آيا مي‌دانيد لعان چيست؟ و چگونه حاصل مي‌شود؟ يا اينكه ازدواج در حالت احرام چه شرايطي دارد؟ قانون مدني در اين موارد به تبعيت از شرع مقدس ملاحظات و قواعدي را بنا نهاده است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، لعان در لغت به معنی ناسزا گفتن و نفرین کردن به یکدیگر است و در اصطلاح حقوقی آن است که زن و شوهر با سوگندهای ویژه‌ای یکدیگر را تخطئه کنند.

لعان هنگامی تحقق می‌یابد که شوهر به زن نسبت زنا دهد، یا فرزندی را که زن به دنیا آورده است از خود نفی کند.
در این صورت زوجین نزد حاکم شرع حضور می‌یابند و مرد چهار بار سوگند یاد می‌کند که راست می‌گوید و بار پنجم می‌گوید: لعنت خدا بر من اگر دروغگو باشم. آن گاه زن چهار بار سوگند می‌خورد که مرد دروغ می‌گوید، سپس می‌گوید: خشم خدا بر من اگر او راست گفته باشد. پس از انجام این مراسم زن همیشه به شوهر حرام می‌گردد و فرزند مورد لعان هم به شوهر ملحق نخواهد شد.
تفریقی که با لعان حاصل می شود، موجب حرمت ابدی است.


احرام

احرام نيز در لغت به معنی منع و حرام کردن است و در اصطلاح فقهی حالتی است که زائر خانه خدا با انجام تشریفات مذهبی و پوشیدن جامه خاصی که نشانه آغاز اعمال حج است پیدا می کند و او را در این حالت محرم گویند.
محرم از پاره‌ای اعمال که او را از سیر به سوی حق باز می دارد از جمله نکاح، منع شده است. هرگاه کسی درحال احرام ازدواج کند، عقد باطل است و اگر علم به حرمت نکاح داشته باشد، بعدها هم نمی تواند با طرف دیگر ازدواج کند و به تعبیر دیگر، ازدواج بین آنان حرام موبد خواهد شد.

ماده 1053 قانون مدنی در این زمینه می گوید:« عقد در حال احرام باطل است و با علم به حرمت موجب حرمت ابدی است».





منبع : وبسایت رسمی مهدی پیروزی