قهوه چيست؟
قهوه گياهى است كه نخستين بار به وسيله يك چوپان شناسايى شد و سالها بعد مردم به مرور روشهاى مختلف دم كردن آن را ابداع كردند. تاكنون تمام تلاشها براى كاشت اين گياه در ايران با شكست روبرو شده است. اين بوته سبزرنگ با گلهاى قرمز در كشورهاى گرمسيرى مانند برزيل، سنگاپور، اندونزى، مالزى و... به خوبى عمل مى آيد. به بوته اى كه دانه هاى قهوه روى آن به عمل مى آيد «كافير» مى گويند. كافير دو نوع است. «عربيكا» و «روباستا». قهوه عربيكا
دو سوم قهوه جهان را تشكيل مى دهد و در آمريكاى جنوبى، مركزى و سواحل شرقى آفريقا و ارتفاعات ۶۰۰ تا ۲هزارمترى به عمل مى آيد. قهوه روباستا يك سوم بقيه قهوه جهان را تشكيل مى دهد و در مناطق شرجى آفريقا و آسيا در ارتفاعات حدود ۶۰۰متر به عمل مى آيد. طعم قهوه روباستا از عربيكا قوى تر است به همين دليل قهوه روباستا اغلب با قهوه عربيكا مخلوط مى شود تا طعمى قوى تر توليد كند.
دانه هاى گياه قهوه بعد از بو دادن (رس شدن) و آسياب شدن آماده فروش مى شود، اما گروهى از مردم ترجيح مى دهند زحمت آسياب كردن اين دانه ها را خودشان بر عهده بگيرند. به عقيده اين عده با اين روش مى توان قهوه بهتر و تازه ترى ميل كرد.
مزه و بو دو عامل اصلى در تشخيص قهوه هاى خوب و درجه يك هستند كه تنها از راه تجربه قادر به شناسايى آن خواهيد بود و اگر اين تجربه را نداشته باشيد مجبور هستيد به حرف قهوه فروش اكتفا كنيد.