-
روستای توریستی و هدف گردشگری ابیانه
روستای ابیانه در 40 کیلومتری شمال غربی شهرستان نطنز،در دامنه کوه کرکس واقع شده است.
ابیانه منطقه ای خوش منظره،خوش آب وهوا ودارای موقعیت طبیعی مساعدی است.شمار خانه های ابیانه در سرشماری سال 1361 برابر با 500 واحد برآورد شده است.این خانه ها تماماً بر روی دامنه ای در شمال رودخانه برزرود بنا شده است.
اتاق های ابیانه دارای پنجره های چوبی ارسی مانند هستند واغلب دارای ایوان ها طارمی های چوبی پیش آمده،مشرف برکوچه های باریک که به صورت مناظر جالبی درآمده اند.نمای خارجی دیوارها در خانه های ابیانه با خاک سرخ رنگی که معدن آن در مجاورت روستا قرار دارد،پوشیده شده است.
مردم ابیانه به کشاورزی وباغداری ودامداری مشغول هستند که با روش های سنتی اداره میشود.ابیانه دارای 7 رشته قنات است که برای آبیاری مزارع و باغات مورد استفاده قرار میگیرد.
محصولات عمده ابیانه :گندم،جو،سیب،گردو،الو و... میباشد.
مردم ابیانه به سبب کوهستانی بودن منطقه ودور بودن محل آنهااز مراکز پر جمعیت و راههای ارتباطی،قرن ها در انزوا زیسته و درنتیجه بسیاری ازآداب و رسوم قومی وسنتی واز جمله زبان و لهجه ی قدیم خود را حفظ کرده اند.
زبان مردم ابیانه فارسی با لهجه خاص ابیانه ایست که با لهجه های متداول در مناطق دیگر تفاوت اساسی دارد وبه پهلوی دری تکلم میکنند.
در سالهای اخیر قالی بافی در ابیانه رواج پیدا کرده ونزدیک به 30 کارگاه قالی بافی درآنجا دایر شده است.
در گذشته گیوه بافی از جمله مشغله های پردرآمد زن های ابیانه بوده است که امروزه تا حدی متروک شده است.
قدیمی ترین اثر تاریخی ابیانه آتشکده ای است که مانند دیگر بناهای ده در سراشیبی قرارگرفته است.آتشکده ابیانه را نمونه ای از معابد زرتشتی دانسته اند که در جوامع کوهستانی ساخته میشد.مهمترین بنا واثر تاریخی این روستا یک باب مسجد جامع وقدیمی ترین اثر تاریخی این مسجد نیز منبر چوبی منبت کاری آن است که در سال 466ه.ق ساخته شده است.مسجد قدیمی دیگر ابیانه برزله است که دارای فضای دلبازی است وروی لنگه در شرقی آن سال 701ه.ق نوشته شده که مربوط به دوره ی ایلخانان است.مسجد تاریخی دیگر ابیانه مسجد حاجتگاه است که کنار صخره ای در کوهستان بنا شده وبر در ورودی شبستان آن تاریخ 952ه.ق مشاهده میشود.
روستای ابیانه دارای دو زیارتگاه است.یکی مرقد شاهزاده عیسی وشاهزاده یحیی در جنوب روستا که به گفته اهالی،فرزندان امام موسی کاظم بوده اند وزیارتگاه دیگر ابیانه قدمگاه نامیده میشود.از جمله جاها واماکن دیدنی دیگر ابیانه میتوان از خانه غلام نادرشاه وخانه نایب حسین کاشی نام برد.
مجوز های ارسال و ویرایش
- شما نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
- شما نمی توانید به پست ها پاسخ دهید
- شما strong>نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
- شما نمی توانید پست های خود را ویرایش کنید
-
قوانین انجمن