رطوبت همواره مهمترین عامل آسیب رسانی به ساختمانهایقدیمی و نوساز بوده است، چرا كه آب بستر مناسبی برای انتقال میكرو ارگانیسم ها بهقلب بنا می باشد جایی كه می توانند براحتی ویرانی و انهدام به وجود آورند. اما موادمؤثری بر علیه این پوسیدگی و زوال وجود دارند. البته هدف ما در معرفی این موادصرفاًً نشان دادن راههای عملی برای جلوگیری از این زوال نمی باشد.
بلكه همچنینمی خواهیم حس مسیولیت ارزشمندی برای حفظ بناها (قدیمی و جدید) ایجاد نماییم. چراكهبناها یكی از بزرگترین تجلی های نیاز بشر به تداوم و پایداری میباشند. همچنین هدفما ایجاد حس مبارزه بر علیه زوال چه از لحاظ مالی و چه از لحاظ فرهنگی می باشد. منظوراز زوال مالی استهلاك ساختمانها بوده و استهلاك فرهنگی یعنی جایی كه ما باغفلت خود اجازه میدهیم كه بناهای تاریخ با ارزشمان در طول سالیان سال تخریب گردند.

دراین راستا از بهترین مواد مورد استفاده برای مبارزه با این استهلاكتركیبات سیلیكونی می باشند. تركیبات دافع آب پایه سیلیكونی بطور دقیق مهمترینمحافظت را در برابر رطوبت و پوسیدگیهای ناشی از آن ایجاد نموده و این كار را بهصورتی كاملاً طبیعی انجام میدهند. دقیقاً مانند عمل پوست كه به عرق بدن اجازه خروجمیدهد. ولی مانع از نفوذ آب به داخل بدن میگردد (عبور انتخابی). سیلیكونها نیز بههمین ترتیب مانع نفوذ آب باران می شوند و درعین حال به سطح اجازه تنفس میدهند. یعنیساختمان شبكه ای رزین سیلیكونی مانع از عبور جریان آب شده و درعین حال بخار آب راحبس ننموده و به آن اجازه خروج میدهد. شیمیدانها سیلیكونها را به عنوان تركیباتاورگانوسیلیكون طبقه بندی می نمایند. موادی كه هم ساختمان آلی و هم ساختمان معدنیدارند. درتركیبات سیلیكونی دافع آب خاصیت معدنی بیشتر از خاصیت آلی شاخص می باشد. در ساختمان این مواد گروههای متیل از زیرآیند (سطح پوشش داده شده) دورشده و مانندچتری عمل می كنند كه مانع نفوذ آب میگردد. گروههای پلی سیلوكان به سمت سطح پوششداده شده جهت گیری می كنند. این گروهها به سرعت برروی سطح پخش شده و با تشكیل شبكهسیلیكونی دافع آب بوده و در عین حال چسبندگی گرد و خاك به آنها كم میباشد. همچنینبه علت عدم وجود راهی برای عبور نمكهای مضر و قلیاها، امكان ایجاد شوره برروی سطحمنتفی میگردد. از دیگر مزایای تركیبات سیلیكونی در صنایع ساختمانی این است كه بهعلت كاهش جذب گرد و غبار، آلوده نمی گردند و نیز به دلیل عدم ایجاد محیط مرطوب،امكان رشد میكروارگانیسم ها وجود ندارد. لذا خزه و... نیز بر روی سطح بناهامشاهدهنمی گردد. درصورتیكه در روش سنتی كه قیر و گونی میباشد، علاوه برصرف هزینه وانرژیبیشتر، رطوبت به طور كامل دفع نگردیده و به این ترتیب بستر مناسبی برایرشدمیكروارگانیسم ها به وجود می آید تا جاییكه در نواحی مرطوب كشور برای جلوگیری ازایجاد خزه برروی نمای ساختمان از ایرانیت استفاده میشود كه ظاهر نامطلوبی بهساختمان می بخشد. همچنین واحدهای گچی كه در آنها از تركیبات سیلیكونی استفاده شده،وقتی در اطاقهای مرطوب نصب می گردند، آب بسیار كمی به خود جذب می نمایند و لذا رنگكردن آنها و یا نصب كاغذ دیواری برروی آنها بسیار ساده تر و با سرعت بیشتری امكانپذیر میباشد. درصورتی كه در مورد واحدهایی كه بدون استفاده از تركیبات سیلیكونی دراطاقهای مرطوب مورد استفاده قرار می گیرند، به زمان بسیار زیاد (حتی تا بیش ازیكسال) برای خشك و آماده شدن این سطوح جهت رنگ آمیزی نیاز می باشد و درصورت اجرایرنگ بر روی این سطوح مرطوب امكان ایجاد شوره بسیار زیاد بوده، مضاف براین كه به بیشاز دو پوشش (دو دست) رنگ نیاز می باشد. استفاده از رنگها و گچهایی كه در آنهاپرایمرهای سیلیكونی به كار رفته در اروپا روزافزون شده و در حال حاضر این مواد جزومهمترین وكارآمدترین مواد در صنایع ساختمانی می باشند