در اين شرايط چطور مي‌توان به سرعت نيروي خود را تقويت كرد؟آيا راه هاي ديگري جز مصرف دارو وجوددارد؟ بله راه‌هاي طبيعي هم براي افزايش سطح انرژي وجود دارد.


حتما براي شما هم اتفاق افتاده كه هر روز صبح را پر انرژي شروع كرده و تمام كارهاي منزل و محيط كار را به خوبي انجام داده باشيد بعد ناهار را در منزل يا پشت ميز اداره ميل كنيد و دوباره بخواهيد برنامه كاري خود را دنبال كنيد،اما در ساعت 2 بعد از ظهر حس ‌كنيد تمركزتان كم شده و شديدا دلتان مي‌خواهد چرت بزنيد.
به‌نظر مي‌رسد احساس خستگي به ريتم طبيعي و تنظيم بدن مربوط باشد.بسياري از مردم حدود ساعت 2 تا3 بعد از ظهر احساس خواب آلودگي مي‌كنند.در بعضي فرهنگ‌ها خواب نيمروز وجود دارد و افراد معتقدند بعد از آن قدرت بازدهي آنها بيشتر مي‌شود.

متخصصان معتقدند در خواب آلودگي نيمروز همان اتفاقي مي‌افتد كه درست قبل از خواب شب مي‌بينيم؛يعني دماي مركزي بدن افت مي‌كند و به مغز پيغام مي‌دهد كه هورمون ملاتونين را ترشح كند.درست همين اتفاق در مقياس كوچك در ساعت 2 تا 4 بعد از ظهر رخ مي‌دهد و مغز احساس خواب آلودگي را تجربه مي‌كند.البته همه تقصيرها را نبايد بر گردن ريتم دروني بدن انداخت.درست است كه شما توسط اين ريتم خواب‌آلوده مي‌شويد اما عادات غذاخوردن شما هم خستگي ايجاد مي‌كند طوري كه ميزان انرژي دريافتي با روندي صعودي زياد مي‌شود. متأسفانه اكثر مردم در آغاز روز سوخت كافي به بدنشان نمي‌رسانند.

اگر اغلب بعد ازظهرها احساس سستي و كسالت مي‌كنيد اين سؤالات را از خودتان بپرسيد: آيا صبحانه خورده‌ام؟ چه خورده‌ام؟ (يك فنجان چاي صبحانه به حساب نمي‌آيد) ناهار چه خورده‌ام؟ فست فود يا پيراشكي و هله هوله؟! پاسخ شما مشخص مي‌كند مشكل كار كجاست.
يك فنجان چاي يا قهوه براي صبحانه و يك تكه شكلات براي ناهار ممكن است انرژي شروع و ادامه كار را فراهم كند اما سوخت طولاني مدتي كه در طول روز به آن احتياج داريد،تامين نمي‌كند و تاثير آنها كوتاه مدت است.




غذاهايي كه انرژي را تقويت مي‌كنند:
* براي اينكه به خواب آلودگي و كسالت نيمروز دچار نشويد اولين اقدام صرف صبحانه‌اي با كيفيت بالاست.اكثر آدم‌ها در اين مورد براي بچه‌ها موعظه و سخنراني مي‌كنند اما خودشان رعايت نمي‌كنند.مقدار انرژي دريافتي در صبحانه براي خانم‌ها 300 تا 400 كالري و در آقايان حدود 500 كالري است.



براي صبحانه اين منوها پيشنهاد مي‌شود:
1 - غذاهايي كه از غلات (گندم، جو و..) تهيه شده و با شير مصرف مي‌شوند كه البته شير بايد كم چرب باشد.

2 - نان سبوس دار،كره بادام‌زميني و موز

3 - كلوچه‌خانگي، املت، نان و پنير كم چرب

4 - يك ليوان آبميوه يا يك عدد ميوه تازه هم پيشنهاد خوبي است.