سيستم wimax بزودي در ايران راهاندازي ميشود
خبرگزاري فارس: نماينده فني شركت ارتباطات ايران_مالزي با اشاره به اخذ ليسانس شركت wimax از راهانداري قريبالوقوع اين سيستم در ايران خبر داد.
به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، زكريا محمد حلمي در چهارمين همايش تجارت الكترونيك با ارايه تاريخچه و شرح حالي از وضعيت فعاليت اين شركت گفت: ليسانس شركت wimax را اخذ كردهايم و به زودي اين سيستم در ايران پياده خواهد شد.
در اين مراسم، تكبيري، مسئول انفورماتيك بانك ملي نيز از حضور قدرتمندتر اين بانك در عرصههاي جهان پس از تحريم خبر داد و گفت: سال گذشته بالغ بر 8 ميليون نفر به صورت غير حضوري عمليات بانكي خود را انجام دادهاند كه 20 درصد آنها مشتريان سال گذشته بودند.
وي افزود: بانك ملي بزرگترين شبكه ATM كشور با 2400 دستگاه را مديريت ميكند كه اين تعداد امسال به 6 هزار ATM خواهد رسيد و تراكنش مالي روزانه اين دستگاهها گاهي به 10 ميليون فقره مي رسد.
تكبيري اضافه كرد: براي توسعه زيرساخت BTOB اگر بانكهاي ديگر پورتالهاي لازم را فراهم كنند آمادهايم اين فعاليت را به صورت فرآيندي در MIS ساير بانكها انجام دهيم.
وي با اشاره به فعاليت اين بانك در M.COMMERCE گفت: انجام بسياري از عمليات اوليه با استفاده موبايل امكانپذير شده است. در كارتخوانهايي كه در گمركات قرار داده شده نيز بيشترين تراكنش را داشته و تلاش ميكنيم آن را گسترش دهيم.
نماينده بانك تجارت نيز در اين همايش از پوشش اكثر خدمات خردهفروشي توسط بانكداري الكترونيك خبر داد و گفت: از مزاياي بانكداري الكترونيك ميتوان به صرفهجويي در هزينه و زمان، دسترسي به كانالهاي متعدد بانكي، حمايت از خردهفروشان، افزايش ميل و غبت مشتريان، نقل و انتقال آسان پول، تجزيه و تحليل بازارهاي هدف، كاهش هزينه دولت و كاهش مراجعين و هزينههاي سربار اداري اشاره كرد.
وي با بيان اينكه حركت سريعي در ايران براي اجراي EBANK شرع شده است گفت: اما از ساير سازمانها و موسسات مرتبط مثل وزارت ارتباطات و فنآوري اطلاعات انتظار ميرود در توسعه زيرساختها با بانكها همپا شوند.
حسيني نماينده شركت سايپا در اين همايش با بيان اينكه سايپا در حال مجهز كردن 80 شركت تابعه خود به سامانههاي E Buessinese , Ecrm و crm است گفت: اولين خودروسازي هستيم كه فروش الكترونيك را راه اندازي كرديم و اقدام بعدي نيز راهاندازي خدمات پس از فروش است.
وي عمدهترين مشكل تجارت الكترونيك در ايران را سرعت پايين اينترنت دانست و افزود: ارتباط سايپا با مشتريان و نمايندگان فروش نيز تا حدود زيادي الكترونيك شده و درباره خريد اينترنتي در فاز اول مناقصه اينترنتي خواهيم داشت كه سپس بخش عمدهاي از خريدها اينترنتي انجام خواهد شد.
وي در ادامه گفت: امسال در زمينه اصلاح الگوي مصرف يك هدفگذاري 10 درصدي براي كاهش هزينههاي خريد انجام داديم و با سختگيري در اجراي آن به نتايج خوبي در اين زمينه دست يافتيم.
حسيني اضافه كرد: انتظار داريم گمرك براي كمك به رقابت پذيري به ما كمك كند. گمرك الكترونيك نيز سريعتر راهاندازي شود و درباره حق پرچم نيز از گمرك انتظار همكاري داريم.
رضا جمهوري معاون طرح و برنامه گمرك نيز در ادامه اين مراسم گفت: گمرك به عنوان يكي از اصليترين متوليان تجارت كشور با رويكرد گمرك الكترونيك در حال اصلاح ساختار گمرك است.
وي افزود: اصلاح ساختار گمرك يكي از 7 محور طرح تحول اقتصادي است كه با انجام 8 برنامه و 6 پروژه بر مبناي توسعه IT به استقبال گمرك الكترونيك مي رويم.
جمهوري اضافه كرد: تجار ترجيح ميدهند بدون مراجعه به سازمانهاي صادر كننده، مجوزها را دريافت كنند و از طريق پست كالاي آنها به مقصد مطلوبشان هدايت شود.
وي با بيان اينكه گمرك با پروژه ارزش گذاري تحت وب و پنجره واحد مجازي، تحول در نظام تجاري كشور را كليد زده افزود: به عنوان يكي از حاميان اصلي تجارت الكترونيك، تلاش ميكنيم قدمي در جهت توسعه تجارت الكترونيك در كشور و كشورهاي اسلامي برداريم.
وي در پايان، ميثاق نامه چهارمين همايش تجارت الكترونيك با رويكرد كشورهاي در حال توسعه را قرائت كرد.