به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا سعیدی عصر شنبه در اولین جلسه شورای علمی نخبگان اظهار داشت: در هر کشور نخبگان نقش کلیدی دارند و در یک جامعه ایده آل اسلامی نخبگان به صورت طبیعی در جای خود اثرگذاری دارند بنابراین مدیریت تحول کشور باید به دست نخبگان انجام گیرد.
وی ادامه داد: برای حل مشکل نخبگان بنیادی را به نام بنیاد ملی نخبگان تاسیس کرده ایم که اولین کارکرد آن شناسایی نخبگان و دومین کارکرد آن تلاش برای بودن آن ها در جامعه است.
سعیدی هدف از تشکیل این بنیاد را برنامه ریزی و سیاستگذاری برای شناسایی، هدایت، حمایت مادی و معنوی، جذب، حفظ ، به کارگیری و پشتیبانی از آنان در راستای ارتقا ء تولید علم  عنوان کرد.
وی با بیان اینکه توانمندی نخبگان و استعدادهای برتر را باید در محیط واقعی و طبیعی جامعه شکوفا ساخت و شناسایی کرد، گفت: نخبگان و استعدادهای برتر نباید در محیطی جدا از محیط جامعه و منفک شده پیش روند چرا که بر حسب تجربه نتایج خوبی را در بر نداشته است و باید این رویکرد به صورت رشد باغچه ای باشد.
رئیس بنیاد نخبگان استان کرمان همچنین افزود: قبلا تنها افراد زبده و عالی را تحت پوشش قرار می دادیم اما الان محدوده پذیرش نخبگان تا درجه خوب هم پیش رفته است.
وی ادامه داد: پیش از این بر روی ورود نخبگان تاکید می شد اما هم اکنون از ورود تا خروج بر آن ها نظارت می شود و ممکن است کسی در میانه راه از دایره خارج شود.
سعیدی خروج نخبگان از کشور برای کسب تخصص و برگشت به کشور، اقامت در کشور مقصد و ادامه دادن کار و کسب علم در آنجا را از جمله دلایل عمده ای دانست که نخبگان را از چرخه خدمت به جامعه خارج می کند و افزود: در خارج از کشور امکان حضور در اجتماعات فرابین المللی بیشتر است.
وی نخبه را فردی برجسته و کارآمد اطلاق کرد و گفت: فرد نخبه در خلق و گسترش علم، فناوری، هنر، ادب و فرهنگ و مدیریت کشور در چهارچوب ارزش های اسلامی اثرگذاری بارز دارد
وی با اشاره به تشکیل بنیاد نخبگان استان کرمان گفت: متاسفانه کرمان در این زمینه دچار عقب افتادگی است که امیدواریم خود را به جایی که شایستگی آن را دارد برساند.
رئیس بنیاد نخبگان استان کرمان همچنین گفت: فعالیت نخبگان با رویکرد جدید زمینه ای برای ارتباط نزدیک تر اجتماعات نخبگانی با مسائل و موضوع های تخصصی در استان و بهره گیری از دیدگاه های نخبگان برای حل مشکلات استان است.
وی تصریح کرد: تکمیل بانک اطلاعاتی نخبگان و استعدادهای برتر استان و ایجاد ارتباط نزدیکتر با آن ها، برگزاری نوزدهمین نشست سراسری روسای بنیادهای استانی و سیاست گذاری و نظارت بر اجرای طرح شهاب در شهرستان زرند از جمله اقدامات صورت گرفته توسط این بنیاد از تیرماه ۹۳ است.
سعیدی همچنین برگزاری کارگاه آینده پژوهی با همکاری اتاق بازرگانی و دانشگاه شهید باهنر کرمان، برگزاری نشست هم اندیشی نخبگان استان کرمان با مسئولین استان را از دیگر فعالیت های انجام شده و در دست اقدام بنیاد نخبگان استان کرمان نام برد.
وی در ادامه گفت: برگزاری جشنواره اختراعات، شناسایی و تجلیل از سرآمدان استان، معرفی آیین نامه های جدید به دانشگاه ها، موزه اختراعات در پژوهشکده تعلیم و تربیت، اردوی جهانی و دوره تخصصی سنجش ارزش دیده از از جمله برنامه های در نظر گرفته شده برای سال آینده است.
این مسئول یاداور شد: ۳۵۰ نخبه و ۵۰۰ مخترع زیر پوشش بنیاد نخبگان استان کرمان قرار دارند.