بیماری چاقی وافسردگی
مترجم:مسعود میرمهدی
در رفتار دختر بچه های چاق از دوران مهد کودک خشونت و اندوه به چشم میاید.
وقتی در استخر بچه ها را مشاهده میکند متوجه بچه های چاق میشوید تعداد آنها زیاد ورو به رشد است . انها فقط در صف غذاهای سریع آمده شو*فاست فوت* یعنی جای که دائم با
خوردن سیب زمینی سورخ شده سوسیس و نوشابه های قند دار مانند کوکا و بستنی دیده نمیشوند. بچه های کوچکتری که در کنار استخر مشغول به اب بازی میباشند، انقدر سنگین وزن هستند که دیگر به آنها توپولی نمیشود گفت و این وضعیت نابسامان رو به رشد وادامه دار است. حسب آمار5/12 % بچه های که وارد به دبستان میشوند دچار اضافه وزن هستند وتعداد آنها در سن 10 سالگی به 4 برابر میرسد یعنی 25% بچه دچار بیماری چاقی هستند.
اضافه وزن نه تنها باعث بیماریهای مانند دیابت نوع دو، فشار خون، نارسایی قلبی و اختلال در گردش خون میشود بلکه به روح و روان نیز تاثیر گذار است که مورد طبق آخرین تحقیقات علمی بلا استثنا از سن فرد( شروع از سن کودکی وبچگی) میباشد . حتی کودکانی که به مهد کودک میروند ازاضافه وزن رنج میبرند. البته این ناراحتی یکجانبه است. چون فقط دختر بچه هایی که بسان همسالان خود لاغر نیستند دارای رفتاری چشمگیر و محسوس هستند. بر عکس آنها به نظر میرسد که پسر بچه ها در مقابل رفتارهای خصومت امیز و ترد شدن وحس طوری دیگر بودن مصون هستند. تحقیقات یک گروه امریکایی که رفتار پسربچه ها را از سن مهد کودک تا کلاس دوم دبستان مشاهده کرده اند، نشان میدهد، که رفتار پسر بچه چاق با پسر بچه های دیگر، برعکس همسنین مونث انها، فرق نداشته و رفتار مشابه به هم دارند .
دو محقق سازمان کالیفرنیایی رند بررسی کرده اند، آیا رفتار زننده و چشمگیر( منفی جلب توجه کننده) بچه ها از سنین مدرسه خود را نشان میدهند یا قبل از این دوره میتوان این نوع رفتار را مشاهده کرد؟ برای این منظور آنها گروه 10000 نفره بچه های کلاس اولی و دومی را مورد مشاهده قرار داده و از سه برابراین تعداد متشکل از معلمین و والدین بچه ها در رابطه با رفتار جلب توجه کننده و به چشم زننده سوالاتی کردند. به واقع این دو محقق به این نتیجه رسیدند معلمین رفتار دختر بچه های چاق را از همان شروع مدرسه غیرعادی توصیف میکنند و در رفتار آنها خشونت و ستیزطلبی و شیطنت وواکنش ناگهانی مشاهده کرده و در حین حال رفتار آنها را همراه با ترس و غمگینی توصیف میکردند و معتقد بودند که بچه های چاق از اعتماد به نفس کمتر برخورداربوده و گوشه گیر و منزوی هستند. این نظریه در حرفهای والدین نیز تائید گردید و انها نیز در رفتار دختران چاق خود تنهایی و اندوهگینی و عدم برقراری دوستی و ترد شدن از دیگران را مشاهده کرده بودند.
به این ترتیب اضافه وزن کودکان، از وقتی دختر بچه ها شروع به مدرسه رفتن میکنند، با رفتار غیرعادی و ناهنجارآنها در ارتباط است. تعجب هم ندارد چراکه بچه با ورود به مهد و یا یک جمع مشابه شروع به درک تشابه ها و فرقها کرده و تشخیص میدهد که به نوعی با دیگران فرق دارد و به آن گروه تعلق ندارد.