Google همه کاره، به گود رقابتی مرورگرهای اینترنتی هم وارد شد. Chrome نام مرورگری است که گوگل نخستین نسخه بتای آنرا منتشر کرده است.
درست مثل تمام سرویس های دیگری که گوگل ارائه می دهد، سادگی کروم هم مثال زدنی است. اما درباره میزان موفقیت آن هنوز باید زمان بگذرد.
نصب Google Chrome
برای نصب باید برنامه نصب آنرا از سایت رسمی گوگل کروم دانلود کنید. که متاسفانه این سرویس هم مثل بسیاری دیگر از سرویس ها برای ایرانیان تحریم است. به همین خاطر لازم است از شیوه ای دیگر آنرا دریافت نمائید که فتحی عزیز زحمت کشیده اند و توضیح داده اند:
ابزارهای Google Chrome
پویش وب در کنار جستجوی اینترنتی
موتور جستجوی پیش فرض کروم، Google است. شما علاوه بر آنکه می توانید در نوار آدرس، لینکهای اینترنتی را مورد پویش قرار دهید، می توانید متنی را که قصد جستجو دارید را در آن بنویسید تا در گوگل سرچ شود.
برای تغییر موتور جستجوی پیش فرض مرورگر به ترتیب زیر عمل کنید:
روی منوی Tools (تصویر آچار) کلیک کنید و گزینه Option را انتخاب نمائید. در پنجره باز شده، زیر قسمت Basics، به بخش Default Search بروید و با زدن روی دکمه Manage از لیست، یکی از موتورهای جستجو را انتخاب کنید. اگر موتور موردنظر شما در لیست نبود، پنجره را ببندید و یکبار با مرورگر کروم، سایت موتور موردنظرتان را باز نمائید، و از ابتدا مسیر ذکر شده را طی کنید.
ذخیره کردن و بوکمارک کردن صفحات اینترنتی
برای ذخیره کردن آدرس یک صفحه وب، کافیست روی آیکن ستاره در کنار نوار آدرس کلیک کنید. صفحات ذخیره شده شما در بخش Bookmarks بایگانی می شوند. برای دستیابی به این بخش کلیدهای Ctrl+B را بفشارید.
پویش سریع صفحات در تب
برای باز کردن Tab جدید در صفحه مرورگر روی آیکن + کلیک کنید یا کلیدهای Ctrl+T را بفشارید.
در تب جدیدی که باز می کنید، تصویری از بیشترین صفحات وبی که پویش کرده اید لیست می شود و شما با کلیک بر هر کدام از آنها می توانید سریعاً به صفحه موردنظر دست یابید. (اولین تصویر پست نمایانگر همین بخش است!)
مدیریت جامع دانلودها
وقتی که روی لینکی برای دانلود کلیک می کنید، در پائین صفحه مرورگر بخشی باز می شود که نمایانگر پروسه دانلود است. همچنین شما با کلیک کردن روی گزینه Show all downloads و یا گرفتن همزمان کلیدهای Ctrl+J می توانید به بخش مدیریت دانلودها دستیابی پیدا کنید.
پویش وب بدون بر جا گذاشتن رد پا
برای زمان هایی که می خواهید بصورت پنهانی وبگردی کنید، روی آیکن Page کلیک کنید و گزینه New incognito window را کلیک نمائید، تا پنجره مرور ناشناسانه باز شود!
مدیریت تاریخچه پویشهای اینترنتی
برای دیدن لیست سایتهایی که در ساعات گذشته مرور کرده اید از بخش Tools، روی گزینه History کلیک کنید یا اینکه کلیدهای میانبر Ctrl+H را فشار دهید. بدون شک این لیست تاریخچه با همه لیستهای دیگری که تابحال دیده اید متفاوت است!
مدیریت صفحات در حال اجرا
درست مثل Task Manager ویندوز، Google Chrome هم یک مدیریت کار داخلی دارد که میزان مصرف حافظه و CPU هر یک از تبهای باز را نشان می دهد. و شما براحتی می توانید هر کدام از آنها را که خواستید، با کلیک روی گزینه End Process ببندید.
برای دستیابی به این قابلیت، از طریق آیکن Page به بخش Developer بروید و Task Manager را انتخاب کنید. یا اینکه کلیدهای Shift+ECS را با هم فشار دهید.
به نظر من ورود گوگل به رقابت مرورگرهای اینترنتی، نقطه عطفی در این صنعت خواهد بود. من منتظر خبرهای عجیب و غریبی در این بخش هستم! شما چطور؟