ايران شگفت‌انگيزترين کشور در المپيک لندن

نتايج تحقيق علمي يکي از محققان نيوزيلندي در خصوص انتظارات از کسب مدال توسط کشورهاي مختلف در المپيک لندن نشان داد که ايران فراتر از حد انتظار ظاهر شده است.


به نقل از اسکوپ، دکتر ميشل نيلور، از دانشگاه اقتصاد و بودجه نيوزيلند جدولي از مدال‌هاي المپيک تهيه کرده و بر اساس 4 فاکتور اصلي الگوي رياضي پيشرفت کشورها در المپيک و فراتر از حد انتظار ظاهر شدن آنها را بررسي کرده است.

فاکتورهايي همچون جمعيت، درآمد سرانه مردم و حمايت مالي از ورزشکاران در اين محاسبات نقش داشته‌اند.

بر اين اساس ايران با کسب 12 مدال 300 درصد فراتر از حد انتظار ظاهر شد و نيوزيلند با کسب 13 مدال و 5/162 درصد پيشرفت در مکان دوم قرار گرفت. اين به اين معنا است که کشورهايي مانند جامائيکا، بريتانيا، چين و آمريکا در اين رده‌بندي در مکان‌هاي پايين‌تر قرار دارند.

دکتر نيلور اعلام کرد که از متوسط پيش‌بيني‌ها که توسط الگوهاي بسيار دقيقي محاسبه شده‌اند،‌ براي پيش‌بيني مدال‌هاي هر کشور و ترسيم اين جدول استفاده کرده است.

وي توضيح داد: الگوهاي اندرو برنارد از مدرسه تجارت دارتموث تاک و دنيل جانسون از کالج کلرادو نشان داده‌اند که از 95 درصد دقت برخوردار هستند. الگوي برنارد از وزن‌گذاري برابر براي جمعيت و توليد ناخالص ملي استفاده مي‌کند و سپس نتايج قبلي کشور مورد نظر در المپيک‌هاي قبلي را نيز به آن اضافه مي‌کند.

الگوي جانسون به صورتي نسبي اين فاکتورها را وزن‌گذاري مي‌کند و همچنين از فاکتورهايي مثل کشورهاي همسايه و فاکتورهاي مختص آن کشور نيز استفاده مي‌کند. عواملي چون آب و هوا و... نيز در اين الگو دخيل هستند.

با توجه به آنچه توضيح داده شد، در پيش‌بيني‌هاي مختلف از تعداد مدال‌هاي کشورها در المپيک، برنارد هيچ پيش بيني مدالي براي ايران نکرده، جانسون 5 مدال، گلدمن 3 مدال و نيلور نيز مدالي را براي ايران پيش‌بيني نکردند تا متوسط پيش‌بيني مدال براي ايران برابر با 4 باشد. با کسب 12 مدال توسط کاروان ايران در المپيک ايران 300 درصد بالاتر از حد انتظار ظاهر شد و رتبه اول اين رده‌بندي را به خود اختصاص داد. نيوزيلند با 5/162 درصد و جامائيکا با 2/141 درصد در رده‌هاي بعدي قرار گرفتند.