نکاتی برای سرخ کردن بادمجان
بادمجان یکی از محبوبترین سبزیجاتی است که میتوان آن را به شکل آبپز یا سرخشده مصرف کرد. در فرهنگ آشپزی ایرانی غذاهای زیادی با این غذا تهیه میشود. بادمجان با همه خواصی که دارد، دو گروه را از خود دور میکند. یکی کسانی که به آن حساسیت دارند و دیگری گروهی که طرفدار غذاهای کمچربی هستند. اگر شما هم جزو کسانی هستید که ترجیح میدهید چشم بر همه خواص بادمجان ببنید و آن همه روغن نخورید، این مطلب را بخوانید و یکی از روشهای زیر را برای سرخ کردن کمچربی بادمجان امتحان کنید.
یک راه موثر داغ کردن روغن است. وقتی بادمجان در روغن بسیار داغ قرار میگیرد به سرعت سرخ شده و روغن کمی به خود جذب میکند. این قانون در مورد بسیاری از مواد غذایی سرخ کردنی صادق است. از آنجایی که روغن تا بالاترین دما داغ میشود، حتما برای سرخکردن بادمجان از روغن مخصوص سرخکردنی استفاده کنید.
قبل از سرخ کردن، بادمجانها را در آب سرد و نمک غوطهور کرده، و یا روی تکههای بادمجان نمک پاشیده و بگذارید اقلا ۳۰ دقیقه در همین وضع بمانند. پیش از سرخکردن، بادمجان را با آب سرد شسته و با یک حوله کاغذی خشک کنید و بعد در روغن داغ بیاندازید. با این کار هم تلخی بادمجان گرفته میشود و هم روغن کمتری مصرف میشود.
قسمت اسفنجی بادمجان بیش از لایه بیرونی روغن جذب میکند. بهتر است ابتدا بادمجانها را از سمت پوستدار آن سرخ کنید. مراقب دمای روغن باشید که پایین نیاید، چون به محض کم شدن حرارت جذب روغن بیشتر خواهد شد.
یکی دیگر از راههای سالم سرخ کردن، آغشته کردن کمی شیر به بادمجانهاست. بعد از خیس خوردن در آب نمک، تکههای بادمجان را در کمی شیر یا مقداری ماست غوطهور کرده و سپس سرخ کنید. با این کار هم روغن کمی جذب بادمجان میشود و هم غذا طعم مطبوعی به خود میگیرد.
بادمجان خام بیش از بادمجان پخته خاصیت اسفنجی دارد. میتوانید چند دقیقه قبل از سرخ کردن، بادمجانها را بخارپز کنید. این کار هم مزه متفاوتی به بادمجانها داده و هم از جذب روغن جلوگیری میکند. به جای بخارپز کردن میتوانید پیش از سرخ شدن، بادمجانها را در تابه بدون روغن کمی تفت دهید و سپس سرخ کنید.
استفاده از سفیده تخممرغ هم راه دیگری برای سرخکردن بادمجان است. یک عدد سفیده را با یک قاشق ماست و یا کمی شیر و نمک مخلوط کرده و خوب بزنید. با قلمو یا غلطاندن، تکههای بادمجان را به این مایه آغشته کرده و سپس در حرارت بالا سرخ کنید. خواهید دید که روغن اضافی جذب غذا نمیشود.
استفاده از کاغذ آشپزی یا دستمال حولهای کاغذی هم در پایان کار، آخرین قطرات روغن را به خود میگیرد. میتوانید روی یک بشقاب کاغذ بچینید و بادمجانها را بعد از سرخ شدن بلافاصله روی آن قرار دهید و بعد در ظرف مورد نظر برای سرو قرار داده یا برای یک غذای دیگر مثل کشک بادمجان کنار بگذارید.
منبع