روز گذشته بیستوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در مصلای امام خمینی و با حضور احمدینژاد افتتاح شد
مراسم گشایش بیستوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران عصر سهشنبه (10 اردیبهشتماه) در مصلای تهران برگزار شد.
محمود احمدینژاد در این مراسم در سخنانی اظهار کرد: انسان برای رسیدن به سعادت، امنیت و رفاه و عزت خلق شده است، اما پس از گذشت نزدیک به 10 هزار سال از عمر انسان، این هدف محقق نشده است.
رییسجمهور با طرح این سوال که چرا پس از گذشت این همه مدت هنوز همگرایی و همدلی میان انسانها رخ نداده است، گفت: جهالتها، تعصبات، خودخواهیها، توسعهطلبیها و برتریجوییها همه مانع از تعامل انسان و آحاد بشر بوده است و همهی اینها نشأتگرفته از جهل انسان به حقیقت خود و ماموریت و ظرفیتهای عظیم آسمانیاش است.
او افزود: حقیقت انسان، صلحجو، کمالجو، عدالتطلب، مهربان و خواهان همگرایی بین آحاد بشر است و حقیقت همهی انسانها یکی است و آن فطرت الهی است. ظرفیت کمال و خدایی شدن در تکتک ابناء بشر به امنیت گذاشته شده است و راه رسیدن به آن از دانایی میگذرد.
احمدینژاد عنوان کرد: اگر کسی راه درست سعادت را بشناسد، حجاب تعصب و خودخواهی او را از حیثیت انسانی بازنخواهد داشت. اگر کسی بداند که راه سعادت، خدمت و فداکاری برای جامعهی بشری است، خودخواهی و جاهطلبی را کنار میگذارد. همهی این موانع در برابر رسیدن به سعات و همه مشکلات بشری از جهل ناشی است و راه عبور از این جهالتها دانش و دانایی است.
او ادامه داد: بشریت برای رسیدن به سعادت به بمب اتم و تسلیحات هستهیی، طراحیهای ضدانسانی، جنگ و اشغالگری نیاز ندارد. برای رسیدن به امنیت بینالملل لازم نیست زرادخانههای اتمی پر شود و با مسابقه تسلیحاتی، ثروت ملتها را بگیرند و به فقر و بیکاری و فساد دامن بزنند. رسیدن به سعادت واقعی از طریق تعامل، همدلی و دانش و اندیشه میگذرد.
احمدینژاد تصریح کرد: بشر امروز بیش از همه چیز نیازمند دانایی، معرفت و علم است. دانایی زمانی در دل و جان جامعه بشری میتواند، جاری شود که مکتوب و تثبیت شود و کتاب بهترین ظرف انتقال دانایی است. کتاب بهترین ظرف تعامل اندیشهها، جانها و یک محیط بیانتها و امن برای ارتباط اندیشهها و تقویت همگرایی و زدودن تعصبات و خودخواهیها و عوامل واگرایی است.
به گفته او، بشر زمانی به سعادت خواهد رسید که بیشترین سرمایهگذاری را در این عرصه داشته باشد و فضای عمومی و بینالمللی را اندیشمندان، متفکران و صاحبنظران عبورکرده از مرزهای جهالت اداره کنند و این اتفاق به زودی خواهد افتاد.
رییسجمهور گفت: یک میل عمومی امروز در دنیا برای عبور از مرزهای غیرواقعی و برآمده از تعصب و جاهلیت به راه افتاده و مطالبات فطری انسانها سر باز کرده است. پیشرفتها، گردش اطلاعات و امکان ارتباط بین انسانها در تمام نقاط جهان و امکان تبادل اندیشهها این فرصت را به وجود آورده است که در یک فضای عمومی همه با هم ارتباط برقرار کنند و مأموریت سعادت بشری را به طور مشترک دنبال کنند.
او همچنین افزود: نمایشگاه کتاب تهران یک میعادگاه و نشانگر عزم ملت ایران برای عبور از راههای سترگ جهت رسیدن به قلههای سعادت بشری است. فصل مشترک ایران با سایر نقاط جهان از دیرباز علم و اندیشه و دانایی بوده است و امروز نیز همین مسیر نورانی را دنبال میکند.
احمدینژاد در پایان اظهار امیدواری کرد: روزی فرابرسد که در پرتو حاکمیت انسان کامل، انسان تمام روابط خود را بر اساس دانایی و اندیشه تنظیم کند تا طعم واقعی انسان بودن را بچشد و این اتفاق خواهد افتاد. به امید آن روز.
علی اسماعیلی - رییس بیستوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران - نیز با اشاره به انتشار 480 هزار عنوان کتاب در دولتهای نهم و دهم، گفت: دولتهای نهم و دهم فرهنگیترین دولتها پس از پیروزی انقلاب اسلامی هستند.
سرپرست معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین اظهار کرد: کتاب را باید یکی از زیباترین و مهمترین جلوههای فرهنگی دانسته و آن را گرانسنگترین پدیدهها و میراث بشر به حساب آوریم.
اسماعیلی با بیان اینکه فرهنگ و تمدن اسلامی و ایرانی در گذشته و حال، هزاران کتاب در رشتههای مختلف به رشته تحریر درآورده و به بشر هدیه داده است، ادامه داد: این آثار در میان کتابهای دیگر مثل آفتاب عالمتاب و همچون نسیم بهاران، روحنواز و سلامتیبخش است. پاسداری از این میراث شکوهمند یکی از وظایف مهم ما بوده است، لذا در دولتهای نهم و دهم به نگارش و چاپ و نشر کتاب خوب و کمک به گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی توجه و عنایت ویژهای شده است.
او در ادامه با بیان اینکه امروز همپای همه پیشرفتهای کشور در کار تحقیق و پژوهش، کتاب و کتابخوانی نیز جهشهای مطلوبی انجام شده است، افزود: نیاز به صرف وقت کمتر و دقت و سرعت در پژوهش از رهاورد چنین تحولاتی میتواند باشد. تلاش برای بهینهسازی آثار هم در همین راستا صورت گرفته است.
اسماعیلی در ادامه با اشاره به برخی از دستاوردهای فرهنگی دولتهای نهم و دهم گفت: از حدود 820 هزار عنوان کل کتابهای منتشرشده از آغاز انقلاب تاکنون 480 هزار عنوان کتاب در دولتهای نهم و دهم منتشر شده است. به عبارت دیگر این دولت فرهنگیترین دولت پس از انقلاب اسلامی است که این مهم گواه روشنی بر ابطال و بیاساس بودن اتهامات واهی در این عرصه به شمار میرود.
سرپرست معاونت فرهنگی وزارت ارشاد در ادامه، برگزاری 25 دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب و توسعهی آن در قالب 238 نمایشگاه استانی، کتاب کاربردی، دانشگاهی و تخصصی را در هشت سال گذشته را گواه دیگری بر صحت این ادعا دانست.
اسماعیلی سپس به برخی دیگر از دستاوردهای دولت نهم و دهم در حوزهی فرهنگ اشاره و اظهار کرد: توزیع 854 میلیارد ریال بن کتاب در راستای ترویج و گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی و حمایت از خوانندگان و اهالی فرهنگ، صاحبنظران و فرهیختگان از دیگر اقدامات و سیاستهای حمایتی دولت در عرصهی فرهنگ است.
او همچنین گفت: طی دهه 60 و 70 تیراژ کل کتابها حدود پنج میلیون و 200 هزار نسخه و 36 میلیون و 500 هزار نسخه بوده است که این رقم در سال 91 به 203 میلیون و 500 هزار نسخه رسیده که حاکی از رشد شش برابری است.
او نمایشگاه کتاب را فرصتی برای تکریم و درک منزلت و جایگاه بلند اهالی قلم دانست و در ادامه گفت: نمایشگاه کتاب میعادگاه آشنایی و تعامل اهالی فرهنگ سایر کشورها با فرهنگ اسلامی ایرانی نیز هست؛ فراخوانی است تا علاوه بر توجه به محتوای علمی معرفتی کتابها به چاپ و نشر به عنوان صنعتی اشتغالزا نگریسته شود و زیرساختهای متنوع آن از جمله چاپ، صحافی، توزیع، بازاریابی و تبلیغات فرهنگی تقویت شود و این صنعت با سرعتی بیش از پیش به سوی حرفهیی شدن گام بردارد.
رییس بیستوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با بیان اینکه دانایی سرچشمه توانایی است، اظهار کرد: در سالی که توسط رهبر فرزانه انقلاب اسلامی، سال حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی نام گرفته است، در سایهسار برگهای پرطراوت کتاب گرد هم آمدهایم تا دانش و آگاهی را که دیباچه خودباوری و تحقق این هردو حماسه عظیم ملی است ارج نهیم و قدر بشناسیم.
در ادامه مراسم گشایش نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، با تشکر از رییسجمهوری و همچنین تبریک ولادت حضرت زهرا (س) و گرامیداشت روز ملی خلیج فارس، گفت: امسال 2545 ناشر داخلی و 1600 ناشر خارجی از 77 کشور در نمایشگاه کتاب تهران شرکت کردهاند.
او در ادامه به برپایی بازار جهانی کتاب با حضور بیش از 90 مرکز و موسسهی فرهنگی در نمایشگاه کتاب اشاره کرد و گفت: در طول ایام نمایشگاه بیش از 150 نشست در سرای اهل قلم نمایشگاه و همچنین پاسداشت بزرگانی چون شهید مطهری و گرامیداشت پنجاهمین سالگرد 15 خرداد و برنامههای رونمایی و نقد کتاب برگزار میشود.
وزیر ارشاد همچنین به برپایی سالن یاس در نمایشگاه کتاب که کارنامه نشر یک سال گذشتهی کشور را نشان میدهد اشاره کرد و در ادامه افزود: امسال بالغ بر 60 میلیارد ریال یارانه برای دانشجویان و طلاب در نظر گرفته شده است.