نتايج يک پژوهش جديد در ايالات متحده حاکي از آن است که زياد موسيقي گوش کردن احتمال ابتلا به افسردگي را ۸ برابر ميكند و ممكن است اين موضوع عامل افسردگي در بزرگسالان باشد.
به گزارش "شهر"، محققان دانشکده پزشکي دانشگاه پيتزبرگ دريافتهاند که احتمال ابتلاي افراد بزرگسال به بيماري افسردگي، بين افرادي که وقت بيشتري را صرف موسيقي گوش کردن ميکنند، بيشتر است، در حالي كه احتمال افسردگي جواناني که بيشتر کتاب ميخوانند به مراتب کمتر است.
براساس گزارش «موسسه ملي سلامت روان ايالات متحده»، از هر ۱۲نوجوان، يک نوجوان به افسردگي جدي مبتلاست.
يافتههاي اين پژوهش، بخشي از تحقيقات گسترده و روز افزوني است که به ارتباط بين سلامت رواني افراد با ميزان بهرهگيري از رسانهها ميپردازند.
دکتر برايان پريمک، پژوهشگر ارشد اين تحقيق گفته است: «مشخص نيست که افراد افسرده براي رهايي از اين بيماري بيشتر موسيقي گوش ميدهند و يا گوش کردن موسيقي براي ساعات طولاني به افسردگي منتهي ميشود و يا هر دو عامل موثري در اين زمينه هستند. به هر حال، ممکن است اين يافتهها به والدين و پزشکان کمک کند تا ارتباط بين رسانهها و افسردگي را دريابند.»
محققان دريافتهاند که احتمال بروز افسردگي در جواناني که بيشتر وقت خود صرف گوش دادن به موسيقي ميکنند ۸/۳ بار بيشتر از افرادي است که زمان اندکي را صرف موسيقي ميکنند و اين احتمال در افرادي که بيشتر اوقات کتاب ميخوانند، يک دهم است.
۱۰۶ فرد بزرگسال که ۴۶ نفر از آنها افسردگي جدي داشتند، در اين تحقيق شرکت کردند.
تفاوت اين تحقيق با بيشتر پژوهشهايي که در اين زمينه انجام شدهاند، اين بود که پژوهشگران از شيوهاي به نام «زندگي واقعي» استفاده کردند. آنها در اين روش بيش از ۶۰ بار در يک دوره متمادي در ۵ آخر هفته با شرکت کنندگان تماس ميگرفتند تا دريابند در حال استفاده از چه نوع رسانهاي هستند.
نتايج اين تحقيق در شماره ماه آوريل نشريه «Archives of Pediatric and Adolescent Medicine» منتشر شده است.