بخت داوران ما در سال 90 همچون رخت‌شان سياه بود؛ هر چند مدت‌هاست که آن‌ها ديگر رخت سياه نمی پوشند و لباس‌های رنگين بر تن می کنند.


گل:داوران فوتبال ایران سال پر فراز و نشیبی را سپری کردند. هر هفته برنامه 90 سرشار از سوژه‌هایی بود که داوران نقش اول آن را برعهده داشتند. به نظر می‌رسد بخت داوران ما در سال 90 همچون رخت‌شان سیاه بود؛ هر چند مدت‌هاست که آن‌ها دیگر رخت سیاه نمی‌پوشند و لباس‌های رنگین بر تن می‌کنند.






در اکثر جنجال‌های سال 1390 می‌شد رد پای یک داور را یافت. برای یکی پنالتی نگرفته بودند و دیگری از اخراج ناحق بازیکنش شکایت داشت. در زیر نگاهی داریم به مهم‌ترین سوتی‌های داوران در سال 1390
سوتی سال:
مانور کمیته داوران در ماجرای کتک خوردن حمید غمزه، کمک‌داور بازی تراکتورسازی و نفت تهران در پمپ‌بنزینی در اطراف تبریز در حالی که با وجود دوربین‌های متعدد مدار بسته در آن مکان هیچ‌گونه تصویر ثبت‌شده‌ای از آن منتشر نشده بود، برای کمیته داوران تبدیل به یک پروژه شکست‌خورده شد. مطمئنا وقتی که سخنگوی کمیته داوران با آب و تاب این خبر را منتشر می‌کرد هیچ‌وقت فکر دوربین‌های مداربسته را نمی‌کرد. سوتی کمیته داوران باعث شد تا اس‌ام‌اس‌های زیادی در این مورد روانه تلفن‌های همراه شود.

سوت سال:
پنالتی اشتباهی که محسن ترکی در بازی تراکتور و استقلال گرفت بدون شک نه‌تنها او را کاندیدای زرشک طلایی سوت سال، که این جایزه را نیز با شایستگی به او تقدیم خواهد کرد. سوتی ترکی باعث شد تا یکی از نمایندگان مجلس پیشنهاد دهد عسگری را به فدراسیون فوتبال راه ندهند.

گاف سال:
اواخر آذرماه امسال بود که کنفدراسیون فوتبال آسیا در نامه‌ای از کمیته داوران ما خواسته بود تا یک داور بازنشسته و بالای 45 سال را جهت حضور در دوره تربیت مدرس بدنسازی به این کنفدراسیون معرفی کند. کمیته داوران ایران هم در یک اقدام عجیب محمود رفیعی را که در حال حاضر مشغول به فعالیت است و حائز شرایط سنی مورد نظر نبود معرفی کرد. ای‌اف‌سی نیز با حضور این داور 44ساله مخالفت کرد تا عملا یک سهمیه ما بسوزد. گویا کمیته داوران فراموش کرده بود نگاهی به شناسنامه محمودخان بیاندازد.
دسته گل سال:
شاید عجیب باشد که در این پرونده نامی از رضا غیاثی برده نشد. همان کسی که همیشه سخنانش با جنجال همراه بوده است. اما ترجیح دادیم نام ایشان حسن ختام پرونده مذکور باشد. در روزهای تحریم بانکی کشورهای اروپایی در حالی که مسئولان اقتصادی از بی‌اثر بودن این تحریم‌ها بر اقتصاد کشور سخن می‌راندند این رضا غیاثی بود که در مصاحبه‌ای اعلام کرد تحریم‌ها بر روی داوران ما اثرگذار بوده و متاسفانه پول داوران ما از بازی‌های بین‌المللی به حساب‌شان واریز نشده. این جمله جناب کارشناس دستاویزی برای منتقدین معاند شد تا با استناد به گفته‌های مرد پرحاشیه کمیته داوران از اثر گذاشتن تحریم بر روی داوران نیز خبر دهند.