تنفس كودكان از راه دهان موجب كاهش ضريب هوشي آنهاست
تنفس از طريق دهان باعث كاهش دريافت اكسيژن لازم به بدن شده و اين عمل ضريب هوشي كودكان را كم مي كند.

دكتر« اسفنديار اخوان نياكي» ارتودنتيست در گفت و گو با خبرنگار سرويس«بهداشت ودرمان»ايسنا واحد علوم پزشكي ايران، ضمن بيان مطلب فوق، افزود: چنانچه فك از حالت طبيعي تنگ تر باشد، تنفس از راه بيني مشكل شده و فرد ناچار است از طريق دهان نفس بكشد در اين حالت هواي وارد شده به ريه ها باعث تورم لوزه ها و تغييراتي در تعداد كيسه هاي هوايي داخل ريه مي شود.
وي درخصوص كيسه هاي هوايي موجود در ريه ها گفت: درحالت طبيعي ميليون ها كيسه هوايي ريز در داخل ريه وجود دراد كه هواي وارد شده به بدن داخل اين كيسه ها مي شود.
دكتر نياكي درادامه افزود: هوايي كه از راه بيني تنفس مي شود پس از گرم شدن و مرطوب شدن تصفيه مي شود و وارد اين كيسه ها مي گردد، اما در صورتي كه از راه تنفس دهاني، هوا وارد بدن شود ،co2 پس از تجمع در پشت كيسه هاي هوايي وارد آنها شده و باعث چسبيدن اين كيسه ها به يكديگر مي گردد.
وي كاهش مقدار ورود اكسيژن به داخل خون و خروج co2 از آن را عاملي براي كاهش ميزان ورود اكسيژن به مغز عنوان كرد و آن را عاملي براي كم شدن ضريب هوشي به خصوص در كوكان دانست و ادامه داد: براساس مطالعات انجام شده حدود 30 درصد از كودكاني كه تنفس دهاني دارند با كاهش ضريب هوشي مواجه خواهند شد.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران در ادامه افزود: در هنگام فعاليت هاي بدني و فكري، نياز بدن به اكسيژن بيشترخواهد شد و چنانچه اكسيژن لازم به هرعلتي از جمله تنگي فك تامين نگردد، فعاليت مغزي كاهش يافته وسيستم عصبي مركزي دچار اختلال مي گردد؛ اين مسئله در نهايت منجر به بروز عوارض بسياري از جمله اختلالات كليوي، قلبي، عروقي، مغز و اعصاب، خواب و كاهش ضريب هوشي خواهد شد