-
مراقبتهای تغذیهای در بیماران پیوند کلیه
زمانی که بیماری کلیوی به مرحله نهایی خود میرسد و کلیهها عملکرد طبیعی خود را تقریبا به طور کامل از دست میدهند، بیماران باید تحت درمان با دیالیز و یا پیوند کلیه قرار گیرند. پیوند کلیه روشی است که طی آن یک کلیه سالم از فردی اهدا کننده، به بدن یک بیمار کلیوی پیوند زده میشود. در صورت موفقیت این عمل، بیمار صاحب کلیهای سالم و با عملکرد طبیعی خواهد شد و بنابراین قادر خواهد بود زندگی معمول خویش را ادامه دهد.
توصیههای تغذیهای در بیماران تحت درمان با پیوند کلیه
- در صورت موفقیت عمل پیوند کلیه و پس از طی دوران نقاهت، این بیماران قادر خواهند بود که رژیم غذایی تقریبا معمول را تحت نظر پزشک معالج و متخصص تغذیه در پیش گیرند.
- لازم است تعداد وعدههای غذایی این بیماران افزایش و حجم هر وعده کاهش یابد.
- به دلیل مصرف طولانی داروهای استروئیدی پس از پیوند کلیه، ضروری است که مصرف قند و شکر و غذاهای حاوی آنها مانند انواع شیرینی، مربا، شربت، نوشابه و امثالهم، مصرف نمک و غذاهای حاوی آن مانند سویس، کالباس، چیپس، خیارشور، غذاهای کنسروی و مانند اینها و همچنین مواد غذایی پرچرب به ویژه غذاهای حاوی چربیهای اشباع (مانند چربی گوشت، کره و خامه) در این بیماران محدود شود.
- محدودیت سدیم و پتاسیم از طریق مصرف کمتر غذاهای پرسدیم و پرپتاسیم، در صورت نیاز اعمال خواهد شد.
نویسنده: فريد نوبخت حقيقي
من همچنان بی امضاء
برچسب برای این موضوع
مجوز های ارسال و ویرایش
- شما نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
- شما نمی توانید به پست ها پاسخ دهید
- شما strong>نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
- شما نمی توانید پست های خود را ویرایش کنید
-
قوانین انجمن