بالا
 تعرفه تبلیغات




 دانلود نمونه سوالات نیمسال دوم 93-94 پیام نور

 دانلود نمونه سوالات آزمونهای مختلف فراگیر پیام نور

نمایش نتایج: از شماره 1 تا 2 از مجموع 2

موضوع: صنعت توريسم

  1. #1
    Borna66 آواتار ها
    • 55,397
    مدير بازنشسته

    عنوان کاربری
    مدير بازنشسته
    تاریخ عضویت
    Mar 2009
    محل تحصیل
    خيام-سهراب
    شغل , تخصص
    طراح و تحلیل گر حرفه ای وب
    رشته تحصیلی
    مهندسي نرم افزار
    راه های ارتباطی

    Fileupload صنعت توريسم

    مقدمه
    1

    «قل سيروا في الارض فانظروا كيف بداء الخلق ثم الله ينشي النشاء الاخرة ان الله علي كل شي قدير»
    اي رسول به مردم بگو كه در زمين سير كنيد و بنگريد كه خدا چگونه آفرينش را آغاز كرد و سپس خداوند جهان آخرت را ايجاد خواهد كرد كه خداوند به همه چيز قادر و توانا است .
    حركت و سفر به منظور ديدن پديده هاي ناشناخته و سرزمين هاي مختلف و مناظر جذاب طبيعت در نهاد انساني نهفته است . از ديرباز همواره گروههايي از انسان ها به خاطر ديدار بلادي ديگر و آشنايي با اقوام وجوامع مختلف بشري و ديدار مناطق جذاب و دلفريب طبيعت و نيز دادوستد كالاهاي مختلف رنج سفر را بر خود هموار نمودند و با وجود خطرات مختلفي كه زندگي و مال آنها را تهديد مي كرد راهي مناطق ديگر دور و نزديك مي گرديدند .
    بسياري از ستارگان پر فروغ دانش بشريت به منظور دسترسي به معارف عالي و سر چشمه لايزال حقيقت از سر و جان مي گذشتند و رنجها و سختي هايي مي كشيدند و راهي سفر مي گرديدند . در طول تاريخ گروههايي از طالبان علم براي راه يابي به دانش مرارت هاي فراواني را متحمل مي گرديدند تا بتوانند افق هاي دوردست را بپيمايند و از محضر عالمان و رجال دانش بهره بگيرند و به كشف رموز خلقت نائل آيند و بر اساس همين دستاوردها و موفقيت ها بود كه سرزميني جديدي كشف گرديد و دايره داد و ستد ها گسترش يافت و روستاها و شهرها و راهها و مراكز تجمعات انساني از رونق بيشتري برخوردار گشت . اين گونه مسافرت ها تا انقلاب صنعتي اروپا به همين انگيزه ها ادامه داشت ، اما پس از شكل گيري انقلاب صنعتي اروپا و ايجاد دگرگوني ها و تحولات عظيم در 1- سوره عنكبوت آيه 19

    بسياري از زمينه ها ، مقدمات شكل گيري صنعت توريسم فراهم گشت .
    1

    2

    صنعت توريسم علاوه بر اشتغال و در آمد زدايي و ارتقا سطح فرهنگ به مثابه پلي قلمداد مي گردد كه انسان ها و مليت هاي گوناگون را به يكديگر ارتباط مي دهند و موجبات استحكام و پيوند هاي اجتماعي ملل را فراهم مي ساخته و در بسط و گسترش روابط بين المللي و بر قراري صلح جهاني نيز سهم به سزايي را ايفا مي كند . كشور هاي مختلف جهان در سال 1996 ميلادي 423 ميليارد دلار از قبل صنعت توريسم درآمد داشته و در همين سال 595 ميليون نفر جهان گرد به كشور هاي مختلف جهان مسافرت نموده اند . به گفته آقاي آنتونيوساويگناك دبير كل سازمان جهاني توريسم يا همان w.t.o صنعت توريسم در سال 2007 به عظيم ترين صنايع مبدل خواهد گرديد و در حدود 660 ميليون نفر توريست از كشور هاي مختلف بازديد خواهند نمود . با توجه به اهميت جهاني اين صنعت بدون ترديد كشور ما با توجه به وجود جاذبه هاي متنوع طبيعي و چشم اندازهاي زيباي جغرافيايي و ميراث هاي عظيم تاريخي و مراقد متبركه زيارتي و سياحتي و آثار بديع و با شكوه هنري ، داراي جايگاه ويژه اي است كه در اثر توجه و بذل عنايت بيشتر مي تواند به يكي از قطب هاي بزرگ توريستي تبديل گردد و ميليون ها جهانگرد شايق را به طرف اين مرز و بوم بكشاند .
    فروردين 85

    از آنجايي كه در گذران اوقات فراغت از يك سو انسان و از سوي ديگر محيطي كه انسان اوقات فراغت خود را در آن سپري مي كند ، وجود دارد و دانش جغرافيا هم به مطالعه رابطه و تأثيرات متقابل انسان و محيط مي پردازد ، بنابراين گذران اوقات فراغت از جمله مباحثي است كه در دانش جغرافيا مورد مطالعه قرار مي گيرد .
    مفهوم جهانگردي
    هنگامي كه صفحات تاريخ را ورق مي زنيم به انسان هاي جسور و بي باك و انديشمندي برخورد مي نماييم كه به منظور آشنايي با اقوام و ملل گوناگون و افزايش آگاهي هاي خود و نيز مقاصد ماجراجويانه رنج و مرارت سفر را بر خود هموار نمودند و راهي سفرهاي دور و نزديك گرديدند. اهدافي كه اين بزرگان و ماجراجويان در پي آن بودند با مقاصدي كه جهان گردان امروز در پي آن مي باشند كاملاً متفاوت مي باشد . توريست هاي امروزي براي گذران اوقات فراغت و استراحت ، زيارت و سياحت ، تفريح و تفرج ، آشنايي با ساير فرهنگ ها و سرزمين ها و نيز ديدار از ميراث هاي فرهنگي وتاريخي عازم بلاد ديگر مي گردند . با وجود آن حركت هاي جهان گردي را از دير باز « از سال 776 ق.م » يعني از برگزاري نخستين المپيك يونان به خاطر داريم اما تحول را در اين صنعت در دهه هاي اخير شاهد هستيم .
    لغت توريسم در لغت توريسم به معناي سياحت در داخل يك كشوريا كشورهاي خارجي است ، در حالي كه جهانگردي در فارسي به معناي جهان را گذاشتن و سير آفاق كردن معني مي دهد و سفرهاي داخلي را در بر نمي گيرد . در زبان فارسي كلمه سياح در گذشته به كساني گفته مي شده كه با هدفي و منظور مشخصي دست به سفر مي زنند مانند ناصرخسرو و سعدي و اين واژه در زبان فارسي تا نيمه اول قرن بيستم در معناي فوق بكار مي رفت تا آنكه واژه جهان گرد و جهانگردي جاي آن را گرفت . اصطلاح توريست يا همان جهان گرد معمول شد كه از همان زمان توريسم به معناي مسافرت ها گفته مي شد كه هدف آن استراحت ، گردش و سرگرمي و آشنايي مردم بود نه كسب درآمد و اشتغال به كار .در سال 1933 در يكي از نخستين كتبي كه در مورد جهان و جهانگردي انتشار يافت جهانگرد به كسي اطلاق شده است كه دو شرط درباره او مصداق داشته باشد . اول آن كه از محل اقامت خود براي مدت كمتر از يك سال دور بوده و دوم آنكه از محل جديد كسب درآمد ننمايد .در سال 1936 در كتاب صنعت جهانگردي ، جهانگرد به عنوان فردي كه با هدف كاري غير از آنچه در وطن خود دارد به كشور هاي ديگر وارد شده و در آنجا بخشي از درآمد خود را هزينه مي كند .در سال 1937 در كميته ويژه اي كه جهت بررسي پاره اي از مسائل صنعت تشكيل گرديد مفهوم توريست به شرح ذيل تعريف مي گردد :
    1) افرادي كه يك دوره 24 ساعته يا بيش تر به يك كشور خارجي سفر مي كنند توريست خوانده مي شوند .
    2) افرادي كه در جهت خوشگذراني ، دلايل شخصي يا مسائل بهداشتي به مسافرت مي روند .
    3) افرادي كه براي شركت در كنفرانس ها مسافرت مي كنند .
    4) افرادي كه در جهت انجام كارهاي بازرگاني مسافرت مي كنند .
    5) افرادي كه به يك گردش دريايي مي روند .
    در سال 1963 كنفرانس جهاني توريسم در شهر رم برگزار گرديد و واژه توريسم را به شرح ذيل تعريف نمود :
    توريست كسي است كه به طور موقت مسافرت مي كند و در كشور مورد علاقه خود حداقل 24 ساعت اقامت مي يابد .در ضمن هدف از مسافرت خود را يكي از موارد زير انتخاب مي كند :
    1

    استفاده از تعطيلات ، مطالعه و تحقيق ، موارد مذهبي و ورزشي ، تجارت و امور بازرگاني ، مسائل خانوادگي ، مأموريت ، شركت در كنفرانس ها .
    2

    دكتر برنكر عضو انستيتوي جهانگردي وين در تعريف توريست مي نويسد : هنگامي كه تعدادي از افراد يك كشور به طور موقت محل اقامت خود را ترك نموده و به منظور گذراندن ايام تعطيل ، بازديد از آثار تاريخي ، شركت در مسابقات و كنفرانس ها ، ديدن اقوام و خويشان از نقطه اي به نقطه اي ديگر بروند ، جهانگردي آغاز مي گردد .
    سازمان(wto)جهان گردي را در قالب بازديد تعريف كرده است : بازديد كنندگان كساني هستند كه به كشور ديگري غير از كشور محل اقامت خود وارد مي شوند ، ومقصودي به غير از آن چه در كشور خود داشته اند پيگيري مي نمايند . اين گروه شامل جهانگردان و كساني كه به گشت هاي كوتاه تفريحي مي روند نيز مي گردد .
    اما در تعريف جهانگردي بايد كليه عواملي كه در جهانگردي اثر مي گذارند ، مد نظر قرار گيرند ، اين عوامل عبارتند از :
    الف ) جهانگرد
    ب ) عرضه كنند گان خدمات و كالاهايي كه مورد نياز جهانگردي .
    ج) دولت : سياست هاي دولتي در مورد جهانگردي
    د) جامعه ميزبان : فرهنگ لغت و تلقي ها ، جاذبه هاي جهانگردي
    جهان گردي ، تركيبي از فعاليت ها ، خدمات ، سياست ها ، خط مشي ها ، ضوابط ، فرهنگ ها و كالا هايي است كه براي تحقيق يك سفر سياحتي ضرورت دارد .
    گذشته تاريخي صنعت جهانگردي
    جهانگردي از دوران پيشين در برخي از ممالك رايج بوده و افراد و گروههاي خاصي به امر مسافرت مبادرت مي ورزيدند . در سرزمين هاي اروپايي از دير باز اشكال جهانگردي متداول بوده است . مسافرت هاي كاشفان ، سياحان ، ماجراجويان ، درويشان و قلندران كه گاهي با تهور و ماجراجويي انجام مي شد نيز حكايت از اشكال ديگري از جهانگردي را در دوران هاي پيشين مي نمايد كه گاهي چنين سفرهايي منجر به كشف سرزمين ها با راههاي تازه اعم از زمين و دريايي مي شد . از آن جمله اند : كريستف كلمب ، ماژلان واسكودوگاما و... . آن چه كه در اين ارتباط محقق است آن است كه اروپاييان در قرن 15 و 16 ميلادي به اكتشاف دريايي مهمي دست يافتند و پس از عبور از مغرب و جنوب آفريقا ، سر انجام به جنوب شرق آسيا راه يافتند 1

    سوابق تاريخي و معروفيت شهرها و جاذبه هاي مختلفي كه در آن ها وجود داشت انگيزه سفر نخستين مسافران تفريحي بوده است . در قرن هفدهم هجوم مسافران به فرانسه به جايي رسيد كه موجب شد شخصي به نام سن موريس در سال 1672 نشريه اي به نام راهنماي سفر به فرانسه منتشر نمايد . اين نشريه براي راهنمايي مسافراني نوشته شده بود كه براي بازديد و ستايش زيبايي هاي فرانسه و آموختن زبان و همين طور آشنايي با نحوه زندگي مردمان به اين كشور مي آمدند . به دنبال دگرگوني و تحولاتي كه در ساختار اجتماعي و اقتصادي اروپا در طي قرن 18 و 19 ناشي از انقلابات كشاورزي صنعتي روي داد ، به تدريج يك نوع مسافرت تفريحي براي استفاده از سواحل درياها و سرگرمي و استراحت ، جاي مسافرت هاي سنتي – آموزشي اشراف را گرفت و افرادي كه به اين منظور به ويژه در فرانسه مسافرت مي كردند ، توريست ناميده مي شدند . اين گونه مسافرت ها را اصطلاحاً مسافرت بزرگ مي گويند . از قرن 19 به بعد دگرگوني ها و تحولات گسترده اي در امر جابه جايي مسافران صورت پذيرفت . راه آهن ساخته شد . ساخته شدن راه آهن نقطه عطفي در تاريخچه مسافرت مي باشد .
    در اواسط قرن نوزدهم توريسم بين المللي تحت تأثير ايده هاي رمانتيك نقاشان و شاعران ، اعتلاي جديدي پيدا كرد كه به موازات آن گسترش كوهنوردي و تصورات ناشي از كشف ارتفاعات ناشناخته ابعاد تازه اي به جريان جهانگردي داد ، به طوري كه تحولات اخير منجر به پيدايش نخستين تشكيلات سازمان يافته جهانگردي شد .عموميت يافتن جهانگردي ابتدا در دهه دوم قرن بيستم بين كارمندان و سپس بعد از جنگ جهاني دوم در بين كارگران رواج يافت و به دنبال آن تأسيسات جهانگردي نيز در مناطق داراي جاذبه جهانگردي توسعه پيدا نمود . از اين رو ضرورت گذران اوقات فراغت و استراحت به عنوان يك نقش اساسي انسان ارزشي نظير ديگر نقش ها و وظايف اساسي دارد . دقيقاً از همين فلسفه علمي و اشغال فضاي ايفاي نقش فراغت ، آن را بيش از بيش و به مراتب قوي تر در حوزه عملكرد و بررسي دانش جغرافيا قرار داد .
    انگيزه ها و اهداف جهانگردان
    جهانگردان و توريست ها از بازديد ممالك ديگر اهداف و انگيزه هاي مختلفي دارند كه برخي از آنها به طور اجمال در سطور زير مورد بررسي قرار خواهند گرفت .
    1) اهداف ورزشي : در دنياي جهانگردي به گروههاي عظيم برخورد مي كنيم كه آنان از زواياي ورزشي مي نگرند . هدف آن ها از مسافرت به ديگر ديار ، سرگرمي و تفرج و ورزش است .
    2) اهداف فرهنگي : همواره در بين جهانگردان افرادي وجود دارند كه هدف آنان از سير و سفر شناخت فرهنگ ها و آداب و رسوم ملل ديگر مي باشند .
    3) زيارت اماكن مقدس و مذهبي : هر ساله ميليون ها نفر از جهانگردان جهت زيارت اماكن مقدسه خويش راهي ممالك ديگر مي شوند . اين قبيل جهانگردي كه نمونه بارز آن در مشرق زمين ديده مي شود از مشهور ترين انواع جهانگردي قابل رؤيت مي باشند .
    4) شناخت اماكن تاريخي : اماكن تاريخي و آثار باستاني ، موزه ها و ... از اماكني هستند كه هر ساله تعداد كثيري از جهان گردان را به طرف خود جذب مي نمايند و در ممالك مشرق زمين و كشور ايران قابل رؤيت مي باشد .
    5) 1

    اهداف تجاري و تخصصي : برخي از جهانگردان مايلند در كنگره هاي المپيادي تخصصي و نمايشگاههاي مصنوعات جديد شركت نمايند كه خود اين امرباعث شكل گيري نوع خاصي از جهانگردي مي گردد كه از اهميت خاصي برخوردار مي باشد .
    والنس اسميت جهانگردي را به 6 نوع به شرح ذيل تقسيم مي نمايد : 1 ) جهانگردي قومي 2) جهانگرد هنري 3) جهانگرد تاريخي 4) جهانگرد طبيعت گرا 5 ) جهانگردي تفريحي
    6) جهانگرد كاري
    طبقه بندي جهانگردان به شش گروه غير قابل تغيير نيست زيرا كه در اغلب موارد جهانگردان تركيبي از هدف ها را در ذهن داشته و با اين اهداف چندگانه مسافرت مي نمايند .
    توريسم و ارزش هاي اقتصادي در ممالك مختلف جهان
    جهانگردي در سنوات اخير از جهت اقتصادي و اشتغال و در آمد زايي مورد توجه خاص كشور ها قرار گرفته است : برابر اعلام w.t.t.c صنعت توريسم تا سال 2007 يكي از فعال ترين و پر درآمد ترين صنايع جهان خواهد بود و در سال 2007 قدرت و كارايي اين صنعت نسبت به زمان فعلي دو برابر مي شود و درآمدي بالغ بر 9700 ميليارد دلار به خود اختصاص مي دهد .
    اهميت جهانگردي
    الف ) اهميت اقتصادي : امروزه بسياري از كشور ها سعي مي كنند تا امكانات لازم جهت رشد و توسعه جهانگردي را در كشور خود بوجود بياورند . زيرا فعاليت هاي جهانگردي يكي از راههاي عمده كسب درآمد مي باشد . در كشور هاي در حال توسعه جهانگردي بالاترين منبع درآمد مهم حتي پس از درآمد هاي نفتي مي باشد به عنوان مثال در كشور هايي نظير مكزيك و مصر منافع حاصل از جهانگردي پس از صدور نفت رقم بالايي را به خود اختصاص داده است .
    جهانگردي از دو راه مي تواند به توسعه اقتصادي كشور ها بويژه كشور هاي كم درآمد كمك كند : 1) افزايش درآمد 2) ايجاد اشتغال
    1) وقتي جهانگردان به كشوري وارد مي شوند الزاما ً بايد هزينه هايي را در آن كشور بپردازند مثل هزينه غذا و هزينه محل اقامت در هتل و مهمانخانه ها ، هزينه تفريحات ، هزينه حمل و نقل در داخل آن كشور ، هزينه گشت ها و تورهاي داخلي و همچنين پولي كه بابت وروديه به موزه ها و بناهاي تاريخي و ساير وسايل مورد نياز خود خرج مي كنند . اين هزينه ها را جهانگردان با ارزي كه همراه آورده اند مي پردازند و در واقع مثل اين است كه خدمات و كالاهاي داخل كشور به كشور جهانگرد صادر شده باشد . به اين جريان اقتصادي كه از طريق جهانگردي حاصل مي شود « صادرات نامرئي » مي گويند .
    2) با توسعه فعاليت هاي جهانگردي زمينه براي ايجاد اشتغال فراهم مي شود و اين امر بخصوص براي كشور هايي كه با جمعيت جوان و متقاضي اشتغال روبرو هستند ميد است . با جلب جهانگرد به يك كشور ، بخش هاي ساختماني در زمينه ساختن هتل ها و رستوران ها فعاليت مي كنند . صنايع ساخت قايق هاي تفريحي ، توليد لوازم چادر و اردوگاه و لوازم ورزشي بيشتر مي شود . تعدا د افراد بيشتري به عنوان كارگر و كارمند در هتل ها ، رستوران ها ، مؤسسات و دفاتر مسافرتي ، گمرك و حمل و نقل مشغول به كار مي شوند. راهنمايان جهانگردي ، مراكز تهيه نقشه ها و بروشور هاي مختلف ، مراكز توليد صنايع دستي و فروشگاههاي عرضه كننده آن ، توليد و مسته بندي فرآورده هاي غذايي و... افزايش مي يابند . در بعضي از مناطق كه در فصل هاي معيني مثلاً تابستان با زمستان تعداد زيادي جهانگرد را به خود جلب مي كنند ، افراد محلي با ارائه خدماتي به جهانگردان نظير اجاره اتاق ، فروش مواد غذايي ، صنايع دستي ، و نظاير آن ، شغل دومي براي خود مي يابند .
    ب) اهميت فرهنگي : علاوه بر اهميت اقتصادي ، توسعه جهانگردي به تبادل فرهنگي ميان كشور ها كمك مي كند و بينش اجتماعي و تفاهم بين المللي افزايش مي يابد .




    فروشگاه نمونه سوالات پیام نور با پاسخنامه تستی و تشریحی



    دانلود رایگان نمونه سوالات دانشگاه پیام نور





    http://up.pnu-club.com/images/00ld7yux3ay3itvspd7n.png
    برای دانلود رایگان نمونه سوالات پیام نور با جوابهای تستی و تشریحی در مقطع نمونه سوالات کارشناسی ارشد پیام نور - نمونه سوالات پیام نور کارشناسی - نمونه سوالات پیام نور دکترا- نمونه سوالات آزمونهای فراگیر پیام نور( دانشپذیری)

    به ادرس زیر مراجعه کنید

    نمونه سوالات رایگان پیام نور




  2. #2
    Borna66 آواتار ها
    • 55,397
    مدير بازنشسته

    عنوان کاربری
    مدير بازنشسته
    تاریخ عضویت
    Mar 2009
    محل تحصیل
    خيام-سهراب
    شغل , تخصص
    طراح و تحلیل گر حرفه ای وب
    رشته تحصیلی
    مهندسي نرم افزار
    راه های ارتباطی

    پیش فرض

    توسعه شتاب زده صنعت توريسم
    در چند دهه اخير صنعت توريسم به شدت توسعه يافته است و آمار زير گوياي اين موضوع مي باشد كه در سال 1973 تعداد جهانگردان به 215 ميليون نفر بالغ گرديده و در سال 1990 يعني 17 سال بعد از اين ميزان به 428 ميليون نفر يعني به حدود دو برابر ازايش يافته است . شايان ذكر است كه در سال 1995 تعداد جهانگردان به بالاتر از 560 ميليون افزايش يافته است .توريسم با وجود تمامي جذابيت هاي طبيعي ، فرهنگي و باستاني نزديك به 4% بالغ مي گردد . در حالي كه در سال 1995 سهم خاورميانه از ميزان توريست افزايش يافته و ميزان ورود جهانگردان به اين منطقه 8/11% افزايش يافته است .
    از حيث جهانگردي و درآمد آن در اين سال كشور آمريكا در رأس كشورهاي جهان قرار گرفته و از حيث ميزان جهانگردان قاره اي اروپا مرتبه اول جهاني را به خود اختصاص داده است . با وجود آن كه آمريكا از جهت درآمد بيشترين ميزان درآمد جهانگردي را داشته است اما از جهت ميزان پذيرش جهانگردان با آهنگ منفي مواجه بوده است .
    مهم ترين كشور هاي توريستي از حيث كسب درآمد در اين سال شامل : 1) آمريكا 621/57 2) فرانسه 410/23 3) ايتاليا 521/20 4) اسپانيا 42519 5) اتريش 566/13 6) انگليس 451/13 7) آلمان 509/10 است كه در سال 1993 بر ميزان جهانگردان شرق آسيا و اقيانوس آرام و آفريقا افزوده شده و
    جمهوري خلق چين رشد چشمگيري را در اين سال و سال هاي 1994 و 1995 در زمينه ي ورود جهانگردان داشته است .
    عوامل مؤثر در توسعه توريسم
    در توسعه صنعت توريسم علل و عوامل چندي مؤثر هستند كه از آن جمله عبارت اند از : گسترش شهرنشيني ، توسعه ارتباطات و سهولت دسترسي ، توسعه دانش و فرهنگ عمومي ، اصلاح قوانين كار و بهبود شرايط كار ، افزايش سطح درآمد ها ، جاذبه هاي مذهبي و اماكن مذهبي ، امكانات و تسهيلات ، جاذبه هاي طبيعي ، ميراث هاي تاريخي ، فرهنگ و آداب و رسوم ، جاذبه هاي ورزشي
    گسترش شهرنشيني
    گسترش شهر نشيني از علل مهم شكل گيري جهانگردي قلمداد مي گردد . تكامل و تراكم شهرها ، تنگنا ها و محدوديت هاي خاصي را براي ساكنانش بوجود آورده و ادامه چنين روندي باعث مي گردد كه انسان ها به دنبال گريزگاهي باشند كه خود را براي مدتي از انقياد دست و پاگير زندگي شهري رها سازند و زماني را براي تفريح و تفرج و ترميم قواي تحليل رفته اختصاص دهند . ساكنان شهر ها به دلايل متعدد از جمله يكنواختي فيزيكي و فضايي شهر ها و بافت نامتجانس و مأنوس طبيعي آنها و نيز انواع اعصار گسيختگي ها و فشار هاي روحي و رواني و آلودگي هاي صوتي و زيست محيطي به اتخاز تصميماتي در زمينه گذران اوقات فراغت وادار مي گردد با توجه به اين كه در كشور هاي سرمايه داري مدت زمان استفاده از اوقات گذران فراغت از كار و بعد مسافت طي شده بوسيله افراد متناسب با امكانات مالي آنان است بنابراين انسان ها از اين بابت در سه گروه طبقه بندي جاي مي گيرند : براي انسان هايي كم درآمد اصولاً زمان استفاده از طبيعت و فضا محدود است و جز براي يكي ، دو روز ايام آخر هفته و يا چند هفته در سال نمي تواند در سفر باشد و استراحتي كند فقط بعضي از مشاغل به طور استثنايي در سال دو تا سه ماه تعطيلي دارند مانند فرهنگيان . محدوديت زماني از سويي و ضعف امكانات اقتصادي از ديگر سو بيان گر اين است كه چنين جمعيت هايي نمي توانند دورتر ازمحل كار و سكني تعطيلات خود را بگذرانند .
    توسعه روز افزون راهها و شبكه حمل و نقل و سهولت دسترسي
    حمل و نقل ازاجزاي توسعه توريسم قلمداد مي گردد هريك از وسايل حمل و نقل اعم از كشتي ، راه آهن ، اتوبوس و تاكسي به نوبه خود نقش ويژه اي را در توسعه توريسم ايفا مي نمايد . توسعه راه آهن به عنوان اولين حركت در جهت گسترش اين صنعت محسوب مي گردد شبكه هاي عظيم ترابري تسهيلات فراواني در امر جا به جايي مسافران فراهم كردند و نهايتاً با ظهور هواپيما در قرن بيستم كه از بزرگترين دست آورد هاي فنون بشري است شرايط حمل و نقل تغييرات بنيادين يافت . در حال حاضر بين شركت هاي مختلف هوايي بر سر جلب و جذب مسافر رقابت سرسختانه اي آغاز شده و هر يك از شركت ها تلاش مي نمايد با ارائه خدمات رفاهي و مناسب تر گوي سبقت را در خصوص جذب مشتريان از ديگران بربايد . هواپيماي چارتر و دربستي هر ساله هزاران هزار نفر را از نقطه اي به نقطه اي ديگر دنيا انتقال مي دهند . هر يك از اشكال حمل و نقل اعم از تاكسي ها و اتومبيل هاي ويژه جهانگردان و ترن ها و قطار ها و كشتي ها و قايق هاي مسافرتي و خطوط هوايي نقش ويژه اي را در صنعت جهانگردي به خود اختصاص مي دهد و بنابراين بايستس از بهترين تجهيزات رفاهي ممكنه و خدمات و نيروي انساني مدير و كارآمد برخورد دار باشند .
    ارتقا سطح فرهنگ عمومي
    بررسي آمار و ارقام در دهه هاي اخير نشانگر اين است كه به موازات رشد فرهنگي و ارتقا سطح آگاهي هاي مردم ، روند جريان هاي جهانگردي روند بيشتري يافته است . افزايش آگاهي انسان ها از جمله عواملي است كه بر حجم جريان هاي جهانگردي تأثير گذارده و آن را متحول نموده است . همچنين در اين جا ميتوان به ارضاء حس كنجكاوي آدمي اشاره نمود كه او را به دنبال دستيابي به سرزمين هاي تازه و آشنايي با فرهنگ و سنن اقوام و ملل ديگر به همگامي با جريان هاي مسافرتي واداشته و محركي در پيدايش اين گونه جريانات جهانگردي بوده است ، هر فرهنگي در برخورد با ديگر فرهنگ ها توانايي هاي خود را مي سنجد واصلي ترين ابزار براي رسيدن به اين نتيجه سياحت است . سياحت آدمي را با اقليم هاي تازه و انسان ها و فرهنگ هاي ديگر آشنا ساخته كه اين آشنايي مقدمه اي براي شناخت بيشتر انسان از خويش است .
    اصلاح قوانين و مقررات و بهبود شرايط كار
    اساساً تكامل جهانگردي از زماني آغاز گرديد كه كارگران و كارمندان خواستار تقليل ساعت كار و بهبود شرايط كار گرديدند ، تداوم مبارزات كارگري منجر به تدوين مقرراتي گرديد كه در پرتو آن قوانين كار به نفع طبقه كارگران و كارمندان تغيير يافت و ساعات كار تقليل يافت به گونه اي كه ساعات كار در يك صد سال قبل 70 ساعت بود امروز به مرز 35 ساعت كار در هفته كاهش پيدا كرده است . افزايش ايام فراغت و بالا رفتن سطح زندگي در كشور هاي صنعتي و مشكلات ناشي از زندگي شهر هاي صنعتي در كنار ساير عوامل مؤثر در جهانگردي باعث رونق صنعت جهانگردي گرديد .
    اشكال عمده جهانگردي
    1) تفريحي : استفاده از تعطيلات ، استفاده از آب و هواي دلپذير ، گشت و گذار در طبيعت و ...
    2) سياسي : شركت در اجلاس هاي بين المللي ، جشن هاي ملي و مذهبي كشور ها و...
    3) بازرگاني : شركت در بازار هاي مختلف ، نمايشگاههاي كالا ، بازديد از كارخانه ها و ...
    4) ورزشي : شركت در مسابقات ورزشي ، كوهنوردي ، اسكي ، شكار ، قايقراني ، شنا و...
    5) درماني : معالجه پزشكي با تغيير آب و هوا ، استفاده از آب هاي گرم معدني و...
    6) فرهنگي وآموزش : آشنايي با بناهاي تاريخي ، ميراث هاي فرهنگي و هنري و ...
    7) اجتماعي : آشنايي با آداب و رسوم مكان هاي مختلف ، مردم شناسي ، ديدار اقوام و دوستان و ...
    8) مذهبي و زيارتي : اين نوع از اشكال جهانگردي يكي از رايج ترين انواع توريسم قلمداد گرديد و سابقه آن به قرون و اعصار گذشته مرتبط مي گردد . مدارك مستند تاريخي موجود از تمدن هاي عظيم بين النهرين و مصر و نيز آثار و قرائن بر جاي مانده از روزگاران پيش از تاريخ ، حكايت از
    سفر هاي مذهبي هزاران هزار نر از انسان ها از دير باز مي نمايد . توده هاي متراكم انساني از هزاران سال قبل به منظور انجام فرايض مذهبي و ديني هر رنجي را به خود هموار مي كردند و راهي سفرهاي دور و دراز مي گرديدند . در اين راه هر چند ممكن بود كه تعداد زيادي از آنها به علت وجود خطرات فراوان هرگز به مقصد نرسند . همايش عظيم ميليون ها نفر از مسلمانان جهان در مكه مكرمه و مدينه منوره يكي از انواع بارز جهانگردي مذهبي مي باشد در هر سال بيش از دو ميليون نفر از مسلمانان جهان جهت لبيك به نداي فطرتشان لبيك گويان در موسم حج تمتع راهي مكه مكرمه و مدينه منوره مي گردند تا عظيم ترين همايش بشري را در ديار مقدسه برگزار نمايند .
    مراكز و تسهيلات اقامتي براي توريست ها
    هر جهانگرد و توريستي بر اساس توان و تمايلش در مراكز اقامتي خاص سكونت مي گزيند ، توريست هايي كه از توان مالي بالاتري برخوردار مي باشند از مراكز جهت سكونت استفاده مي نمايند كه از تسهيلات ويژه اي برخوردار مي باشد . مراكز اقامتي از اشكال متنوعي برخوردار است انواع مختلف هتل ها ، پانسيون ها ، تسهيلات اردويي و كمپ ها ، چادر ها ، ويلا ها و كلبه ها و واحد هاي آپارتماني . هتل هايي كه در مراكز شهري جهت بازرگانان و شركت كنندگان در كنفرانس ها و يا اقامت توريست ها داير مي گردد به هتل هاي تجاري مشهور مي باشند . براي جهانگرداني كه مي خواهند با وسايل نقليه شخصي خود مسافرت نمايند هتل هاي موتوري از اهميت ويژه اي برخوردار مي باشند و اين نوع هتل ها در كشور هايي مانند : آمريكا ، كانادا و مكزيك از اهميت خاصي برخوردار هستند اما آنچه كه در اين مقوله مهم است آن است كه مراكز اقامتي توريست ها از هر شكلي كه برخوردار هستند بايستي در يك خصوصيت مشترك باشند و آن خصوصيت نرمش و انعطاف پذيري صاحبان اين گونه مراكز اقامتي مي باشد . در صورتي كه صاحبان مراكز اقامتي موجبات رضايتمندي جهانگردان و مسافران را فراهم نمايد ، اين عمل خود به خود از موجبات گسترش توريست قلمداد مي گردد .
    1

    طبيعت و توريسم « توريسم سبز »
    مطالعات انجام شده گوياي اين مطلب است كه عوامل به شرايط محيط طبيعي سهم برجسته اي را در توسعه توريسم در جهانگردي ايفا مي نمايد اين عوامل كه در شكل گيري و توسعه جهانگردي و توريسم نقش اساسي را بر عهده دارد عبارت اند از : آب و هواي مطلوب مناطق كوهستاني ، غار هاي طبيعي ، تنوع ناهمواري ها و نواحي ييلاقي ، سواحل درياهاي گرم ، درياچه ها و جزاير توريستي ، رودخانه هاي بزرگ ، چشمه هاي آب معدني و منابع لجن درماني ، مناطق بياباني و كوير ها ، نواحي جنگلي و پارك هاي حفاظت شده ، حيات وحش ، زيبايي پوشش گياهي و ...هريك از عوامل ياد شده از جمله عواملي هستند كه در توسعه توريسم نقش به سزايي را داشته و استفاده منطقي و مطلوب و بهينه از جاذبه هاي مذكور علاوه بر جذب جهانگردان و ره آورد هاي اقتصادي مي تواند به توسعه اقتصادي و اجتماعي و فرهنگي كشور هاي ميزبان منجر شود .
    سياست و جهانگردي
    همانگونه كه مطرح شد جهانگردي مشابه پلي مي ماند كه ملت ها را با ديگر ملل جهاني مرتبط مي سازد و از اين طريق ره آورد هاي فراواني را حاصل مي گردد كه از آن جمله است كسب امتيازات سياسي و اقتصادي براي كشور هاي جاذب جهانگردي . محققان بر آنند كه برخي از دولت ها ممكن است براي رسيدن به اهداف خود گسترش رونق جهانگردي را براي رسيدن به اغراض خود مستمسك قرار دهند ، ملت هايي هم چون كره و تايوان به اين نتيجه رسيده اند كه از جهانگردي بين المللي مي توان منافع سياسي و امتيازات اقتصادي فراواني را كسب نمود همچنين برخي از دولت ها ممكن است جهانگردي را وسيله اي جهت توسعه تبليغات مباني ايدئولوژيكي خودشان قرار دهند .
    موانع جهانگردي

    عدم امنيت و ترس و هزينه هاي بالاي سفر ، كمبود وقت ، محدوديت هاي جسماني و محدوديت خانوادگيهمگي از عوامل بازدارنده صنعت جهانگردي محسوب مي شوند . جهانگردان علاقه مندند به سرزميني سفر نمايند كه امنيت بر آن سرزمين حاكميت داشته باشد . جهانگردان به محض آن كه مطلع گردند كه عدم امنيت بر سرزمين مورد بازديد آنان حاكم گرديده است سفر خود را قطع كرده و يا به تعويق خواهند افكند . تروريسم و ناآرامي ها و اغتشاشات داخلي همواره مانعي در راه توسعه جهانگردي در كشور ها قلمداد مي گردد . اگر از انگيزه سفر به اندازه كافي قوي باشد اين گونه موانع سدي در راه سفر ايجاد نمي نمايد ولي در شرايط عادي عدم امنيت و اغتشاش و ناآرامي ضربات هولناكي بر پيكر صنعت توريسم وارد مي نمايد . در چنين مواردي سازمان هاي جهانگردي بايستي برنامه هاي سفر را به گونه اي طراحي نمايند كه براي هر يك از مشكلات و موارد ضد انگيزه سفر راه حل هايي مناسب اتخاز گردد و گروه هاي مختلف با انگيزه هاي مختلف تشويق و ترقيب به امر سفر و جهانگردي گردد . فرضاً در مورد برنامه هاي سفر برنامه هاي توريستي بايستي به گونه اي تنظيم شود كه سفر براي كليه طبقات با درآمدهاي متفاوت ميسر و مقدور گردد .
    جهانگردي و صلح و تفاهم بين المللي
    در تعريفي از سفر معناي ذكر مي گردد: سفر به معناي صلح و صفا ميان دو قوم و ميانجيگري نمودن بين آنها آمده است . چه بسيار اتفاق مي افتد كه در حين سفر و مقصد اشخاص مسافر با افراد مختلف آشنا مي شود و اين آشنايي علاوه بر اينكه موجب تغيير قضاوت هاي آنها درمورد آن قوم و ملت مي گردد ، اساس و شالوده ي دوستي و صلح و صفا و صميميت بين مسافران و ساكنين مقصد مسافرت گذارده مي شود . چه بسيار آشنايي ها و مراودات در سفر ها بين افراد حاصل شده و منجر به همبستگي فاميلي مي گردد . به همين جهت است كه امروزه دول مختلف دنيا سعي دارند جهانگردي را هر چه بيشتر در سطح ملي و در مقياس بين المللي توسعه دهند . جهانگرد مي تواند در مقام سفير حسن نيت براي شناسايي شهر و كشور متبوع خود باشد .اين مسافرت ها علاوه بر اين كه فرصتي براي همكاري هاي بين كشور ها ايجاد مي نمايد ، تصويري از كشور هاي مربوطه را به دنياي خارج منعكس مي سازد . بدون شك شناسايي بيش از بيش افراد يك كشور و يا ساكنين قاره از يكديگر تأثير بسيار مطلوبي در استحكام روابط سياسي و فرهنگي و اجتماعي و.... . ساكنين آن كشور و يا قاره مي گذارد و بدون شبهه هيچ چيز نمي تواند به اندازه مسافرت يعني حضور در محل افراد را به يكديگر بشناساند . آقاي آنتونيو وانويكه ساويكناك دبير كل جهاني جهانگردي به مناسبت روز جهاني جهانگردي قبل از ترك منصبش در مورد جهانگردي چنين اظهار نظر مي نمايد : تبادل جهانگردان همانگونه كه در ايجاد شكيبايي و سعه صدر در بين افرادي كه مي آموزند تا وجوه تمايز و اختلاف بين خود و ديگران را به عنوان يك ارزش وجودي بشناسند . مسلماً ممكن است جهانگردي مانند هر جز ديگري از يك تحول اجتماعي ، فرهنگي ، پيامد هاي منفي محدوديت ها و يا واكنش هايي را نيز پديد آورد به همين دليل است كه مي بايست انواعي از جهانگردي را گسترش دهيم كه ضمن ايجاد ثروت و توزيع آن در جامعه حقيقتاً در تمامي ابعاد به محيط زيست و بشريت احترام گذارد .
    نواحي عمده جهانگردي در جهان
    كانون هاي جهانگردي جهان آن چنان زياد متنوع و پراكنده است كه توصيف همه آنها به آساني ميسر نيست در اين جا شما با برخي از كانون هاي مهم جهانگرد پذير آشنا مي شويد .
    ü اروپا و حوزه درياي مديترانه : يكي از مهم ترين قطب هاي جهانگردي جهان است . و ساليانه ميلياردها دلار از راه جهانگردي عايد كشورهاي اين ناحيه مي شود . آب و هوا يكي از مهم ترين عوامل جذب جهانگردي تفريحي در اين ناحيه است . اعتدال هوا و سواحل آفتابي مديترانه انواع تفريحات ورزش ها نظير شنا ، تنيس ، مسابقات اتومبيل راني و اسب سواري را در فصل تابستان ميسر مي سازد . سينما ها ، نمايشگاههاي تمبر و نقاشي ، جشنواره هاي موسيقي ، شهرهاي هنري و موزه اي نظير لندن و پاريس و بناهاي تاريخي و تابستاني بخصوص در تابستان جهانگردان فراواني را از سراسر دنيا جلب مي كند . البته كشور هاي اروپايي نه تنها جهانگردان زيادي را مي پذيرند بلكه در رديف كشور هاي توريست فرست نيز هستند . اتريش و سويس به علت ايجاد امكانات خدماتي و رفاهي ورزش هاي زمستاني در كوهستان هاي آلپ از مهم ترين مراكز توريسم زمستاني اروپا هستند .
    ü آسيا به عنوان مهد تمدن ها و اديان بزرگ از جاذبه هاي جهانگردي فراواني برخوردار است . خاور ميانه يكي از بزرگترين كانون هاي جهانگردي مذهبي است . مكه معظمه در هنگام مراسم عبادي – سياسي حج زائران فراواني را به سوي خود مي خواند . شهر مكه حوزه نفوذي در مقياس جهاني دارد زيرا از تمام كشور هاي مسلمان زائران را به خود جلب مي كند . جمعيت اين شهر به هنگام حج به بيش از 5 برابر افزايش مي يابد . جذب اين همه نيروي عظيم انساني تأسيسات وسيع شهري در زمينه پاركينگ ، ترمينال و فرودگاه شهري مي طلبد . شهر هاي زيارتگاهي نجف و كربلا در عراق ، مشهد و قم در ايران نيز حوزه نفوذي گسترده اي دارند . در سوريه شهر دمشق با وجود مزار متبركه اي جون حرم حضرت زينب (س) و حضرت رقيه (س) زائران فراواني را بخصوص از ايران جذب مي كند . نقش بازرگاني شهر هاي مذهبي نيز از اهميت خاصي برخوردار است . بندر جده و مكه از بزرگترين بازارهاي شرق در كشور عربستان مي باشند . كشور هند با تنوع چشم اندازهاي زيبا و شگفت انگيز و جاذبه هاي فرهنگي و هنري كانون جلب جهانگردان است . تركيه ساليانه ميليون ها جهانگرد را مي پذيرد و تصميم دارد جهانگردي را هر چه بيشتر گسترش بدهد . ديوار بزرگ چين ، مسجد پادشاهي لاهور شهر قديمي پاكستان مجموعه معابد بانكوك در تايلند كه از دوران مغولها به جاي مانده و قصر دالايي لاما در لهاسا ( تبت ) از جاذبه هاي جهانگردي آسيا به شمار مي روند .
    ü آمريكا و كانادا ، با انواع چشم اندازهاي طبيعي و پاركهاي ملي ، موزه هاي حيات وحش و امكانات تفريحي متنوعي و گسترده اي براي جهانگردان از جمله كانون هاي مهم جهانگردي محسوب مي شوند . در كشور آمريكا در يالت فلوريدا جاذبه هاي طبيعي و جاذبه هاي ساخته دست انسان در هم آميخته اند
    و اين ناحيه را به عنوان يكي از مهم ترين كانون هاي جلب جهانگرد دنيا در آورده است . تابستان هاي معتدل و سواحل آفتابي ، رطوبت مناسب همراه با نسيم ، زمستان هاي ملايم ( ژانويه 16 درجه سانتي گراد ) و هتل ها و آپارتمان هاي لوكس ، امكانات وسيع قايقراني ، مجموعه باغ وحش ها ، آكواريوم ها ، فرودگاههاي بين المللي و بزرگراهها از جاذبه هاي اين ناحيه است .




    فروشگاه نمونه سوالات پیام نور با پاسخنامه تستی و تشریحی



    دانلود رایگان نمونه سوالات دانشگاه پیام نور





    http://up.pnu-club.com/images/00ld7yux3ay3itvspd7n.png
    برای دانلود رایگان نمونه سوالات پیام نور با جوابهای تستی و تشریحی در مقطع نمونه سوالات کارشناسی ارشد پیام نور - نمونه سوالات پیام نور کارشناسی - نمونه سوالات پیام نور دکترا- نمونه سوالات آزمونهای فراگیر پیام نور( دانشپذیری)

    به ادرس زیر مراجعه کنید

    نمونه سوالات رایگان پیام نور




برچسب برای این موضوع

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • شما نمی توانید به پست ها پاسخ دهید
  • شما نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • شما نمی توانید پست های خود را ویرایش کنید
  •