از ماهها قبل فیسبوک و اسکایپ صحبتهایی را مبنی بر همکاری دو جانبه انجام داده بودند که نتیجه آن افزوده شدن برخی از قابلیتهای ارتباطی فیس بوک در نسخه 5.0 به بعد اسکایپ شد و همانطور که در هفتههای اخیر خبرهایی از راه اندازی سرویس ارتباط تصویری شنیده میشد، بالاخره مارک زوکربرگ در سخنرانی خود به طور رسمی خبر از امکان جدید مکالمه تصویری در فیس بوک را داد و در بلاگ اسکایپ نیز این خبر منتشر شد.
برای راه اندازی این سرویس جدید فیس بوک، یک تیم به صورت فشرده در مدت زمان محدودی کار کردند تا در سریع ترین زمان ممکن امکان بهره برداری فراهم شود. برخی از کاربران، این اقدام فیسبوک را یک رقابت با شبکه اجتماعی گوگل پلاس میدانند که در همان ابتدای اجرای شبکه، امکان مکالمه تصویری در آن یکی از ویژگیهای شاخص محسوب میشد. فیس بوک با این کار به نوعی هدف عقب نماندن از گوگل پلاس را در سر دارد، حتی این کار می تواند برای خوشنودی کاربران بوده باشد تا از این شبکه اجتماعی دور نشوند و سراغ رقبا نروند.
در کنار معرفی سرویس جدید فیس بوک، تغییرات نسبتا کوچکی در برخی از قسمتها و طراحی سایدبار ها انجام شده است که کار را برای کاربران راحتتر میکند. هنگامی که شما امکان مکالمه تصویری را فعال کنید، در سمت راست بخش مکالمه ویدئویی، لیست دوستان آنلاین شما به صورت ردیفی به نمایش درمیآید و در این بخش میتوانید یه لیست کاملی از دوستان خود دسترسی داشته باشید. در هنگام انجام گفتگوی متنی با دوستان نیز در بالای پنجره، یک آیکون مکالمه تصویری افزوده شده است که موجب دسترسی سریع به این امکان میشود. می توانید چند نفر را برای مکالمه تصویری انتخاب کنید و به صورت گروهی با هر یک به مکالمه بپردازید.
چگونه این امکان را فعال کنیم؟
برای استفاده از این قابلیت جدید باید ابتدا وارد سایت شده و اطلاعات کاربری خود را وارد کرده باشید، سپس به این آدرس بروید. پس از باز شدن صفحه، در میانههای صفحه بر روی دکمه Get Started کلیک کنید، پس از انجام این کار و گذشتن چند ثانیه، در سمت راست همان سایدباری که در بالا به آن اشاره شد، ظاهر میشود و تمامی دوستان خود را که آنلاین هستند را میتوانید مشاهده کنید. سپس با انتخاب هر یک و فعال کردن این سرویس از جانب آنها، میتوانید یک مکالمه تصویری دو نفره را انجام دهید.
این امکان جدید فیسبوک که با همکاری اسکایپ راهاندازی شده است را میتوان برگ برندهای برای مارک زوکربرگ دانست زیرا دوباره توجهها را به سمت خود جلب میکند و کاربرانی را با این امکان جدید به سمت خود میکشاند و تا حدی تاثیر شبکه اجتماعی جدید گوگل را که این روزها بسیار در مورد آن صحبت میشود را کمی خنثی میکند زیرا مکالمه تصویری یکی از امکانات وسوسه برانگیز در هر شبکه اجتماعی است و فیس بوک با 750 میلیون کاربر و این امکان جدید خود، به نوعی این کاربران را راضی نگه میدارد. طی مکالمه تصویری که وبلاگینا آنرا انجام داد، کیفیت نمایش و انتقال تصاویر، در حد قابل قبولی بود. به نظر میرسد اسکایپ به خوبی از عهده این وظیفه برآمده است و این شرکت را میتوان یک ناجی برای فیس بوک دانست؛ مایکروسافت ناجی فیس بوک!