سال 2011 برای لژيونرهای فوتبال ايران سال خاطره انگيزی نبود.
تهران امروز: سال 2011 برای لژیونرهای فوتبال ایران سال خاطره انگیزی نبود. هرچند كشورهای عربی پس از یكی، دو سال مجددا به بازیكنان ایرانی روی خوش نشان دادند اما عمده بازیكنان ایرانی كه به امارات یا قطر رفتند چیزی غیر از پشیمانی و ناكامی به دست نیاوردند. جواد نكونام بدون رقیب و با فاصله موفقترین لژیونر فوتبال ایران است و حتی آن دسته از ملی پوشان ایرانی كه در شیخ نشینهای خلیجفارس توپ میزنند هم نتوانستهاند در تیمهایشان درخششی همپای نكونام داشته باشند. این در حالیست كه كشوری مثل ژاپن بیش از 10 لژیونر اروپایی دارد كه اكثرا از مهرههای ثابت تیمهایشان محسوب میشوند.
جواد نكونام: در سال 2011 به یكی از بازیكنان كلیدی اوساسونا تبدیل شد و در اكثر بازیهای این تیم به عنوان یكی از یازده مرد اصلی به میدان رفت. نكونام در مركز زمین نبض برنامههای تاكتیكی اوساسونا را در دست دارد و بازیكن كلیدی این تیم محسوب میشود. او به پنالتی زن اول تیم اسپانیایی تبدیل شده و تاكنون اتفاق نیفتاده كه پنالتیهای اوساسونا را از دست بدهد. غیبتهای نكونام در تركیب تیم ایالت پامپلونا اغلب به دلیل مصدومیتهای كوتاه مدت بود. در اواخر سال 2011 یكی از سایتهای خبری در خصوص بهترین بازیكن سال این باشگاه نظرسنجی كرد كه جواد نكونام با اختلافی قابل توجه این عنوان را به دست آورد. او بدون رقیب موفقترین لژیونر حال حاضر فوتبال ایران به شمار میرود.
مسعود شجاعی: مصدومیت طولانی مدت از ناحیه مچ پا باعث شد شجاعی سالی كابوس وار را در اسپانیا پشت سر بگذارد. او چند جراحی پشت سر هم را از سر گذارند و حتی در مقطعی گفته میشد احتمال دارد نتواند به دنیای فوتبال برگردد. شجاعی آرام آرام در حال تبدیل شدن به یكی از بازیكنان قابل اتكای اوساسونا بود كه آن مصدومیت بدموقع سراغش آمد. اخبار مربوط به مسعود شجاعی در سال 2011 اغلب به حضور او در كلینیكهای پزشكی و جراحیهای پی در پی مربوط میشد.
محمدرضا خلعتبری: انتقال این بازیكن به باشگاه متمول الغرافه قطر با سر و صدای زیادی انجام شد. در حالی كه بسیاری از تیمهای نامدار داخلی به دنبال جذب خلعتبری بودند او به پیشنهاد وسوسه انگیز تیم قطری پاسخ مثبت داد. خلعتبری اما در الغرافه فروغ چندانی نداشت و پس از مدت زمان كوتاهی از یك بازیكن ثابت به یك مهره تعویضی تبدیل شد. خلعتبری طی حضورش در تیم قطری تنها دو گل به ثمر رساند و در نهایت در نیم فصل از این تیم كنار گذاشته شد. او با این حال باز هم به فوتبال ایران برنگشت و این بار به پیشنهاد یك تیم كوچكتر عربی در امارات پاسخ مثبت داد. حضور مارادونا روی نیمكت مربیگری الوصل، خلعتبری را به كوچ به امارات ترغیب میكرد. او در لیگ امارات كه در قیاس با قطر كم فشارتر و با سطحی نازلتر دنبال میشود موفقتر ظاهر شد و با دوبار گلزنی و ارسال دو پاس گل نقش مهمی را در پیروزیهای اخیر تیم جدیدش ایفا كرده است.
هادی عقیلی: حضور در العربی قطر یك فصل كم دردسر و البته پردرآمد را برای مدافع ملی پوش ایرانی رقم زد و شیوخ عربی هم از به خدمت گرفتن عقیلی راضی به نظر میرسند. گلزنیهای عقیلی