-
منشاء hiv کجاست؟
مهمترین منطقه آلوده به این بیماری در دنیا جنوب صحرای آفریقا و کشورهایی مثل بوتسوانا،اوگاندا و آفریقای جنوبی است، حدود ۴۰ درصد مردم بوتسوانا به ویروس ایدز مبتلا هستند و در آفریقای جنوبی نیز ۲۶ درصد به این ویروس آلوده هستند.
فارس: حمید عمادی افزود: ویروس ایدز از حدود سال ۱۹۸۱ یعنی حدود ۳۰ پیش در جهان شناخته شد و تاکنون ابتلا به این ویروس در دنیا روند صعودی داشته است به طوری که حدود ۷۰ میلیون نفر تاکنون به این عفونت مبتلا شده اند، حدود نیمی از این افراد فوت کردهاند و اکنون حدود ۳۴ میلیون نفر فرد آلوده به HIV در دنیا زندگی می کنند.
۴۰ درصد مردم بوتسوانا به HIV مبتلا هستند
وی گفت: مهمترین منطقه آلوده به این بیماری در دنیا جنوب صحرای آفریقا و کشورهایی مثل بوتسوانا،اوگاندا و آفریقای جنوبی است، حدود ۴۰ درصد مردم بوتسوانا به ویروس ایدز مبتلا هستند و در آفریقای جنوبی نیز ۲۶ درصد به این ویروس آلوده هستند.
عمادی افزود: در کشورهای شمال آفریقا و آسیا و منطقه ما شیوع ویروس ایدز بسیار کمتر است اما سرعت رشد این بیماری بیشتر است زیرا در کشورهای آفریقایی این بیماری به حدی ا گسترش رسیده است که دیگر رشد آن در حد بسیار بالا نیست.
آمار ایدز در ایران
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: در کشور ما بر اساس آخرین آمار رسمی وزارت بهداشت حدود ۲۵ هزار نفر تاکنون به ویروس این بیماری مبتلا شده اند که تعدادی از آنان فوت کرده اند اما آمارهای غیر رسمی ابتلای حدود ۱۰۰ هزار نفر و در پیش بینی های بدبینانه تا ۳۰۰ هزار مبتلا را بیان داشته است اما این آمارها قطعی نیست و تخمینی است.
آسیا در ردیف مناطق با رشد بالای ایدز
این متخصص عفونی اضافه کرد: رشد این بیماری هم اکنون در برخی کشورهای تازه استقلال یافته شوروی سابق حدود ۲۰۰ درصد است، این بیماری در چین و هند نیز به سرعت در حال شیوع و گسترش است و با توجه به جمعیت بالای این کشورها حدس زده می شود در آینده آسیا نیز جزء مناطق با شیوع بالای این بیماری بشود.
عمادی گفت: نرخ رشد این بیماری در کشور ما حدود ۱۰۰درصد است یعنی تعداد افراد مبتلا به این بیماری در حال سال نسبت به سال قبل حدود ۲ برابر است.
منشا HIV کجاست
وی افزود: در مورد منشا این بیماری فرضیه های زیادی وجود دارد به نظر می رسد اولین موارد این بیماری در آمریکا و در بین افراد همجنس گرا در سانفرانسیسکو دیده شده است البته طی یک تحقیقی از آب اطراف لخته خود بیماران فوت شده در سالهای قبل از کشف این بیماران وقتی به عقب رفتند به فردی رسیدند که در سال ۱۹۷۷ به علت ارتباط با یک میمون به این بیماری مبتلا شده بود البته این مسئله هنوز در حد فرضیه است و به صورت علمی اثبات نشده است.
الگوی ابتلا به ایدز در کشورهای مختلف
این متخصص عفونی گفت: الگوی ابتلا به ویروس ایدز در مناطق مختلف دنیا متفاوت است، الگوی ابتلا به این بیماری در جنوب صحرای آفریقا بیشتر ارتباط جنسی زن با مرد است که علل فرهنگی، فقر، نبود اعتقادات دینی و مهاجرت زیاد ارتباط جنسی بین زن و مرد در این منطقه بالاست.
وی افزود: در این مناطق شیوع جنسی زن و مرد تقریباً مساوی است و حدود ۵۰ درصد مبتلایان زن هستند به همین علت ابتلای نوزادان و بچه ها نیز به این بیماری بسیار بالاست.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران اضافه کرد: الگوی ابتلا به این بیماری در آسیا و از جمله کشور ما متفاوت است و بیشتر بین معتادان تزریقی و از طریق سرنگ مشترک است و بعد از ارتباط جنسی این معتادان با شرکای جنسی خود عامل گسترش این بیماری است که هم اکنون با این پدیده مواجه شده ایم.
عمادی گفت: به علت همین الگوی شیوع بین معتادان تزریقی است که حدود ۹۴ درصد موارد شناسایی شده این بیماری در کشور مرد هستند اما پدیده ای که اکنون موجب گسترش این بیماری در کشور است انتقال جنسی این بیماری از طریق معتادان تزریقی به همسران و شرکای جنسی آنهاست که موجب شده این بیماری از گروه متمرکز معتادان تزریقی به کل جامعه وارد شود.
همسران معتادان گروه جدید مبتلایان به ویروس ایدز در ایران
وی اضافه کرد: بسیاری از زنان این معتادان به متخصصان عفونی مراجعه می کنند و می گویند شوهرمان بر اثر اعتیاد فوت کرده یا طلاق گرفتیم اما تا زمانی که شوهرمان بود از او می کشیدیم و حالا که نیست هم متوجه شده ایم که او ویروس ایدز گرفته ایم و حتی نبودنش هم برای ما مصیبت است در حالی که این زنان افراد موجهی هستند که ارتباط جنسی خارج از خانواده نداشته اند.
عمادی گفت: البته نمی توان انتقال جنسی ویروس ایدز را در بین افرادی که چند شریک جنسی دارند و بی بند و بار هستند اعم از جوانان قبل از ازدواج و مردان یا حتی برخی زنان متأهل را انکار کرد اما هنوز بخش عمده جامعه ما به اصول اخلاقی پایبند هستند و این مسئله عامل اصلی گسترش بیماری ایدز در جامعه ما نیست.
وی افزود: در گذشته که ویروس ایدز در بین معتادان تزریقی متمرکز بود به راحتی به این افراد در زندان یا جاهای دیگر دسترسی داشتیم و می توانستیم آنها را کنترل کنیم اما اگر این بیماری به جامعه عمومی و به خصوص روسپی ها وارد شود دسترسی به مبتلایان و کنترل آن بسیار سخت می شود.
آیا ایدز در ایران اپیدمی شده
این متخصص عفونی اضافه کرد: در مورد اینکه این بیماری در کشور ما اپیدمی شده است یانه باید گفت هر گاه شیوع یک بیماری در گروه متمرکز حدود ۵درصد و در کل جامعه حدود یک درصد باشد می توان گفت با اپیدمی آن بیماری مواجه هستیم در مورد ایدز شاهد اپیدمی این بیماری در بین گروه معتادان تزریقی هستیم اما در کل جامعه با توجه به شناسایی حدود ۲۵ هزار نفر در ۷۵ میلیون نفر که کمتر از یک درصد است هنوز به مرحله اپیدمی در کل جامعه نرسیده ایم.
استراتژی ABC برای مهار ایدز
وی درباره راهکار کنترل این بیماری گفت: سازمان بهداشت جهانی برای کنترل و پیشگیری این بیماری استراتژی ABC را پیشنهاد داده است که حرفA این استراتژی مخفف کلمه abstaint به معنای این است که خویشتندار یا پرهیزکار باش است، حرفB به معنای « وفادار باشید» و مخفف کلمه Be Faithful است و بالاخره حرف C به معنای از کاندوم استفاده کنید و مخفف Candom USe است.
عمادی افزود: بر اساس این برنامه ابتدا به افراد قبل از ازدواج توصیه می کنند که پرهیزکار باشد این استراتژی در بین مسلمانان و افراد مذهبی مانند کشور ما تا حد زیادی عامل کنترل بیماری است اما بالاخره همه مردم نمی توانند خویشتندار باشند.
وی گفت: برای گروه دوم توصیه این است که حداقل با یک نفر باشند و با چند شریک جنسی ارتباط نداشته باشند و بالاخره گروه سومی که نمی توانند به این توصیه هم عمل کنند توصیه می کنند حالا که نمی توانند خویشتنداری کنند یا به یک شریک جنسی اکتفا کنند حداقل از کاندوم استفاده کنند.
الگوی کنترل ایدز در تایلند
این متخصص عفونی افزود: نمونه موفق استفاده از استراتژی سوم کشور تایلند است که صنعت روسپی گری آن معروف است اما در آنجا هیچ فرد روسپی حاضر نیست که بدون کاندوم با شریک جنسی ارتباط برقرار کند و همین مسئله موجب کنترل مناسب و جلوگیری از رشد این بیماری شده است.
توزیع لوازم پیشگیری از ایدز در روزنامه فروشی ها کار درستی است
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره توزیع کاندوم در روزنامه فروشی ها گفت: بنده به عنوان یک متخصص عفونی با این مسئله موافقم باید دسترسی به این وسیله برای مردم آسان شود آیا توزیع این وسیله در روزنامه فروشی ها بدتر است یا توزیع سیگار که عامل انواع بیماری هاست.
وی افزود: البته در مورد استفاده از این وسیله با توجه به جوان بودن جمعیت کشور ما و خطراتی که از این مسیر جامعه را تهدید می کند لازم است نه فقط وزارت بهداشت بلکه همه دستگاهها اعم از آموزش و پرورش، دانشگاهها، حتی وزارت بازرگانی و صنایع نیز باید برای ارائه وسایل مناسب به مردم برای پیشگیری از ایدز وارد عمل شوند.
فقر، مشکلات اقتصادی، فرزندان یتیم؛ ضعف قدرت نظامی عواقب شیوع ایدز
وی گفت: زیرا اگر این بیماری در جامعه شایع شود، آثار آن فقط دامان وزارت بهداشت و جامعه پزشکی را نمی گیرد آثار وحشتناک اجتماعی، اقتصادی و حتی نظامی دارد در کشور آفریقای جنوبی حدود ۷۰ درصد نظامیان به ویروس ایدز مبتلا هستند و بسیاری از فرزندان این کشور والدینشان به علت مرگ ناشی از ایدز از دست داده و یتیم شده اند و کشاورزی این کشور نیز به علت بیمار بودن بخش عمده جمعیت فلج شده است.
ایدز هنوز درمان قطعی ندارد
وی درباره درمان این بیماری نیز توضیح داد: این بیماری اکنون نیز درمان دارد و ۱۷ تا ۱۸ قلم دارو دارد و بیمارانی را در کشور داریم که از سال ۶۶ با استفاده از دارو به راحتی زندگی می کنند و مشکل خاصی ندارند اما این بیماری علاج به این معنا که درمان قطعی شوند ندارد.
وی افزود: تحقیقاتی زیادی برای ساخت واکسن و یا داروی درمان قطعی این بیماری در دنیا در حال انجام است و کمپانی های بزرگ دارویی نیز در این زمینه سرمایه گذاری کرده اند و می دانیم که سرمایه گذاری برای انجام تمام فازهای آزمایشگاهی تا انسانی برای تولید یک داروی جدید حدود ۷۵۰ میلیون دلار اعتبار می خواهد و حداقل ۱۰ تا ۱۵ سال طول می کشد بنابراین حداقل تا ۱۰ سال آینده نباید منتظر تولید دارو یا واکسنی برای بیماری ایدز باشیم.
برچسب برای این موضوع
مجوز های ارسال و ویرایش
- شما نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
- شما نمی توانید به پست ها پاسخ دهید
- شما strong>نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
- شما نمی توانید پست های خود را ویرایش کنید
-
قوانین انجمن