آلرژی غذایی، یكی از عوامل تحمل نکردن بعضی از غذاها در افراد، به خصوص كودكان است...
بعضی از این مواد حساسیتزا در كودكان، مغزها و مخصوصا گردو و بادامزمینی هستند و مادران باید بدانند كه اگر كودكشان به هر كدام از این موادغذایی حساسیت دارد، به غذا یا هر فرآوردهای هم كه با آنها تهیه شود، حساسیت خواهد داشت. مثلا اگر كودكی به بادام حساسیت دارد، نمیتواند حریره بادام را كه از بادام تهیهشده بخورد و باید فقط فرنی برایش تهیه کرد. البته بیشتر كودكان به بادام حساسیت ندارند و به دلیل روش تهیه حریره بادام، امکان بروز حساسیت کاسته میشود. در واقع علت ایجاد حساسیت، نوع پروتئینی است كه در یك ماده وجود دارد.
وقتی این پروتئین حرارت میبیند، ساختارش دچار تغییر میشود و ممكن است حساسیتزایی آن یا از بین برود یا خیلی كم شود. به همین دلیل وقتی غذاهای حساسیتزا پخته میشوند، حساسیت كمتری در افراد ایجاد میكنند. بادام هم با پخته شدن نه تنها خواص غذاییاش را از دست نمیدهد بلكه این خواص بیشتر هم میشود. نکتهمهم این است که حریره بادام باید با حرارت مناسب پخته شود و مرحله پخت بیش از حد طول نكشد. ممكن است بعضی از بادامها تلخ باشند بنابراین مادر باید مقدار كوچكی از هر بادام را امتحان و مزمزه كند تا اگر تلخ بود، از آن استفاده نكند. تلخی بادام به دلیل وجود مادهای به نام آمیگدالین است كه مضر نیست ولی اگر استفاده نشود، بهتر است.