ارزیابی جامعه اطلاعاتی آمریکا از تهدیدات جهانی توسط "جیمز کلپر" رئیس اطلاعات ملی آمریکا در تاریخ 16 فوریه 2012 برای تحویل به کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا آماده شد و به طور مشروح به عوامل دولتی و غیر دولتی، تحولات سیاسی، اقتصادی و نظامی و گرایشات فراملی پرداخته که همه آنها بر چشم انداز راهبردی و تاکتیکی آمریکا اثر گذار است.
به گزارش پاينا، در بخش دیگری این ارزیابی با عنوان تهدیدات سایبری؛ نگرانی در حال تکامل و راهبردی آمده است:
گرایشات عمده
تهدیدات سایر نگرانی حساس ملی و امنیتی برای اقتصاد محسوب می شود زیرا پیشرفت های مداوم و رشد اتکا به فناوری اطلاعات را شاهدیم به گونه ای که تقریبا همه جنبه های جامعه ای مدرن را تحت تأثیر خود قرار داده است. جمع آ وری داده ها، پردازش، ذخیره و انتقال آنها به حد اعلی رسیده است. به مدد مشوق های بازار، ابداعات در کاربری این ابزارها از سرعت در ابداعات امنیتی پیشی گرفته و نه بخش عمومی و نه بخش خصوصی در اجرای تدابیر امنیتی موجود موفق عمل نکرده اند.
اثر این تکامل نه فقط از نظر گستره و ماهیت رخدادهای امنیت سایبری مورد بررسی قرار می گیرد، بلکه طیف بازیگران و اهداف نیز در آن اهمیت می یابد. در سال گذشته ما شاهد افزایش وسعت و پیچیدگی عملیات شبکه رایانه ای از سوی بازیگران دولتی و غیردولتی بوده ایم.
در میان بازیگران دولتی، چین و روسیه مایه نگرانی خاص هستند. همانگونه که در گزارش دوسالانه جاسوسی اقتصادی ۲۰۱۱ ذکر شد، نهادهایی در این کشورها مسئول تجاوز غیرقانونی به شبکه های رایانه ای آمریکا و دزدی از اموال فکری آمریکا هستند.
بازیگران غیردولتی نیز مشغول ایفای نقش فزاینده در سیاست بین المللی و داخلی از طریق استفاده از فناوری های رسانه ای اجتماعی هستند. ما در حال حاضر مواجه با فضای سایبری هستیم که فناوری های در حال ظهور، سریع تر از توان دولتها توسعه یافته و اجرایی می شوند. این مورد را می توان در تلاش های به شکست انجامیده برای سانسور رسانه های اجتماعی حین انقلاب های بهار عربی ۲۰۱۱ در تونس، مصر و لیبی مشاهده کرد. گروه های هکر همچون آنونیموس و لولز سکیوریتی حملات منع توزیع خدمات و محوکردن وبسایت های دولتی را دنبال کردند. علنی شدن تجاوز به nasdaq و شبکه های صندوق بین المللی پول نشان دهنده آسیب پذیری بخش های کلیدی اقتصاد آمریکا و جهان خواهد بود.
چشم انداز
ارزیابی ما این است که cno احتمالا در سال هایآینده افزایش می یابد. دو چالش راهبردی عمده ما در خصوص تهدیدات سایبر عباتندر از: ۱- مشکل بودن تأمین به موقع، هشدار قابل اعمال تعقیب قانونی تهدیدات و وقایع سایبری، همچون شناسایی نقض های امنیتی در گذشته و حال نسبت دادن آنها به شکل قاطع و متمایز ساختن تجاوزها به منظور جاسوسی سایبری و حملات سایبری جهت اختلال و
۲- آسیب پذیری های به شدت پیچیده مرتبط با زنجیره تأمین it برای شبکه های آمریکایی. در هر دو مورد تعامل دولت آمریکا با مالکان بخش خصوصی و اپراتورهای زیرساخت های حساس، برای تسکین این تهدیدات ضروری است.