابر تخصیص بودجه
پورابراهیمی یادآور شد: تاکنون تخصیص های امسال نسبت به سال گذشته دو برابر رشد داشته و بخش زیادی از پروژه ها پیشرفت خوبی داشته اند.
وی ادامه داد: بودجه جاری استان کرمان در سال ۹۴ تغییر چندانی نداشته  و این بودجه در بخش تملک ها حدود ۲۰ درصد رشد داشته است.
اجرای قانون شفافیت اطلاعات اقتصادی
نائب رئیس کمیسیون ویژه اقتصادی مجلس گفت: ۴۰ روز پیش قانونی در صحن علنی مجلس تصویب شد که براساس آن مجموع دریافتی ها و پاداش های ی شرکت های دولتی و نهادهای عمومی وابسته به دولت نباید از یک رقمی بالاتر باشد.
وی با اشاره به اینکه باید بین حقوق اقشار مختلف جامعه رابطه معقول و منطقی وجود داشته باشد افزود: در حال حاضر این تفاوت فاحش است.
نماینده مردم کرمان و راور تصریح کرد: از سال ۹۲ پیش نویس قانونی تحت عنوان شفافیت اطلاعات اقتصادی تهیه شد که در اسفندماه سال گذشته به تصویب رسید و از پانزدهم بهمن ماه امسال باید اجرایی شود.
وی با تاکید بر لزوم شفافیت اطلاعات اقتصادی ابراز داشت: ۷۰ درصد اقتصاد کشور ما نهادهای حاکمیتی هستند.
پورابراهیمی ادامه داد: تمامی بنگاه های ما باید صورت های مالی را نزد سازمان بورس افشا کنند و همه مردم باید در جریان قرار گیرند.
مشکلات اقتصادی بنیاد تعاون ناجا در کرمان
وی با اشاره به اینکه بنیاد تعاون ناجا مشکلات اقتصادی زیادی را برای کرمان ایجاد کرده است، گفت: احمدی مقدم به زودی باید پاسخگوی عدم نظارت در این زمینه باشد.
پورابراهیمی به وجود ۴۰ هزار خیریه در کشور اشاره و تصریح کرد: قانون الزام دارد کلیه خیریه های کرمان باید صورت های مالی خود را منتشر کنند.
نماینده مردم کرمان و راور ابراز داشت: نهادهای انقلاب اسلامی، صندوق های بازنشستگی، موقوفات، بقاع متبرکه، بنگاه های اقتصادی و نهادهای زیر نظر مقام معظم رهبری مشمول این قانون می شوند.