-
رویاها به شما چه می گویند؟؟؟
دکتر فرناز عطائی [ متخصص روانپزشکی ]
زیگموند فروید می گفت رویاها راه برگزیده برای رسیدن به ذهن ناهشیارند. او که بیش از هر کسی درباره رویا صحبت کرده، آنها را آینه هایی می دید که واقعیت درون ما را توضیح می دهند، هرچند در مواردی در جامه مبدل نمادین هستند و حالت انتزاعی دارند. برای کسانی که تحلیل روانی را امتحان کرده اند، درک موضوع ساده است: رویاها می توانند پوچیهای زندگی را به ما بنمایانند، انگیزه های راستین واقع در پس اعمالمان را نشان دهند، و در زمینه باورهایمان با ما برخورد کنند.
رویاها دستگاه حرارت سنج زندگی احساسی و عاطفی ما هستند. اگر اخیراً به رویاهای خود توجه کافی نکرده اید، شاید زمان مناسبی باشد که به آنها توجه کنید تا بدانید درباره شما چه می گویند.
آزمون
برای اینکه بدانید رویاها در مورد انگاره های شخصیتی شما چه می گویند، پرسشنامه زیر را تکمیل کنید. این پرسشنامه با توجه به یافته های آر.کوریر و جی. هارت تهیه شده است.
1- گاه از طریق رویا خودم را بهتر می شناسم.
درست غلط
2- رویاهای من اغلب خوشایند هستند.
درست غلط
3- گاهی اوقات به کمک رویا مشکلی را حل می کنم.
درست غلط
4- دست کم هفته ای دوبار رویاهایم را به یاد می آورم.
درست غلط
5- سالی هشت یا نه بار یک رویا را می بینم.
درست غلط
6- سالی هشت یا نه بار کابوس می بینم.
درست غلط
7- روحیه بد ناشی از یک رویا، گاه روز بعد تا چند ساعت در من باقی می ماند.
درست غلط
8- من خوابهای رنگی می بینم.
درست غلط
9- سالی دو سه بار در رویاهایم فریاد می کشم یا گریه می کنم.
درست غلط
10-حدوداً ماهی یک بار وسط رویایم از خواب می پرم.
درست غلط
محاسبه امتیازات
با توجه به جوابهای زیر، در ازای هر جواب مشابه به خود یک امتیاز بدهید.
1. درست 2. درست 3. درست 4. درست 5. غلط
6. غلط 7. غلط 8. درست 9. غلط 10. غلط
امتیاز 10 – 8: رویاهایتان نشان می دهند که سالم و انطباق یافته هستید.
امتیاز 7-5: رویاهایتان در مواقعی ناراحت کننده هستند، اما این لزوماً مسئله مهمی نیست. شاید در خواب می خواهید مشکلی را حل کنید و یا ذهنتان متوجه کاری است که باید فردا انجام بدهید. مثلاً اگر درباره اعداد و ارقام کابوس می بینید، خوابتان به شما بگوید که فردا باید قبضی را بپردازید.
امتیاز 4-0: ممکن است در بیداری با مشکلی درگیر باشید و چون نمی توانید برای آن راه حلی پیدا کنید، سعی می کنید در خواب آن را برطرف سازید. اگر رویاهایتان ناراحت کننده هستند، سعی کنید قبل از خواب ذهنتان را پاک کنید.
توضیحات
دانشمندان برای نخستین بار در اواسط قرن نوزدهم شروع به بررسی درباره رویا کردند. در سال 1990 فروید در نظریه ای در این خصوص گفت که رویاها کلید ناخودآگاه هستند. این نظریه دنیای روانشناسی را متحول ساخت. فروید سعی داشت به کمک تعبیر رویا، روان رنجوری بیمارانش را درمان کند. اما تا 1953 اقدامی جدی در زمینه رویا صورت نگرفت. در این زمان پروفسور ناتانیل کلایتمن و دانشجوی او، یوجین آسرینسکی، در دانشگاه شیکاگو متوجه شدند که حرکات سریع چشم نشانه آن است که شخص در حال خواب دیدن است. از آن زمان به بعد درمانگاههای تخصصی خواب متعددی در سرتاسر جهان تاسیس شده است.
تعیین اینکه رویاهای ما به چه معنایی است دشوار است، زیرا رویا حالت نمادین دارد و اغلب ما تنها بخشی از آن را به خاطر می آوریم. با این حال علائمی وجود دارد که اهمیت بسیار دارد و اگر بتوانید آنها را شناسایی کنید، به شما کمک می کند تا خواب خود را تفسیر کنید. در ادامه مطلب سوالات مندرج در پرسشنامه را بررسی کرده ایم. اینها به شما کمک می کند که بدانید در خواب خود دنبال چه نکاتی باید بگردید.
1.درست: رویاها اغلب فرصتی فراهم می آورند تا احساسات واقعی خود را درباره موضوعی درک کنیم، در حالی که در بیداری این احساسات حالت پنهان و مخفی دارند.
2. درست: احساس خوب در جریان رویا، اغلب به معنای راضی بودن حالت پنهان و مخفی دارند.
3. درست: رویاهای حلال مشکلات اغلب در خواب اشخاص مولد که حتی در خواب هم دنبال راه می گردند ظاهر می شود.
4. درست: به طور کلی کسانی که بتوانند دست کم بخشی از خواب خود را به یاد داشته باشند، نسبت به کسانی که از این کار ناتوان هستند شخصیت های سالم تری دارند.
5. غلط: تکرار خواب بدین معناست که کسی با مشکلی درگیر است که هنوز نتوانسته به آن فیصله ببخشد.
6. غلط: رویاهایی که تاثیرات قدرتمند برجای می گذارند اغلب نشان دهنده عدم احساس امنیت خاطر و هراسهای رویا بیننده هستند.
7. غلط: روحیه رویا اگر تا روز بعد امتداد پیدا کند، نشانه آن است که رویابیننده دارای احساساتی است که با بقیه شخصیت او هماهنگی پیدا نکرده است.
8. درست: گرایش به دیدن خوابهای رنگی نشانه آن است که رویابیننده به مهارتهای خلاق و تصوری دست یافته است.
9. غلط: رویاهای آرام و خواب عمیق همیشه با سلامتی روانی در ارتباط اند.
10. غلط: فروید معتقد بود وقتی به طور ناگهانی از رویا بیدار می شویم، علتش این است که ردیاب رویایی ما نتوانسته معنای واقعی آن را درک کند.
منبع: کتاب شما کی هستید؟
نوشته دکتر سالواتوره دیداتو
ترجمه مهدی قراچه داغی
hamyary.ir
برچسب برای این موضوع
مجوز های ارسال و ویرایش
- شما نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
- شما نمی توانید به پست ها پاسخ دهید
- شما strong>نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
- شما نمی توانید پست های خود را ویرایش کنید
-
قوانین انجمن