به گزارش خبرنگار مهر، حسین افضلی شامگاه شنبه در جمع مهندسان برق در  سالن آمفی تئاتر مجتمع رفاهی بانک ملی بابلسر، با بیان این مطلب افزود : یکی از مهم‌ترین اهداف این کنفرانس، معرفی آخرین نوآوری‌ها، دستاوردها و موارد محققان و مهندسان صنعت برق به سایر مهندسان کشور بوده تا آنها بتوانند در طراحی و نظارت خود این موارد را لحاظ کنند.
مدیر عامل برق منطقه ای مازندران و گلستان، بیان کرد: تجربه ای که از برگزاری کنفرانس‌های قبلی داریم، نشان داده که آنچه در این کنفرانس‌ها ارائه می‌شود بعدها به مرحله اجرا در می آید و صنعت برق ساختمان را با تحول روبه رو می‌کند.
مهندس افضلی افزود :در بهمن ماه امسال، ۱۰ پروژه برای افتتاح و کلنگ زنی در دستور کار برق منطقه ای مازندران و گلستان قرار گرفته بود از این تعداد ۵ افتتاح شده و کلنگ پنج پروژه دیگر نیز زده شده است .
مدیر عامل برق منطقه ای مازندران و گلستان، افزود: یکی از مهم‌ترین دلایل برگزاری کنفرانس ملی مهندسان برق برای هفتمین در مازندران به این خاطر بوده که متاسفانه رشد مصرف برق در مازندران، بیشتر از سایر استان‌های کشور است.
افضلی، با بیان اینکه متوسط رشد مصرف برق در کشور به نسبت سال گذشته ۷ درصد بوده است، گفت: این در حالی است که متوسط رشد مصرف برق در مازندران به نسبت سال گذشته ۲۵ درصد افزایش یافته است.
وی با اشاره به اینکه پیک مصرف برق مازندران در سال گذشته دو هزار و ۷۸۰ مگاوات بوده است، گفت: این رقم در سال ۹۳ به سه هزار و ۳۸۴ مگا وات افزایش یافته که نشان از افزایش ۲۵ درصدی مصرف برق در استان است.
مدیر عامل برق منطقه ای مازندران و گلستان، با بیان اینکه میزان برق مصرفی مازندران در سال جاری ۳.۵ برابر بیشتر از متوسط رشد برق کشور بوده است، افزود: با توجه به این آمار تلاش داریم تا با برنامه‌های مناسب و اجرای مدیریت بهینه، مصرف برق در مازندران کاهش یابد.
افضلی،  مهم‌ترین عوامل افزایش مصرف برق در مازندران را استفاده از لوازم سرمایشی برقی عنوان کرد و با اشاره به اینکه استفاده از این لوازم اجتناب ناپذیر است، گفت: استفاده از لوازم برقی به ویژه لوازم سرمایشی می‌تواند در کاهش مصرف برق تاثیرگذار باشد.
فراخوان نصب پنل خورشیدی در سقف منازل
منوچهر جعفری مدیرعامل شرکت توزیع برق مازندران نیز با اشاره به خسارت های ناشی از سوخت بخاری های گازسوز و خودروها به محیط زیست اظهار داشت: با توجه به خسارتهای وارد شده به محیط زیست بحث خودروهای برقی و استفاده از انرژی های تجدیدی پذیر در دستور کار وزارتخانه قرار دارد.
وی با اشاره به فراخوان شرکت توزیع برق به مردم و مسئولین بیان داشت: بر اساس این فراخوان نصب پنل خورشیدی در سقف منازل، مساجد و مدارس با هزینه ۹ تا ۱۲ میلیون تومان انجام می شود که ۵۰درصد آن رایگان است و مشترکین فقط ۵۰درصد دیگر را پرداخت می کنند.  
جعفری افزود: مشترکین به به برق شهر نیز وصل هستند و این طرح با هزینه دولت در چند مدرسه و مسجد با موفقیت اجرایی  شد.
مدیرعامل شرکت توزیع برق مازندران اظهار داشت: با استفاده بی رویه در انرژی، خسارت های جبران ناپذیری به محیط زیست وارد می شود که این خسارتها معضلاتی را به دنبال خواهند داشت.
۲۰۰ مقاله به همایش ارسال شد
دبیر برگزاری هفتمین کنفرانس ملی مهندسان برق  اظهار داشت:در یک فرصت زمانی کمتر از ۵ ماه حدود ۲۰۰ مقاله به دبیرخانه کنفرانس ملی برق ارسال شد که پس از انجام داوری مقدماتی، ۱۷۳ مقاله برای انجام داوری به ۳۷ داور کشوری و استانی ارسال شد.
عباسعلی عنایتی با اشاره به اینکه در یک فرصت زمانی کمتر از ۵ ماه حدود ۲۰۰ مقاله به دبیرخانه کنفرانس ملی برق ارسال شد، گفت: پس از انجام داوری مقدماتی، ۱۷۳ مقاله برای انجام داوری به ۳۷ داور کشوری و استانی ارسال شد.
دبیر برگزاری هفتمین کنفرانس ملی مهندسان برق با بیان اینکه پس از داوری‌های نهایی و با توجه به ظرفیت سالن‌های محل برگزاری تعداد ۴۹ مقاله برتر توسط کمیته علمی هفتمین کنفرانس ملی برق انتخاب شد، افزود: از این تعداد مقاله ۲۰ مقاله برای ارائه شفاهی، ۱۶ مقاله برای ارائه پوستری و ۱۳ مقاله برای چاپ انتخاب شد.
وی افزود: برپایی ۶ کارگاه آموزشی با موضوعات مربوط به صنعت برق در ساختمان و حضور ۴۲ شرکت در نمایشگاه حاشیه کنفرانس با برپایی ۵۷ غرفه فرصت مناسبی را برای علاقه‌مندان و صنعت‌گران جهت ارائه و بازدید محصولات فراهم کرده است.
مهندس عنایتی اظهار داشت: علم به آینده انرژی و اهمیت یافتن منابع جایگزین انرژی فسیلی و مدیریت مصرف انرژی در ساختمان از مهمترین دلایل برگزاری این کنفرانس بوده است.
وی افزود: نباید به دلیل اینکه هزینه استفاده از انرژی‌های تجدید پذیر نسبت به انرژی‌های فسیلی بیشتر است، به سمت آن نرفت و بهره‌ای که از این منابع پایدار خدادادی برده می‌شود، تنها در حد آشنایی با آن باشد.
دبیر برگزاری هفتمین کنفرانس ملی مهندسان برق، تصریح کرد: اگر با دقت بیشتری به این موضوع نگاه شود، در حقیقت تاوانی که در اثر استفاده از منابع انرژی‌های فسیلی پرداخت می‌شود، خود دلیل محمکی برای استفاده از انرژی‌های تجدید پذیر است.
مهندس عنایتی با بیان اینکه شرایط اقلیمی کشور به گونه ای است که ظرفیت‌های زیادی از انرژی اولیه به صورت انرژی تجدید پذیر یافت می‌شود، گفت: در واقع بهره‌گیری مناسب از وجود این شرایط می‌تواند بخش عمده ای از انرژی کشور را تامین کند.
تورج ناییج پور رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران نیز، صدور خدمات مهندسی هم از این جهت که متخصص به سایر کشورها بفرستیم و هم اینکه به جای اینکه نفت و گاز را با قیمت پایین بفروشیم و درگیر تحریم باشیم که کشورهای همسایه ۱۰ برابر ما گاز برداشت می کنند با تبدیل گاز به برق و صدور برق می توانیم در پیشرفت اقتصاد کشور نقش بسزایی داشته باشیم.
وی افزود: در زمینه برق و الکترونیک بسیاری از کشورهای پیشرفته جهان مثل امریکا حدود ۷۰۰میلیارد دلار گردش مالی در صنعت برق و الکترونیک دارند در حالی که ما از این صنعت بی بهره ایم.
فعالیت ۵۶۰۰ مهندس در رشته برق
رئیس نظام مهندسی ساختمان مازندران با اشاره به توان علمی و فنی مهندسان برق اظهار داشت : در این سازمان پنج هزار و ۶۰۰ مهندس در رشته برق عضویت دارند  که از این تعداد ۱۲۰۰ نفر دارای پروانه اشتغال هستند و این جمعیت باید هدایت شوند.
وی با اشاره به اهمیت بحث میان رشته ای اظهار داشت : سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران اولین سازمانی است که اقدام به راه اندازی کمیسیون میان رشته ای کرده و روسای گروه های تخصصی هفت رشته در این کمسیون عضویت دارند و چک لیستی تهیه شده که این چک لیست را طراحان باید امضا کنند.
نائیج پور افزود: بخشی از منظر شهری و زیبایی ساختمان ها به ارتباط بین رشته ای برمی گردد  و یک بخشی از آن به برق مربوط می شود.
وی با اشاره به رویکرد انرژی های نو اظهار داشت: دو پژوهش در سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران در بحث انرژی های نو انجام شد و با توجه به اینکه از ۳۶۵ رو ،   ۱۳۰ روز آفتاب کافی در استان داریم و این میزان کفایت می کند تا بتوانیم از انرژی های نو استفاده کنیم.
رئیس نظام مهندسی ساختمان مازندران با بیان اینکه مهندسان باید در حوزه فعالیت شرکت های ذخیره سازی انرژی وارد شوند اظهار داشت: این شرکت ها با استفاده از مکانیزم هایی میزان انرژی مصرفی در ساختمان ها را کاهش می دهند و این امر حاصل پیوند مهند سین برق و مکانیک است که هوشمندسازی موتورخانه ها یکی از راهکارهای مطرح در این بخش است.