معاون دانشجويي وزارت علوم به شيوه برگزاري آزمون نيمه متمركز دكتري اشاره كرد و گفت: در برگزاري اين آزمون افرادي كه منافع مستقيم دارند، متوجه مفهوم برگزاري اين شيوه آزمون شدهاند؛ بهطوري كه در نظرسنجي كه از 800 هزار دانشجوي كارشناسي ارشد انجام شد، 5/82 درصد با اجراي آزمون دكتري به اين شيوه ابراز رضايت كردند.
به گزارش خبرنگار اعزامي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به كردستان، محمود ملاباشي در سومين سفر هيات دولت به استان كردستان در نشستي كه با شوراي دانشگاه كردستان برگزار شد، با اشاره به صحبتهاي معاونان دانشگاه كردستان مبني بر ضعيف بودن دانشگاه شهرستانها نسبت به دانشگاه تهران، عنوان كرد: اين نگاه كه هرچه بدويم از تهرانيها عقب هستيم به نظر نگاهي است كه بايد تجديد نظر شود و اين نگاه روحيهاي ايجاد ميكند كه 73 ميليون ايراني بگويند كه اگر هرچه بدويم از ژاپن عقب هستيم.
ملاباشي با بيان اينكه بودجهاي كه به دانشگاهها پرداخت ميشود، براساس بودجه سرانهايست، افزود: زماني كه بحث بودجه سرانه از فروردين ماه سال 85 مطرح شد، دانشگاههاي تهران شرايط سختي را براي خود مي ديدند زيرا بودجه سرانه يك ريال هم به بودجه آنها اضافه نكرد و در شهرستانها نيز با اين بحران كه با بودجه موجود چه كنيم، روبرو بوديم.
معاون دانشجويي وزيرعلوم با اشاره به ابراز نارضايتي مسوولين دانشگاههاي شهرستانها مبني بر كمبود بودجه، اظهاركرد: اي كاش در اين سفرها به انتخاب مسوولين دانشگاههاي شهرستانها يكي از روساي دانشگاههاي تهران نيز حضور پيدا ميكردند تا خودتان مشاهده ميكرديد كه براي كمبود بودجه تا چه حد دچار مشكل هستند.
وي با بيان اينكه در حال حاضر به عنوان مثال دانشجوي مكانيك مقطع كارشناسي دانشگاههاي شهرستان همان سرانهاي را دريافت ميكند كه دانشجوي مكانيك دانشگاه اميركبير ميگيرد به بودجههاي شناور اين دانشگاهها اشاره كرد و افزود: به اعتقاد بنده بودجههاي شناور بايد در دانشگاهها وجود داشته باشد و به اين منظور هم صد هزار تومان بودجه شناور براي اين دانشگاهها در نظر گرفته شده است.
معاون دانشجويي وزارت علوم گفت: در همه امور از تمامي دانشگاهها نظرخواهي ميشود و دانشگاهها بايد در اين نظرخواهي شركت كنند؛ بنابراين خواهش ميكنيم اين نگاه را از ذهن خود دور كنيد و در حال حاضر من به جرأت قسم ميخورم كه بر روي منافع دانشگاههاي شهرستانها ايستادهايم.
دانشگاههاي تهران 10 تا 45 درصد از بودجه خود را از درآمدهاي اختصاصي تامين ميكنند
وي با بيان اينكه دانشگاههاي تهران حدود 10 تا 45 درصد از بودجه خود را از درآمدهاي اختصاصي تامين ميكنند، افزود: دانشگاههاي شهرستانها اين درآمد را متاسفانه ندارند.
معاون دانشجويي وزارت علوم با اشاره به اظهار نظر مسئولين دانشگاه كردستان مبني بر اختصاص بودجه كافي جهت محوطه سازي دانشگاه، اظهار كرد: اين مساله در كميته تجميع وزارتخانه بررسي ميشود، اما به نظر بنده برنده كسي است كه از خود طرحهاي نوآوري داشته باشد و برگ برنده اين نيست كه ساعت به ساعت به هزينه دانشگاه اضافه شود.
وي با اشاره به مشكل تجهيز آزمايشگاهها و ابراز نارضايتي مسوولين دانشگاه كردستان از اين امر، عنوان كرد: هيچ دانشگاهي نيست كه گرفتاريهايي در راستاي تجهيز آزمايشگاهها و كمبود بودجه در اين راستا را نداشته باشد و اميدواريم قولهاي مساعدي كه معاونت علمي رياست جمهوري دادهاند، عملي شود.
ملاباشي به برگزاري آزمون نيمه متمركز دكتري اشاره كرد و گفت: تعجب ميكنم كه در انعكاس شيوه برگزاري اين آزمون در وزارتخانه ضعيف عمل كردهايم، به طوري كه جمعي از اعضاي هيات علمي دانشگاهها شيوهي برگزاري آزمون دكتري را مورد سوال قرار دادند.
وي ادامه داد: در برگزاري اين آزمون افرادي كه منافع مستقيم دارند، متوجه مفهوم برگزاري اين شيوه شدهاند بهطوري كه در نظرسنجي كه از 800 هزار دانشجوي كارشناسي ارشد انجام شد، 5/82 درصد با اجراي آزمون دكتري به اين شيوه ابراز رضايت كردند.
ملاباشي با بيان اينكه برگزاري آزمون نيمهمتمركز دكتري، آزادي دانشگاهها را به قوت خود حفظ ميكند، افزود: در اين آزمون 130 هزار نفر شركت كردهاند كه بهگونهاي غربال ميشوند و اختيار جذب دانشجوي دكتري را از صفر تا 100 به دانشگاهها واگذار نكرده است.
معاون دانشجويي وزارت علوم با اشاره به آييننامه ارتقاء وزارت علوم عنوان كرد: در نگاه جديد به اين آييننامه سياستهايي مطرح شده است كه بسياري از مشكلات موجود را رفع ميكند.
ملاباشي با اشاره به واگذاري امور رفاهي و خدماتي دانشجويان به بخش خصوصي عنوان كرد: اين واگذاري به معناي اين نيست كه دانشگاهها از خوابگاهها بريده شوند، بلكه اداره امور خوابگاه، غذا و سرويس اياب و ذهاب بايد دغدغه اصلي دانشگاه و هيات رييسه نباشد و اما نظارت همچنان باقي بماند.
وي با طرح اين سوال كه آيا حيف نيست وقت استاد دانشگاه صرف مسائل پيش پا افتاده شود، افزود: قصد مجلس شوراي اسلامي در تصويب اين مصوبه اين است كه شما را از گرفتاريهاي مديريتي رها كند، ضمنا به دانشجو مديريت خوراك خود را آموزش دهد.
معاون دانشجويي وزارت علوم در خاتمه با بيان اينكه براي تجهيزات دانشگاهها صندوق رفاه وزارت علوم به دانشگاهها وام ارائه ميدهد، گفت: با اعتباري كه در مجلس شوراي اسلامي تصويب ميشود، سعي ميكنيم در ميزان ارائه اين وام حد و حدودي وجود نداشته باشد و در خصوص بالا بودن ميزان درصد سود و كمبودن زمان پرداخت وام ميتوانيم براي دانشگاههاي در حال پيشرفت تسهيلات و يا فرصتهايي در نظر بگيريم.
انتهاي پيام