«رنگو» یک انیمیشن وسترن است که شخصیت اصلی آن آفتاب پرستی است با صدای جانی دپ. همین دلایل کافیاست تا برای دیدن آن کنجکاو باشیم. مخصوصا اگر بدانیم... |
استارت اکران تابستانی زده شد!
رنگو (گور وربینسکی)
خلاصه داستان: رنگو آفتاب پرستی ترسو، لاف زن و عاشق نقش بازی کردن است. او کاملا اتفاقی گذرش به یک شهر بی آب و علف میافتد و از روی حادثه دشمن اصلی اهالی آن شهر را نابود میکند و به یک قهرمان محبوب تبدیل میشود. بعد از این اتفاق مقام کلانتری شهر به رنگو پیشنهاد میشود و این تازه آغاز دردسرهای پیش روی اوست.
صداپیشگان
جانی دپ (رنگو)- ایسلا فیشر- آلفرد مولینا- ند بیتی- بیل نایی- ری وینستون
درباره فیلم
«رنگو» یک انیمیشن وسترن است که شخصیت اصلی آن آفتاب پرستی است با صدای جانی دپ. همین دلایل کافی است تا برای دیدن آن کنجکاو باشیم. مخصوصا اگر بدانیم کارگردان آن نیز گور وربینسکی است که قبل از این در ساخت سه قسمت اول دزدان دریایی کارائیب با جانی دپ همکاری داشته است. وربینسکی چند سال بود که قصد ساخت چنین انیمیشنی داشت و از همان اول نیز حرکات و صدای جانی دپ را منبع الهام خلق شخصیت رنگو قرار داده بود. «رنگو» پر است از ادای دینهای مختلف به ژانر وسترن و فیلمهای محبوب و جاودانه آن؛ به ویژه وسترنهای اسپاگتی سرجیو لئونه بزرگ. به همین دلیل هم است که راجر ایبرت اعتقاد دارد که هر چه بیشتر فیلم وسترن دیده باشید بیشتر از دیدن «رنگو» لذت خواهید برد. به نظر میرسد از همین الان باید نام «رنگو» را در لیست بهترین انیمیشنهای سال قرار داد و احتمال دارد که در بین سه نامزد نهایی اسکار انیمیشن نیز قرار بگیرد. فروش قابل قبول فیلم نیز نشان میدهد که سینماروها از دیدن ماجراجوییهای این آفتاب پرست عجیب غریب حسابی کیف کردهاند.
نظر منتقدان
منتقدها روی هم رفته «رنگو» را دوست داشتند و تحویل گرفتند. راجر ایبرت که از طرفداران پر و پا قرص این انیمیشن شده است به آن چهار ستاره داده و «رنگو» را به نوعی معجزه تشبیه کرده است. تاد مککارتی نیز از فیلم خوشش آمده و ضمن تعریف از صدای جانی دپ، «رنگو» را اثری هوشمندانه توصیف کرده است. اما فیلم مخالفانی نیز دارد. مایکل فیلیپس که به فیلم یک و نیم ستاره داده آن را انیمیشنی فاقد روح نامیده و ای.او.اسکات نیز معتقد است که «رنگو» از عدم انسجام روایی ضربه خورده است. امتیاز فیلم در متاکریتیک 75 از 100 است.
نیمه شب در پاریس (وودی آلن)
خلاصه داستان: فیلم داستان یک نویسنده جوان به نام جیل را روایت میکند که همراه همسرش به منظور یک سفر کاری به پاریس میروند. جیل شروع میکند به نوشتن داستانی درباره دهه بیست این شهر و نیمه شبها نیز در خیابانهای پاریس پرسه میزند. جیل در یکی از این شبها به یک اتومبیل قدیمی برخورد میکند که او را به ملاقات شخصیتهای مشهور آن دوران از قبیل سالوادور دالی، لوئیس بونوئل، پابلو پیکاسو، اسکات فیتزجرالد و ارنست همینگوی میبرد.
بازیگران
اوون ویلسون (جیل)- ریچل مک آدامز- مایکل شین- کرت فولر- ماریون کوتیار- آدرین برودی
درباره فیلم
وودی آلن بزرگ در ادامه ساخت فیلم در شهرهای مهم اروپایی بعد از بارسلون و لندن، این بار به سراغ پاریس رفته است. فیلم بعدی استاد که سال آینده اکران خواهد شد نیز در رم فیلمبرداری میشود.
به نظر میرسد آلن که چند فیلم آخرش (به جز «امتیاز نهایی» و «ویکی کریستینا بارسلونا») چندان منتقدان را راضی نکرده، با این فیلم به دوران خوبش بازگشته است. از طرفی، با توجه به سلیقه آلن، ندید میتوان حدس زد که این فیلم پر از تصاویر زیبای شهر پاریس باشد. داستان فانتزی «نیمه شب در پاریس» نوید بازگشت آلن به حال و هوای فیلمهای موفقی چون «رز ارغوانی قاهره» را میدهد.
برای طرفداران پر و پا قرص آلن هر فیلم او میتواند دیدنی و مملو از نکات ریز و درشت جذاب باشد؛ اما به نظر میرسد «نیمه شب در پاریس» بتواند طیف وسیعتری از مخاطبان را راضی کند.
نظر منتقدان
تا زمان نوشته شدن این مطلب هنوز بسیاری از منتقدان مطرح به فیلم واکنش نشان ندادند. اما از بین نقدهای نوشته شده میتوان فهمید که منتقدها فیلم را دوست داشتند. واکنشها در کن نیز نشان میداد که فیلم توانسته تا حد زیادی منتقدان اروپایی را راضی کند. امتیاز فیلم در متاکریتیک فعلا 80 است.
پاندای کنگ فو کار 2 (جنیفر یو)
خلاصه داستان: پاندای بامزه قسمت اول که پو نام داشت به یک گروه ضربت شامل استادهای کنگ فو میپیوندد تا به کمک هم یک دشمن خطرناک که از سلاحی مرگبار استفاده میکند را از پای در بیاورند.
صدا پیشگان
جک بلک (پو)- آنجلینا جولی- داستین هافمن- گری اولدمن- جکی چان- ست روگن- لوسی لیو
درباره فیلم
قابل پیشبینی بود که بعد از فروش موفقیت آمیز قسمت اول «پاندای کونگ فو کار» مسئولین کمپانی دریم ورکز به پروژه ساخت قسمت دوم آن نیز چراغ سبز نشان دهند. «پاندای کونگ فو کار» توانست با ایده جذاب و صدا پیشگان مطرحش طرفداران زیادی پیدا کند. بازخوردهای تماشاگران در هفته اول اکران این انیمیشن نیز نشان میدهد سازندگان قسمت دوم توانستهاند دوباره دوستداران این پاندای رزمی کار را راضی به خانههایشان بفرستند. «پاندای کونگ فو کار 2» میتواند گزینه مناسبی برای خانوادهها باشد تا از دیدن یک انیمیشن بامزه و پر تحرک لذت ببرند؛ اما نباید از آن انتظاری در حد و اندازههای آثار کمپانی پیکسار داشت.
نظر منتقدان
آنطور که پیداست «پاندای کونگ فو کار 2» توانست رضایت نسبی منتقدان را بهدست آورد. راجر ایبرت با دادن سه و نیم ستاره، «پاندای کونگ فو کار 2» را انیمیشنی پر انرژی و مفرح نامیده است. تاد مککارتی نیز در هالیوود ریپورتر رویکرد مثبتی به فیلم داشته است. اما این انیمیشن نیز درست مانند «رنگو» از تیغ انتقاد ای.او.اسکات در امان نمانده است. امتیاز فیلم در متاکریتیک فعلا 67 است.
خماری 2 (تاد فیلیپس)
خلاصه داستان: همان شخصیتهای قسمت اول فیلم درست بعد از آن ماجراهای کذایی در لاس وگاس عازم تایلند میشوند تا در عروسی دوستشان سو (اد هولمز) شرکت کنند. در تایلند نیز اتفاقاتی مانند قسمت اول برای آنها رخ میدهد.
بازیگران
برادلی کوپر- اد هولمز- زاک گالیفیانکیس- پل جیاماتی
درباره فیلم
قسمت اول «خماری» یک موفقیت غیر منتظره بود. ایده جذاب و شخصیتهای بامزه فیلم باعث شد که «خماری» به یکی از خندهدارترین و پرفروشترین انیمیشنهای سال 2009 تبدیل شد. بعد از آن بود که انتظارها از تاد فلیپس کارگردان بالا رفت. او سال گذشته فیلم «موعد قرار» را با بازی رابرت دوانی جونیرو و زاک گالیفیانکیس (که با «خماری» به عنوان یک پدیده در عرصه فیلمهای کمدی مطرح شد) ساخت که نتوانست انتظارها را برآورده کند. حالا فیلیپس با همان تیم جواب پس داده بازیگرانش در قسمت اول، «خماری 2» را روانه اکران کرده است. واکنشها اما حکایت از این دارد که قسمت جدید این فیلم نتوانسته موفقیت فیلم اول را تکرار کند؛ هر چند فیلم فروش مناسبی در هفته اول اکرانش داشته است.
نظر منتقدان
منتقدان بر خلاف فیلم اول، دومین «خماری» را زیاد تحویل نگرفتند. راجر ایبرت به فیلم دو ستاره داده و معتقد است «خماری 2» با وجود داشتن لحظههای خنده دار در حد و اندازههای قسمت اول نیست. مایکل فیلیپس هم با دادن یک و نیم ستاره «خماری 2» را تکرار قسمت اول دانسته است. پیتر تراویس هم معتقد است فیلم در مرحله طرح فیلمنامه مانده و فراتر نرفته است. در این میان جیمز برادینلی از فیلم بدش نیامده و به آن سه ستاره داده است. امتیاز فیلم در متاکریتیک 44 است.
دزدان دریایی کارائیب: بر امواج غریب (راب مارشال)
خلاصه داستان: در این قسمت کاپیتان جک اسپارو با زنی همراه میشود که از گذشته او را میشناسد. جک مطمئن نیست که این زن میخواهد به وسیله او به افسانه سرچشمه جوانی دست پیدا کند. در ادامه ماجراهای غیر منتظرهای برای جک اسپارو به وجود میآید که او را سردرگم میکند. او نمیداند که باید از دزد دریایی بد ذاتی به اسم بلک برد بترسد یا از همان زنی که در این سفر همراه اوست.
بازیگران
جانی دپ (کاپیتان جک اسپارو)- پنه لوپه کروز- جفری راش- کیت ریچاردز- یان مک شین
درباره فیلم
سه قسمت اول «دزدان دریایی کارائیب» به فروش قابل توجهی دست پیدا کرد و توانست طرفداران فراوانی در سراسر دنیا پیدا کند. کاپیتان جک اسپارو هم با بازی دیدنی جانی دپ به یکی از محبوبترین شخصیتهای یکی دو دهه اخیر سینمای دنیا تبدیل شد. در این شرایط بود که جری بروکهایمر تهیهکننده تصمیم گرفت قسمت چهارم این فیلم را نیز بسازد. اما اینبار گوروربینسکی حاضر نشد روی صندلی کارگردانی بنشیند تا راب مارشال جانشینش شود. اما این تنها تغییر مهم فیلم نبود. در این قسمت از دو تا از بازیگران اصلی سه قسمت اول، یعنی کایرا نایتلی و اورلاندو بلوم هم خبری نیست و در عوض پنه لوپه کروز به جمع دزدان دریایی اضافه شده است.
بروک هایمر البته چندان نگران این جابهجاییها نبود چون میدانست با توجه به محبوبیت سه قسمت اول و حضور جانی دپ، این قسمت نیز میتواند در گیشه موفق باشد که البته فروش فیلم در دو هفته اول این را ثابت کرد. اما این تنها یک روی سکه است. آیا کیفیت فیلم نیز در حد و اندازههای سه قسمت اول است؟ امتیاز فیلم در سایت آی ام دی بی نشان میدهد تماشاگران قسمتهای قبلی را بیشتر دوست داشتند. بروکهایمر اما قصد دارد تا قسمت ششم این فیلم را بسازد. او اگر بتواند باز هم جانی دپ را برای بازی در نقش جک اسپارو راضی کند، مشکل چندانی برای ادامه دادن این سری فیلمها نخواهد داشت.
نظر منتقدان
منتقدان به قسمت چهارم «دزدان دریایی کارائیب» روی خوش نشان ندادند و اکثر آنها تنها حضور جانی دپ در نقش جک اسپارو را نکته مثبت فیلم دانستهاند. امتیاز پایین 45 نیز در سایت متاکریتیک نشان میدهد که به نظر منتقدان آخرین قسمت «دزدان دریایی کارائیب» به خوبی سه قسمت اول در نیامده است. |