غریزه پرخاشگری معطوف به درون است اگر خشم انسان برانگیخته شود و فرد نتواند آن را در چارچوب تفكر، تدین و تقوی كنترل كند، معطوف به بیرون می‌شود و رفتاری را ایجاد می‌كند كه در نهایت منتهی به آسیب زدن به دیگران می‌شود. جنایت‌های خانوادگی معمولا‌ در خانواده‌های ناسالم و فاقد حریم‌های روانی و بی‌توجه به قوانین و مقررات رخ می‌دهد.
در این خانواده‌ها میل زندگی و میل جنسی در مسیر درستی هدایت نشده است به همین خاطر عمل تخریبی آسیب رساندن به دیگران انجام می‌شود. افرادی كه مرتكب این قتل‌ها می‌شوند عمدتا از فقر اقتصادی، هوش پایین، شخصیت بیمار و... رنج می‌برند.
وقتی تمامی این عوامل كنار یكدیگر قرار می‌گیرند، باید در جایی خود را نشان داده و خارج شوند. بدین ترتیب می‌توان گفت افرادی كه چارچوب‌های درستی برای ارضای امیال خود ندارند احتمال خودتخریبی و دیگرتخریبی در آنها قوت می‌گیرد. نقشه قتل یك عضو خانواده چه از پیش تعیین شده و چه لحظه‌ای باشد، می‌تواند دلا‌یل و انگیزه‌های مختلفی از سوی عامل آن داشته باشد. به‌طور كلی می‌توان گفت افرادی كه به ‌طور شخصی و مستقیم برای از بین بردن عضو ناسازگار خانواده اقدام می‌كنند عمدتا اشخاصی هستند كه به منابع قدرت متصل نیستند و اعتمادی به قوانین ندارند، دچار اختلا‌لا‌ت شخصیت ضداجتماعی هستند و نقشه جنایت‌های خانوادگی معمولا‌ برای تقسیم مسوولیت ارتكاب جرم و از بین بردن احساس گناه و شرم طراحی می‌شود. عاملا‌ن این جنایت‌ها آموزش‌های اخلا‌قی لا‌زم را ندیده‌اند، ارزش‌ها را نمی‌شناسند، اعتماد بین فردی میانشان وجود ندارد، اعتماد به نفسشان ضعیف است، پاداش و تنبیه متناسب با رفتار دریافت نكرده‌اند، دچار اعتیاد و فقر هستند، سطح احساس گناه در آنها پایین است. برنامه‌ریزی و میل به زندگی در اولویت آنها قرار ندارد، در فضای كوچكی زندگی می‌كنند و تشخیص درستی از جرم ندارند. شاید هم چندین‌بار تجربه بازداشت داشته باشند