یک جامعه‌شناس با اشاره به امکان پایداری برخی ازدواج ها که زن تا چهار سال بزرگ تر از همسرش است؛ گفت: زمانی که پسران می‌بینند که زوجین با وجود رعایت فاصله سنی، خوشبخت نشده‌اند به ازدواج با دختران بزرگ تر و حتی زنان میانسال گرایش پیدا می‌کنند.




به گزارش سرویس وب گردی پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، دکتر مهدی بیاتی گفت: اگر دختر یک تا چهار سال از پسر بزرگ تر باشد، می‌توان امید به پایداری این ازدواج داشت؛ اما اگر اختلاف سنی دختر با پسر بیش از پنج سال باشد، احتمال شکست رابطه آنان بیشتر است.این جامعه شناس افزود: زمانی که پسری با دختر بزرگ تر خود ازدواج کرد، باید توجه کند که انتظار بیش از حد از او نداشته باشد و دختران نیز باید هنگام تصمیم‌ گیری، با تجربه بودن خود را به رخ پسر نکشند. در واقع آنان باید فاصله سنی خود را در مناسبات زن و شوهری فراموش کنند.این جامعه‌شناس با بیان اینکه باید منتظر پدیده‌های نوظهور اجتماعی باشیم، گفت: اوضاع جامعه ما به گونه‌ای است که این پدیده‌ها روز به روز افزایش می‌یابد؛ البته این امر علل مختلفی دارد که یکی از آنها، تغییر سبک زندگی در ایران است و این تغییر ممکن است از جهاتی خوب و از جهاتی بد باشد.



وی با بیان اینکه یکی از عوامل موثر در تغییر سبک زندگی، دسترسی به انبوه اطلاعات است، گفت: عضویت در شبکه‌های اجتماعی مانند فیس‌بوک و ورود ماهواره‌ها به خانه‌ها نیز در تغییر سبک زندگی موثر هستند. در برخی سریال‌های این شبکه‌ها می‌بینیم که یک زن با مرد کوچک‌تر از خود ازدواج می‌کند و این پیوند با خوش‌گذرانی و شادی همراه است؛ این در حالی است که پیش از این، ذهنیت ایرانیان نسبت به ازدواج با افراد میانسال منفی بود، اما در برخی سریال‌های ماهواره‌ای این کار مثبت جلوه داده می‌شود.

این جامعه‌شناس تاکید کرد: باید باور کنیم که در کلانشهرها و بسیاری از روستاها، مردم گرایش به تماشای سریال‌ های ماهواره‌ای دارند و این برنامه‌ها به زندگی آنان جهت می‌دهد این در حالیست که متاسفانه سریال‌های سیما مشغول به تصویر کشیدن مشکلات جوانان هم سن و سال پس از ازدواج هستند و در برخی از آنها اختلافات شدید و حتی طلاق نشان داده می‌شود.

بیاتی افزود: سریال‌های ماهواره‌ای به صورت جهت‌دار و برنامه‌ریزی شده تصویرسازی ذهنی انجام می‌دهند، این در حالی است که مجموعه‌های سیما به اختلافات زوجین جوان بسیار می‌پردازد.

وی با بیان اینکه فضای خانوادگی در کشورما وضع مطلوبی ندارد، گفت: بسیاری از خانواده‌ها دچار بحران عاطفی شده‌اند و همین مسئله در افزایش نرخ طلاق در کشورمان نقش داشته است. بیشتر این طلاق ‌ها در گروه‌ سنی همسان هستند که مهم‌ترین علت آن نداشتن مهارت زندگی مشترک است.

وی در ادامه با اشاره به علل تمایل پسران به ازدواج با زنان میانسال، اظهار کرد: برخی از آنان به علت شرایط اقتصادی و ناتوانی در مسئولیت‌پذیری به ازدواج با زنان میانسال گرایش پیدا می‌کنند و درواقع نوعی بده بستان شکل می‌گیرد. در واقع یکی از علل گرایش آنها به این نوع ازدواج‌ها، تمکن مالی زن است.بیاتی افزود: برخی پسران جوان به علت وابستگی شدید به مادر خود، می‌خواهند در زندگی مشترک، فردی را جایگزین او کنند. قطعا یک دختر جوان نمی‌تواند نقش یک مادر را برای پسر بازی کند، بنابراین پسر به زن میانسال گرایش پیدا می‌کند، چرا که این زنان مهارت برقراری چنین ارتباطی را با پسران جوان دارند. در این شرایط پسر اسیر احساسات می‌شود.

وی افزود: زنان میانسال هم علاقه‌مند به ازدواج با پسران جوان هستند، چرا که این کار برای آنها نوعی "پز اجتماعی" محسوب می‌شود.

این جامعه‌شناس درباره فاصله سنی مناسب برای ازدواج، گفت: سن مناسب ازدواج این است که پسر سه تا هفت سال از دختر بزرگتر باشد. این در حالی است که متاسفانه برخی پسران به علت اختلاف نظر و لجبازی با والدین خود، با زنان میانسال ازدواج می‌کنند؛ اما در دراز مدت این کار تاثیرات منفی در زندگی آنها می‌گذارد. از سوی دیگر زنان از نظرفیزیولوژیک نسبت به مردان زودتر دچار مشکل می‌شوند. آنان همچنین زودتر به بلوغ فکری و روانی دست پیدا می‌کنند.

وی با بیان اینکه سن تنها یکی از عوامل مهم در ازدواج است، گفت: اگر فرد به علت لجبازی با والدین، با دختر بزرگتر از خود ازدواج کند، احتمال شکست این رابطه بیشتر است. از سوی دیگر باید تلاش شود دختران سنی کمتر از پسران هنگام ازدواج داشته باشند.

وی در پاسخ به این پرسش که ازدواج پسران با دختران بزرگتر از خود با چه موانع عرفی مواجه می‌شود؟ افزود: متاسفانه مانند همه آسیب‌های اجتماعی، برای این مورد نیز برنامه‌ای نداریم و معمولا خانواده‌ها چنین ازدواجی را نمی‌پذیرند، این در حالی است که آنان به جای اینکه موجب بدتر شدن رابطه دختر و پسر شوند، باید با آنان همراهی کنند و به آنان مشاوره دهند تا ارتباط این دو نفر تقویت شود.

بیاتی افزود: با بررسی‌های علمی، می‌توان به آسیب‌های اجتماعی نوظهور پی برد. ازدواج پسران با دختران بزرگتر از خود موجب ایجاد ناهمسانی در سن ازدواج می‌شود و ممکن است آسیب‌های اجتماعی زیادی در پی داشته باشد. در این شرایط سیما می‌تواند با ساخت سریال‌هایی به دختران و پسران درباره ازدواج آگاهی دهد.

منبع: پایگاه اینترنتی شبکه خبر