آزمایشی که توسط کمپانی الی لیلی و شرکاء ساخته شده و می تواند وجود پروتیین هایی در مغز که با بروز بیماری آلزایمر مربوط است را ردیابی نماید توسط سازمان غذا و دار [ی ایالات متحده آمریکا – اف.دی.ای.] مورد تایید قرار گرفت.

این ابزار به پزشکان امکان می دهد تا با پدیداری اولین نشانه های مشکلات حافظه ای در بیماران آلزایمر را پیش تر و دقیق تر از گذشته ردیابی کنند.

این آزمایش به صورت بالقوه می تواند کمک بزرگی به درمان و ساخت داروهایی ضد این بیماری باشد.


آزمایش یاد شده از ماده شیمیایی به نام فلوربتاپیر، که با نام تجاری آمیوید شناخته شده است، استفاده می کند، و عامل رادیواکتیوی است که دسته های ماده چسبناکی به نام امیلوید را علامت می گذارد.

پروتیین های امیلوید نشانگرهای بیماری آلزایمر به شمار می آید.

آنگاه، این ماده شمیایی، که هر مصرف (دوز) آن حدود 1,600 دلار هزینه دارد، توسط روش تصویر برداری پوزیشن امیشن توماگرافی، که همچنین به نام پویش (اسکن) پت شناخته می شود، ردیابی می گردد.


برای بیمارانی که از پیش نشانه های کاهش توان شناختی را بروز داده اند، نتیجه مثبت این پویش چنین القا می کند که جرم (پلاک) های امیلوید به میزان معتدل تا مکرر در مغز وجود دارد، که این خود در همسویی با [تشخیص] بیماری آلزایمر می باشد.

به گفته دانیل اسکورونسکی، که این عامل را ساخت و ریاست توسعه جهانی امیوید را در شرکت لیلی بر عهده دارد،

اگر پویش منفی بود، به این معنا است که دسته یا دسته های امیلوید وجود ندارد، [که در مقابل] "این [خود] به پزشکان چنین سرنخ می دهد که احتمال اندکی وجود دارد که بیماری الزایمر سبب بروز آن نشانه ها (عوارض) باشد."

در این حالت، پزشکان می توانند در جستجوی علت های دیگری برای کاهش توان حافظه در چنین بیمارانی باشند – علت هایی که می تواند تشخیص ها و درمان های دیگری داشته باشد.

این عامل تصویربرداری نمی تواند برای تشخیص بیماری آلزایمر در کسانی استفاده شود که دچار اختلال حافظه نیستند چرا که وجود امیلوید در مغز به تنهایی نشانگر آن نیست که فرد آلزایمر دارد.