برنامه ریزی منابع سازمانی (erp) آخرین راه حلی است که در فناوری اطلاعات برای استفاده در برنامه های تجاری در نظر گرفته است, نرم افزار برنامه ریزی منابع سازمانی (erp) در صدد ارائه راه حل هایی برای یکپارچه کردن, ساده و موثر کردن عملکرد و جریان اطلاعات شرکت برای همکاری منابع یک سازمان ( نیروی انسانی, مواد, مالی , ماشین آلات) است.
به علاوه در سالهای قبل به این صورت بوده است که اجرای نرم افزار برنامه ریزی منابع سازمانی (erp) فقط برای شرکت های بزرگ بین المللی و شرکت های سازمانی که هزینه بالایی دارند امکان پذیر بوده است.
امروزه در هند شرکت های زیادی از نرم افزار برنامه ریزی منابع سازمانی (erp) استفاده می کنند و انتظار می رود در آینده نه چندان دور حدود 60% از شرکت ها از یک یا چند بسته نرم افزار برنامه ریزی منابع سازمانی (erp) استفاده کنند تا به سود رقابتی که مورد نظر دارند برسند.
چون ملزومات تجارت به طور طبیعی پیچیده است اجرای بسته نرم افزاری برنامه ریزی منابع سازمانی (erp) به شرکت های تازه تاسیس با توانایی های عملی برای ارزیابی , مهندسی دوباره فرآیندهای تجاری (bpr ( , نقشه برداری تجهیزات تجاری و بومی سازی بسته نرم افزاری برای تجهیزات خاص و مدارک احتیاج دارد.
دیر یا زود یک شرکت مبتدی بی اطلاع از نرم افزار برنامه ریزی منابع سازمانی (erp) احساس می کند که از دور رقابت کنار گذاشته شده است.
در این مقاله نرم افزار برنامه ریزی منابع سازمانی(erp) از دیدگاه های مختلف و در فضا های به خصوص که برای شرکت های مبتدی مناسب هستند, بررسی می شود.