برای مشاهده عکس در اندازه واقعی کلیک کنید.



یوتیوب (YouTube) سومین وب‌گاه دنیا پس از فیس‌بوک و گوگل و پیش از یاهو و بزرگترین شاخهٔ گوگل است که در نوار ابزار این وب‌گاه دیده می‌شود. یوتیوب معروف‌ترین وب‌گاه بارگذاری و تماشای ویدئو است که توسط سه کارمند پی‌پل در فوریه سال ۲۰۰۵ ایجاد شد. چاد هرلی، استیو چن، و جاوید کریم پس از موفقیت‌های وب‌گاه فلیکر، تصمیم به ایجاد یوتیوب گرفتند. سرانجام این شرکت توسط شرکت ال‌ال‌سی پایه‌گذاری شد و در نوامبر ۲۰۰۶، توسط شرکت گوگل با قیمت ۱٫۶۵ میلیارد دلار آمریکا خریداری شد و هم‌اکنون از شاخه‌های گوگل است. مدتی پیش، چاد هرلی از سمت مدیریت کل یوتیوب کناره گیری کرد و یک مرد ۳۳ سالهٔ ایرانی-آمریکایی به نام سالار کمانگر را به عنوان مدیر کل یوتیوب منصوب کرد.

این شرکت در سان برونو، کالیفرنیا و با استفاده از آدوبی فلش ویدئو و اچ‌تی‌ام‌ال۵ برای نمایش انواع ویدئوها مانند کلیپ‌های فیلم، کلیپ‌های تلویزیون و کلیپ‌های موسیقی و هم چنین فیلم‌های وبلاگ‌ها و فیلم‌های اوریجینال ایجاد شده‌ است. این شرکت به کاربرانش این امکان را می‌دهد که ویدئوها را بر روی صفحات وب، وب‌نوشت‌ها و شبکه‌های اجتماعی منتشر کنند. این وب‌گاه قابلیت پشتیبانی از ویدئوهای سه‌بعدی و آناگلیف را دارد و با فرمت‌های مختلفی از جمله فلش ویدئو سازگاری دارد. ویدئوهای این شرکت را می‌توان در پلی‌استیشن ۳، وی، و ایکس‌باکس لایو نیز تماشا کرد.

یوتیوب دارای یک مجموعه از دستورالعمل‌های اجتماعی به منظور کاهش سوءاستفاده از ویژگی‌های وب‌گاه خود است. بطور کلی محتوای جنسی، سوءاستفاده از جانوران، فیلم‌های دارای شوک، حق تکثیر محتوای ارسالی بدون رضایت صاحب ویدئو، نفرت‌پراکنی، هرزنامه‌ها و رفتار غارتگری در یوتیوب ممنوع است. همچنین بارگذاری ویدئوهای توهین‌آمیز، هرزه‌نگاری و موارد تشویق به اعمال جرم توسط یوتیوب ممنوع شده ‌است.

بیشتر ویدئوهای این شرکت توسط افراد عادی و بعضی از ویدئوها توسط شرکت‌ها و رسانه‌هایی مانند سی‌بی‌اس، بی‌بی‌سی، هیولو، ویوو و برخی سازمان‌های دیگر و برخی توسط خود یوتیوب بارگذاری میشوند. افراد ثبت نام نکرده بارگذاری‌هایشان محدود است؛ اما افراد ثبت نام کرده می‌توانند ویدئوهای نامحدودی را بارگذاری کنند.

گاه ویدئوهای یوتیوب سبب دفع کاربران می‌شود که این از جنبه‌های منفی یوتیوب به شمار می‌رود و به همین دلیل یوتیوب بخاطر محتوای توهین‌آمیز در برخی از ویدئوهای خود، با انتقاد روبه‌رو شده ‌است. از مناطق بحث و جدل در یوتیوب را می توان به انتشار فیلم توهین آمیز در مورد پیامبر اسلام (ص) اشاره کرد که اخیرا علیرغم اینکه موجب شد این وب‌گاه اعتبار خود را در بسیاری کشورها از جمله کشورهای مسلمان از دست بدهد، از سوی دیگر موجب اعتراضات شدیدی نیز در مقابل سیاست های آمریکا و آزادی هایی از این دست شد.

با این وجود از آنجا که گوگل تاکنون از حذف این فیلم از پایگاه یوتیوب خودداری کرده است، دسترسی به وب‌گاه یوتیوب در چند کشور از جمله ایران، لیبی، افغانستان، سودان، پاکستان و بنگلادش و ... مسدود شده است. احتمال مسدود شدن این پایگاه در روسیه و عربستان سعودی نیز وجود دارد.


برای مشاهده عکس در اندازه واقعی کلیک کنید.




برای مشاهده عکس در اندازه واقعی کلیک کنید.




برای مشاهده عکس در اندازه واقعی کلیک کنید.



برای مشاهده عکس در اندازه واقعی کلیک کنید.



برای مشاهده عکس در اندازه واقعی کلیک کنید.



برای مشاهده عکس در اندازه واقعی کلیک کنید.



آمار و ارقامی از یوتیوب :

بر اساس واپسین رتبه‌بندی وب‌گاه الکسا اینترنت، یوتیوب سومین وب‌گاه پربازدید جهان پس از فیس‌بوک و گوگل است. در هر روز حدود ۱۰۰ میلیون فیلم در یوتیوب بازدید می‌شود. ویدئوی چارلی انگشت منو گاز گرفت پربازدید ترین ویدئوی یوتیوب است که در ماه مه سال ۲۰۱۱ بیش از ۳۷۵ میلیون بار بازدید شد.

مجلهٔ وال استریت ژورنال در شهریور ۱۳۸۵ آمار و ارقامی از یوتیوب اعلام کرد:

۷۰% کاربران یوتیوب آمریکایی هستند و نیمی از آنان زیر ۲۰ سال می‌باشند.

پیرترین کاربر یوتیوب یک مرد ۷۹ سالهٔ انگلیسی است که در مقابل رایانه‌اش می‌نشیند و از خاطرات جنگ جهانی دوم سخن می‌گوید.

آقای کریستی لیج استوارت حدود ۲۰۰ ویدیو در یوتیوب بارگذاری کرده‌است (بیشترین مقدار).

کلّ زمانی که مردم صرف تماشای یوتیوب کرده‌اند، برابر با ۹۳۰۵ سال خواهد بود.

تخمین زده می‌شود تعداد ویدیوهای یوتیوب ۱۰۰ میلیون عدد باشد.

هر روز 65.000 ویدیو در یوتیوب بارگذاری می‌شوند.

بنا بر آمار تا ماه نوامبر ۲۰۱۰، در هر ۶۰ ثانیه، ۱۳ ساعت فیلم در یوتیوب بارگذاری می‌شود.

درآمد یوتیوب در هر روز حدود ۱ میلیون دلار است.