برگزاري نوزدهمين مجمع عمومي سازمان جهاني جهانگردي ملل متحد (unwto) از 16تا 22 مهرماه (هشتم تا 14 اکتبر) با حضور بيش از 80 وزير گردشگري و 550 نفر از مديران عالي رتبه گردشگري کشورهاي مختلف دنيا در کيونگجو کره جنوبي از مهمترين رويدادهاي گردشگري در هفته گذشته بود.

در اين اجلاس جهاني که عالي‌ترين مرجع بين‌المللي در صنعت گردشگري است هياتي از کشورمان به رياست «روح‌ا... احمدزاده» معاون رئيس‌جمهور و رئيس سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري حضور پيدا کرد؛ «احمدزاده» در اين اجلاس به عنوان عضو هيات رئيسه مجمع عمومي اين سازمان انتخاب شد.

کرسي هيات رئيسه مجمع عمومي سازمان جهاني جهانگردي برجسته‌ترين جايگاهي است که در هر دوره طي رقابت‌هاي تنگاتنگ انتخاباتي ميان 160 کشور عضو، فقط در اختيار پنج کشور جهان قرار مي‌گيرد.

در اين مجمع، عضويت ايران در کميته‌هاي تخصصي برنامه و بودجه،‌ توسعه پايدار گردشگري، نايب رئيسي کميسيون جنوب آسيا و عضويت در کميته بررسي عضويت‌هاي اعضاي وابسته احراز شد.

در نخستين روز اين اجلاس پنجاه و سومين کميسيون منطقه‌اي جنوب آسيا به رياست «احمدزاده» و با حضور «طالب ريفائي» دبيرکل سازمان جهاني جهانگردي و وزراي کشورهاي عضو تشکيل جلسه داد.

رئيس سازمان ميراث‌فرهنگي در آغاز اين نشست ضمن تشريح شرايط صنعت گردشگري در کشورهاي منطقه جنوب آسيا در خصوص راهکارهاي توسعه روابط کشورهاي منطقه در صنعت گردشگري پيشنهاداتي را مطرح کرد و با اشاره به ضرورت توسعه ارتباطات ميان فرهنگي کشورهاي عضو، گردشگري را ظرفيت مناسبي در جهت تعميق رابطه ملت‌ها توصيف کرد.

معاون رئيس‌جمهور از وزراي کشورهاي عضو خواست تا در دور جديد فعاليت اين مجمع براي شتاب بخشيدن به توسعه صنعت گردشگري در جنوب آسيا مشارکت فعال‌تري داشته باشند.

در ادامه اين نشست وزراي گردشگري کشورهاي عضو در خصوص راهکارهاي توسعه همکاري‌هاي چند جانبه بحث و تبادل نظر کرده و ضمن طرح درخواست‌هاي کشورهاي عضو در خصوص ترکيب اعضاي کميته‌هاي تخصصي سازمان تصميمات لازم اتخاذ شد.

جمهوري اسلامي ايران همچنين در نوزدهمين مجمع عمومي سازمان جهاني جهانگردي پيشنهاد کرد «کميته مديريت بحران» در اين سازمان ايجاد و «نمايشگاه جهاني فرهنگ و هنر» نيز در آينده دور مجمع عمومي سازمان جهاني جهانگردي با حضور همه ملت‌هاي جهان برگزار شود.

رئيس کميسيون جنوب آسياي سازمان جهاني جهانگردي ملل متحد در سخناني گفت: اين کميته مي‌تواند وظيفه مقابله هرچه موثرتر با بحران‌هاي طبيعي را در مناطق مختلف جهان برعهده بگيرد و جمهوري اسلامي ايران براي همکاري در تاسيس اين کميته آمادگي کامل دارد.

«احمدزاده» همچنين از سازمان جهانگردي درخواست کرد تا در راستاي ايجاد تعادل و نشاط اجتماعي و نيز توسعه اقتصاد ملي بر تقويت زيرساخت‌هاي گردشگري داخلي تاکيد و در اين زمينه سياستگذاري کند.

او گردشگري را يکي از محوري‌ترين عناصر در تعاملات فرهنگي و توسعه روابط دولت‌ها و ملت‌ها دانست و تلاش در جهت توسعه پايدار گردشگري را فلسفه وجودي سازمان جهاني جهانگردي برشمرد.