برای جلوگیری از تبعیض و رفع ابهامات در جهت پذیرش دانشجور دکتری پولی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی و تحقیقاتی با برگزاری آزمون دکتری در همین راستا یا آزمون دکتری نیمه متمرکز سراسری سازمان سنجش مجازند از ظرفیت مازاد بر سهمیه آموزش رایگان خود و یا ظرفیتهای جدیدی که ایجاد میکنند، بر اساس قیمت تمام شده یا توافقی با بخش غیردولتی و با تأیید هیأت امناء در مقاطع مختلف دانشجو بپذیرند و منابع مالی دریافتی را حسب مورد پس از واریز به خزانه کل به حساب درآمدهای اختصاصی منظور کنند. پذیرش دکتری پولی
دانشجویان دکتری پولی باید از طریق آزمون دکتری سراسری نیمه متمرکز به دانشگاه راه یابند و بر این اساس پردیسهای دانشگاهی شکل گرفت که دانشگاههای بزرگ کشور می توانند پس از دریافت مجوز از وزارت علوم نسبت به ایجاد پردیسی خارج از سایت اصلی دانشگاه به منظور ایجاد فضای آموزشی و پژوهشی اقدام کنند.البته هر دانشگاهی هم نمی تواند پردیس ایجاد نماید.
دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی و تحقیقاتی از طرف وزارت علوم ملزم به پذیرش دانشجوی دکتری پولی از طریق آزمون نیمه متمرکز دکتری و آزمونی که خود دانشگاه ها برای این دانشجویان برگزار می کنند، می باشند.
مدرک دانشجویان دکتری پولی معادل مدرک دانشگاههای تهران یا سایر دانشگاههای معتبر است و این عده تنها با صرف هزینه دانشجو می شوند، دانشجویان دکتری پولی همپای دانشجویانی که از طریق کنکور سراسری وارد دانشگاه می شوند زحمت می کشند چون نه تنها مازاد بر ظرفیت به شمار می آیند و ظرفیت اصلی دانشگاه نیستند بلکه علاوه بر شرکت در کنکور دکتری باید هزینه هم پرداخت کنند.
ظرفیت دکتری پولی
پذیرش این عده از دانشجویان بر اساس ۵۰ درصد تکمیل کل پتانسیل و ظرفیت درسی در رشته است و هیچ تبعیضی میان مدرک دکتری دانشجویان پولی و دانشجویانی که از طریق کنکور وارد می شوند از سوی مسئولان آموزش عالی کشور قائل نشده است.